• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.01.2019

16:44

RUSTEM MUSTAFA SASLUŠAN U HAGU! Bivši komandant OVK odgovarao na pitanja Specijalnog tužilaštva za zločine OVK, saslušanje će se nastaviti!

Politika

RUSTEM MUSTAFA SASLUŠAN U HAGU! Bivši komandant OVK odgovarao na pitanja Specijalnog tužilaštva za zločine OVK, saslušanje će se nastaviti!

Podeli vest

Rustem Mutafa, prvi od bivših pripadnika tzv. OVK, saslušan je danas u Specijalnom tužilaštvu u Hagu o okolnostima pod kojima su se dogodili ratni zločini te paravojne formacije tokom i posle sukoba na Kosovu i Metohiji, javlja RTS, pozivajući se na prištinske medije

Kako se navodi, završen je prvi deo saslušanja Mustafe, koji je na ulasku u zgradu Specijalnog suda rekao da se ne oseća krivim.

Za sredu je zakazano isptivanje Samija Ljuštakua, takode bivšeg komandanta OVK.

Mustafa i Ljuštaku bili su važni komandanti operativnih zona na Kosovu u toku oružanog sukoba, a posle rata su ostali aktivni na kosovskoj politickoj sceni u okviru Demokratske partije Kosova, na cijem celu je donedavno bio aktuelni kosovski predsednik Hašim Taci, a sada je vodi Kadri Veselji, predsednik kosovske skupštine, prenosi RTS.

Mustafa je posle rata bio poslanik kosovske skupštine, a Ljuštaku je godinama bio gradonacelnik.

Poznatiji kao komandant Remi, Musafa je na ulasku u zgradu Specijalnog suda rekao da se ne oseća krivim i da je došao da odgovori na poziv Suda koji ispituje tvrdnje izvestioca Evropskog parlamena Dika Martija, preneo je Zeri.

- Ja u odgovoriti na sva pitanja koja ce tužilac postaviti u vezi sa mojim poslovima u vezi sa navodima - rekao je Mustafa, prenela je Koha.

Mustafa je bivši komandant OVK za regiju Lab.

Specijalizovano tužilaštvo je formirano da istraži zlocine pomenute u izveštaju specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija i da odgovorne procesuira pred Specijalizovanim vecima Kosova, sa sedištem u Hagu.

RUSTEM MUSTAFA STIGAO U HAŠKO SPECIJALNO TUŽILAŠTVO na saslušanje o zločinima OVK nad Srbima!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija