• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.01.2019

14:03

PUTIN I VUČIĆ NASTAVLJAJU ONO ŠTO SMO ZAPOČELI JOŠ U VREME SVETOG SAVE! Starešina Ruske crkve u Beogradu Vitalij Tarasjev o značaju posete ruskog lidera Srbiji!

Politika

PUTIN I VUČIĆ NASTAVLJAJU ONO ŠTO SMO ZAPOČELI JOŠ U VREME SVETOG SAVE! Starešina Ruske crkve u Beogradu Vitalij Tarasjev o značaju posete ruskog lidera Srbiji!

Podeli vest

Za starešinu Ruske crkve u Beogradu Vitalija Tarasjeva koji će zajedno sa srpskim sveštenstvom u Hramu svetog Save na Vračaru danas dočekati predsednike Rusije Vladimira Putina i njegovog domaćina Aleksandra Vučića, Putinova poseta Srbiji ima veliki pre svega kulturni i duhovni značaj za dva naroda

- Posetom Hramu Svetog Save Putin će dati podršku srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, produžiti kulturna i duhovna saradnja dva naroda, a ova poseta, nadam se, doneće srpskom narodu i ovozemaljski - ekonomski efekat kaže za Tanjug Tarasjev.

Prema njegovim rečima, bez obzira na sva iskušenja kroz koja prolazimo u naše vreme, odnosi Rusije i Srbije nastavljaju da idu u istom pravcu i istim tempom, onako kako su započeti u vremenima Svetitelja Save.

Komentarišući to što je 63. padobranska brigada organizovala pre dva dana humanitarni koncert, kako bi prikupila sredstva za obnovu Ruske crkve na Tašmajdanu, Tarasjev je naveo da su se veterani te brigade priključili inicijativi glumca Miloša Bikovića.

100.000 LJUDI POZDRAVIĆE PUTINA I VUČIĆA ISPRED HRAMA SVETOG SAVE! Najveći skup u istoriji Srbije posle Gazimestana!

Kako je naveo, Biković je izrazio želju da se i Srbija i srpski narod zahvale za podršku Rusije u završetku radova na Hramu Svetog Save na Vračaru, tako što će pomoći uređenje i obnovu Ruske pravoslavne crkve na Tašmajdanu i njeno freskopisanje. 

- Predstoji nam jedan deo građevinskih radova, ali i radovi na freskopisanju, jer naš hram nije još uvek freskopisan - kaže Tarasjev.

Programom posete predsednika Putina Beogradu nije predviđena njegova poseta Ruskoj crkvu. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ema

pre 5 godina

Dobrodosao...saradnja I prijateljstvo Srbije I Rusije se nastavlja I unapredjuje...

maki

pre 5 godina

Danas je veliki dan za Srbiju! Susret dva predsednika bice u znaku potpisivanja bilateralnih sporazuma, i razgovora u vezi ruskih investicija u Srbiju! Svi su ponosni na predsednika Vučića, na prijateljstvo Srbije i Rusije!

Nini

pre 5 godina

Jos jedan dokaz da smo visedecenijski prijatelji!

Milko

pre 5 godina

Rusko-srpsko prijateljstvo je svetinja, živela Srbija i Rusija!

Olivera

pre 5 godina

Srpsko i rusko prijateljstvo je neraskidivo. Nema većeg prijateljstva od onog izmedju Vučića i Putina.

elvira

pre 5 godina

Putin i Vucic ce sve uraditi da Srbija i Rusija idu naprednom putanjom.

Tifani Rok

pre 5 godina

Predsednici Putin i Vučić jedan drugom ukazuju veliko poštovanje i svakim svojim gestom to potvrđuju. To su dva velika državnika, ali pre svega dva velika čoveka. Čast je živeti u njihovom vremenu!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija