• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Radio Kontakt plus

14.01.2019

12:17

AMERIKA PRIŠTINI UVODI SANKCIJE ako ne ukinu takse, HARADINAJ POBESNEO!

Politika

AMERIKA PRIŠTINI UVODI SANKCIJE ako ne ukinu takse, HARADINAJ POBESNEO!

Podeli vest

SAD pozvale kosovske institucije da odmah ukinu taksu na uvoz proizvoda iz Srbije i BiH kako bi se pružila šansa za sporazum između Kosova i Srbije, priše Koha

U pismenom odgovoru listu Koha Ditore, američka ambasada u Prištini navela je da je od kosovskog rukovodstva više puta zatraženo obustavljanje ovih mera, preneo je Radio Kontakt plus.

- Mi snažno ohrabrujemo obnavljanje fokusiranja na ključne ciljeve Kosova - evropsku perspektivu i normalizaciju odnosa sa Srbijom - saopšteno je iz ambasade. 

PRIŠTINA KREĆE U TOTALNI RAT PROTIV SRBIJE! Posle taksi, ZABRANIĆE I KRETANJE VOZILA IZ NAŠE ZEMLJE!

Na pitanje Kohe u vezi sastanka između kosovskog predsednika Hašima Tačija i američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela, bliskog saradnika predsednika Trampa, iz ambasade nisu dali nikakav komentar. 

Navodi se da je Tači tada rekao da će Kosovo preispitati ukidanje taksi ako se predstavi prilika za sporazum sa Srbijom.

Haradinaj: Ukidanje taksi uz garancije

Prištinska vlada će ukinuti stopostotno nametnute takse na proizvode iz Srbje, nakon što dobije međunarodne garancije da će finalni sporazum Beograda i Prištine rezultirati, kako se navodi, uzajamnim priznanjem, izjavio je danas premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj. 

Nakon što su Savet za nacionalnu bezbednost SAD i Stejt department upozorili Prištinu da hitno ukine nametnute mere na proizvode iz Srbije ili će u protivnom biti sankcionisana, Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da sve do dobijanja taženih garancije mere ostaju na snazi.

Haradinaj kaže da je duboko ubeđen u mogućnost postizanja pravno obavezujućeg sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom, koji će rezultirati uzajamnim priznanjem.

- Intenzivno radimo na konačnom sporazumu, a sačinili smo i veliku knjigu sa poglavljima i nacrtom ovog sporazuma. Mi smo sve to uradili da bi obezbedili da, kada sednemo da pregovaramo sa predstavnicima Srbije, imamo solidnu osnovu, činjenice i argumente - naveo je Haradinaj.

Foto: printscreen

Haradinaj tvrdi da namera uvođenja povećanih taksi nije usmerena protiv postizanja finalnog sporazuma sa Beogradom.

Naprotiv, kaže Haradinaj, vlada će "privremeno obustavit porez, samo uz međunarodne garancije da će finalni sporazum rezultirati uzajamnim priznanjem".

Pod garancijama, precizirao je Haradinaj, podrazumeva da postoji dokaz koji bi, kako kaže, svedočio da je sporazum sa Srbijom dogovoren u načelu i da se samo očekuje njegovo potpisivanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 5 godina

Prekinuti slanje struje i preći na pre-paid sistem (plati pa troši). Čist račun, duga ljubav.

Orao

pre 5 godina

Uzajamno??? jel ovaj pismen, bogami ne verujem da zna da čita. Idi školuj se majmune Albanski!!!

Penzioner

pre 5 godina

Ko si ti , pa da trazis ni manje ni vise: MEDJUNARODNE GARANCIJE ????? Budaletina najobicnija !!!!

Suverena

pre 5 godina

Je li ovo pisao AVAV? Nije nas dosta izlagao?

Cika Nele

pre 5 godina

Kakve sankcije kakvi bakraci? Sta ce Ameri uraditi? Zabranice Siptarima uvoz americkih postanskih markica i slicica??? Ajde bre... Prazne price... Uvoze im Hamere i stotine tona oruzja a spominju sankcije... Price za laku noc!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija