• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

31.01.2019

17:09

STRAH MU SE UVUKAO U KOSTI! TAČI SE UPRPIO: Ne dajte da Rusija odlučuje o Kosovu!

Politika

STRAH MU SE UVUKAO U KOSTI! TAČI SE UPRPIO: Ne dajte da Rusija odlučuje o Kosovu!

Podeli vest

Ne treba stvarati okolnosti koje bi dovele Rusiju za pregovarčki sto, kaže kosovski predsednik Hašim Tači povodom predloga Ramuša Haradinaja o međunarodnoj konferenciji za Kosovo, što je on postavi kao jedan od uslova za ukidanje taksi na robu iz Srbije

- Proces dijaloga vodi EU i ima punu podršku SAD, tako će se ostati i u budućnosti. Ne treba da stvaramo okolnosti koje bi pogodovale Rusiji da dođe za sto.Mislim da treba da imamo puno poverenje u EU i SAD, bez uključivanja faktora koji nisu priznali nezavisnost Kosova i nemaju simpatije prema budućnosti Kosova u NATO i EU - kaže on.

U intervjuu za Radio Slobodna Evropa, nakon sastanka kosovskih lidera sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom ranije danas u Prištini, na kojem je ponovljen zahtev Vašingtona da se ukinu takse, Tači je vodećim funkcionerima u institucijama poručio da preduzmu "pametne i strateške korake" kada je u pitanju suspenzija odluka vlade o taksama.

U intervjuu za Radio Slobodna Evropa, Tači je ponovio da niko ne može da bude iznad interesa strateškog partnerstva Kosova i SAD.

Na pitanje o današnjem sastanku sa Kosnetom, Tači kaže:

NEK PADNE VLADA, TAKSE OSTAJU! Haradinaj odbacio zahtev SAD po cenu vanrednih izbora u Prištini!

 

- Sastanak sa institucionalnim i politickim liderima ticao se mog ohrabrenja za poduzimanje potrebnih, pametnih i strateških koraka za zemlju. Cenim njihovo angažovanje za zajednicke sastanke o sledecim koracima koje treba da poduzmu institucije, u još boljoj koordinaciji sa SAD-om i EU, a u vezi buducnosti važnih procesa koji su i od suštinskog znacaja za Kosovo.

Upitan da li je i ukudanje taksi bi jedan od njegovih zahteva, on kaže da je to bila odluka vlade i vladajuće koalicije i o daljim koracima pregovaraju koalicioni patrneri i vlada.

Upitan kakve posledice mogu biti po Kosovo, ukoliko ne podrži zahtev SAD-a, Tači kaže da se "ni po koju cenu i ni pod kojim okolnostima partnerstvo neće odbiti".

- Strateška saradnja Kosova i SAD je od suštinskog znacaja, iznad svake dnevne politike. Niko i nikakva druga agenda ne stoji iznad interesa strateškog partnerstva Kosova i SAD. Dakle, nijedna osoba i nikakva druga agenda - naveo je on.

ŠIPTARI ODBILI DA SE POVINUJU TRAMPU - AMERI MOMENTALNO UDARILI NA LAŽNU DRŽAVU: Haradinaj, Tači i kompanija ostali bez viza!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Filolog

pre 5 godina

Ne znam ko je pisao ovaj tekst, ali je srpska rec preduzimati, a ne poduzimati.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija