• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

01.02.2019

17:54

(FOTO/VIDEO) HRABRO SRCE DOKTORKE U PENZIJI: I Srbi sa KIM imaju svoju silu!

Politika

(FOTO/VIDEO) HRABRO SRCE DOKTORKE U PENZIJI: I Srbi sa KIM imaju svoju silu!

Podeli vest

Doktorka u penziji Mirjana Andrevska (70) iz Kosovske Mitrovice kazala je za Informer da Srbi treba da ostanu na KIM i da se izbore za svoja ognjišta. Ova gospođa, koja je 40 godina lečila građane na Kosovu i Metohiji, kaže da je deo radnog veka provela i u rudniku Trepča gde se brinula o zdravlju rudara. Sada, kako kaže, Albanci žele da uzmu i Trepču ali i ceo sever Kosova i Metohije

- Navikli smo mi u Mitrovici na sve ovo, iako nismo želeli da nam se ovo dešava. Taman je bilo mirno a oni sada hoće Trepču, hoće severni deo a mi ne kročismo preko mosta (u južni, albanski deo). Zaista je to mnogo. Taj most su sazidali i podigli Žarkovići a oni hoće i ovo da nam uzmu -rekla je Informeru Mirjana Andrevska, nekadašnja načelnica Centra za rehabilitaciju koju smo zatekli na današnjem protestu Srba u severnoj Mitrovici.

Foto: A. Grbović

Ona je rekla da su poruke koje je čula od govornika na protestu ohrabrujuće ali je i ona uputila nekoliko reči srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Foto: A. Grbović

- Poručujem našem narodu da treba da ostanemo ovde, da se borimo. Mi smo hrabri, to smo pokazali prvi put kad su pokušali da nas isele - kazala je ona.

Foto: A. Grbović

Međunarodnoj zajednici je poručila i da Srbi imaju svoju silu.

- Sila Boga ne moli ali i mi imamo silu a to je naš narod, naša deca, vojska, mi, vi... Ja sam penzionerka pa sam došla ovde - rekla je ona.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Nažalost šipci jasno šalju poruke iz dana u dan,niko ne reaguje,i nažalost ostvari će ih.Ova priča traje godinama,a mi smo tu nemoćni.Zapeli smo za takse i pregovore,a oni to izjavama ne žele i neće ni zajednicu srpskih zemalja,neće ništa,hoće samo čisto albansko KiM.Šta će mo uraditi.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija