• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

01.02.2019

19:23

PLAN UNIŠTENJA SFRJ IZ 1977. SE JOŠ OSTVARUJE: Postajemo KOLONIJA Amerike, Nemačke i MAĐARSKE?! Na Srbiju će tek UDARITI...

Politika

PLAN UNIŠTENJA SFRJ IZ 1977. SE JOŠ OSTVARUJE: Postajemo KOLONIJA Amerike, Nemačke i MAĐARSKE?! Na Srbiju će tek UDARITI...

Podeli vest

Otkriven je tajni dokument CIA i nemačke obaveštajne službe BND koji govori o ponovnom crtanju granica Jugoslavije i albanskih zemalja u regionu, pišu albanski mediji

Sekretar CIA ga je klasifikovao kao poverljiv, a on je navodno "nacrtan" u Minhenu 1977. godine na sastanku između agenata američke CIA i nemačkog BND. Planom je predviđena podela Jugoslavije na dva velika bloka: blok koji bi bio pod nemačkim uticajem i blok koji bi bio pod američkim uticajem. A, kada se pogleda trenutna situacija, jasno je da se sve nastavilo upravo prema tom planu.

 

 

Dokument koji je objavio britanski Telegraf pokazuje da sporazum CIA i BND Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju deli u tri kolonije, odnosno sfere interesovanja. Sličan obrazac podele napravljen je i tokom Drugog svetskog rata. Prema ovom dokumentu, velike sile će podeliti Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju na ovaj način:

Slovenija, kontinentalna Hrvatska, Istra, severna i zapadna BiH će postati deo zone nemačkog uticaja, dok će Dalmacija, Crna Gora, Kosovo, deo Raške, Preševska dolina i Makedonija pripadati SAD i biti pod njenim uticajem, Vojvodina i južni Banat će pripadati Mađarskoj i biti pod njenom moći.

Teritorija nezavisne Srbije bi bila današnja Srbija, ali bez Kosova i celog južnog dela Srbije, i bez Vojvodine, koja bi bila mađarski protektorat. CIA je, navodi se, isplanirala da „razmontira“ Jugoslaviju početkom ’70-ih godina, 10 godina pre smrti vođe Jugoslavije Josipa Broza Tita. Od pretprošle godine stara dokumenta CIA, kao i razni planovi i scenariji sada su otvoreni za javnost, ali i za analizu istoričara i novinara.

Foto: AP/Photo

Intrigantni izveštaji o hladnom ratu govore o jačanju decentralizacije u Titovoj Jugoslaviji i predviđa da „stabilnost u post-sovjetskoj eri neizvesna“. Mape SFRJ su cirkulisale tajne službe od 1981. godine, nakon Titove smrti, jer je CIA znala još 1970. godine da će se Jugoslavija raspasti.

Podela Jugoslavije u sferu interesa već je tada postala činjenica, i trebalo ju je samo obaviti. Na miran ili krvav način. U Drugom svetskom ratu podelu Jugoslavije izvršile su nemačke, italijanske, bugarske i mađarske invazivne snage. U skladu sa politikom Osovine, Jugoslavija je i tada likvidirana kao država.

Nemci i Italijani su tada formirali tri državna protektorata: Nezavisnu državu Hrvatsku, Nedićevu Srbiju i Nezavisnu državu Crnu Goru, u kojima su jugoslovenski narodi formalno imali kvazi državljanstva u novom redu Hitlera, dok su periferni delovi Jugoslavije jednostavno bili aneksirani od strane susednih država: Nemačke, Italije, Mađarske, Bugarske i Albanije.

Izdavanje ovih dokumenata rasvetljava plan, koji je imao očigledno svoje reference na konkretnom tlu i pokazao da ništa nije slučajno – od gerilskih grupa do političkog pokreta na Kosovu pod vođstvom Ibrahima Rugove.

AMERIČKA TAJNA SLUŽBA UPOZORAVA: Balkan će GORETI, moguće izbijanje VOJNOG SUKOBA u 2019!

 

PRIŠTINA SE OTRGLA KONTROLI, NEMA GARANCIJA DA NEĆE VOJNO NAPASTI SRBE NA SEVERU! Dramatično upozorenje stalnog predstavnika Rusije u OEBS!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 5 godina

Nacisti,nacisti,šta drugo rade oni nego nastavljaju svoju politiku porobljavanja posle 1945.To rade i EU-i koji su idioti isti kao i oni i 1930 -ih. kad su ih preveslali kako su hteli.Zar je moguće da im još uvek verujemo posle svog zla koji nam nanose.Jadna nam majka.

Bagzi

pre 5 godina

Niko nije mogao da pretpostavi 1977 da ce Varsavski pakt prestati da postoji u narednih deset godina, pa ni CIA. Samim tim ovo je najobicnija podvala albanskih slizbi.

RINGISPIL

pre 5 godina

Razmontirali smo Rimljane Turke, Austorugare, Treci rajh,i opstali smo, razjebacemo i NATO, samo da ispecemo dovoljno ciste prirodne sljivovice, zadnji kazan je spreman, komina provrila samo da neko kresne. Kako mi se cini ameri su najblizi sibicama. O da jedan mali preduslov ovi nasi sto ne znaju da piju ili se brzo ozderu od casice dve njih prvo sklanjamo.

Jo pariz

pre 5 godina

Nato je vec sjeban.zamislite montenegro nato vojska.

BraISLAV

pre 5 godina

vec je svabo dva puta nagrabo i opet ce pobediti nece !

miroslav moric

pre 5 godina

Gradjani SFRJ su razbili odsegali sami sebi grane i tacka.Niko ne zeli danas reci da je kur...o kopile sto je razumljivo.Da je narod i narodnosti ex SFRJ htio da se drzava sacuva i danas bi je bilo.A sto smo na kraju balade ispali papci i supci nikom nam nije kriv.

Igor

pre 5 godina

Zaboravili ste da pisete t.j. dodate i Grcku!Jer Jugoslavija je izlazila juzno (ovo mora svaki srbin da zna jer je prava istina ne sme se n ikako ignorirati) do Solun i Egejsko more!Dok su se ratovi i jugoslovenski partizani borili za oslobodjenje Egejske Makedonije u sklopu Jugoslavije,Tito nije smeo da dodje u sukob sa tadasne antifasisticke saveznike Engleska i Francuska cije trupe su drzali taj deo do oslobodjenja,pa one su predali taj deo (dobar deo) danasnu Grcku.Fasistickoj Bugariji je prepusten Pirinski deo Makedonije iz sklopu Jugoslavije to je najveca greska.Jer tu smo mogli dobiti zato jer Bugari su bili fasisti tj na stranu Hitlera,ali pomoc Sovjetski savez tadasnji oni su uspeli da zadrze okupirani deo Pirinske Makedonije.Samo okupirani grad Strumica gnusne crne bugare su otstupili.To je dokaz.Koliko samo poginulih srpskih groblje ima kod nas u taj deo Makedonije.Makedonac sam i kazem istinu!Svi su protiv srbi i makedonci.I mi kao narod smo trpili mnoge nepravde i jos trpimo od sve susede.Ne dao BOG da dozivite to sto nasa Egejska deca,danas neki od njih jos zivi matorci,imaju traume i svedoce za to sto im se dogodilo!Velika je nasa nepravda i moramo napokon se ujediniti i resiti nasu vekovnu muku vlastitim snagama,jer drugu alternativu nemamo ni mi,ni vi!Srbija i Makedonija uvek su imale lazne saveznike!Sve je isplivalo na vidiku napokon!

Olio

pre 5 godina

Ja to shvatio,dolaskom žutih na vlast .lično doživljavao tu politiku u firmi u kojoj sam radio,A i Vučič je predao Mađarima Vojvodinu na ekonomsko upravljanje.

MilosObilic1389

pre 5 godina

Ima nesto i po BOZIJOJ volji....BOG SVE VIDI....Onda udara...Na kraju....!!

pinokio

pre 5 godina

ove granice svakako nisu konacne , ali dosta je verovatniji izvestaj CIA o podeli EU na 3 dela . Jedan bi bio onaj bogatiji ( Nemacka, Francuska, Italija ali samo severni deo , Skandinavija , Austrija) pa onda ove katolicke drzavice ( ostatak sve ove male katolicke drzavice , tu bi bile i Hrvatska i Slovenija , ali Hrvatska bi bila pocepana negde od ispod Splita prema Osijeku , a Baranja bi pripala nama Srbiji ) i pravoslavni deo ( nova Vizantija ) gde bi svi podpali pod Rusku interesnu sferu kao i Rumuni, Bugari , Grci i ostali pravoslavci . Nije tu jasno koliko bi bila Albanija , ali otprilike tako bi bilo . Pise tu i da nema mira dok se na neki pravedniji nacin ne resi srpsko pitanje na Balkanu , ali o tome ce svakako odluciti velike sile samo ovaj put ce tu biti u kartanje ukljucena i Kina , kao i Rusija . Nemacka i Turska ce se nesto malo tu pitati , ali ni blizu koliko Rusija i Kina i USA naravno . I to bi bilo neko okvirno resenje . Kakva crna Madjarska , pa oni se nece pitati ni za svoju teritoriju a kamoli nasu , pored super sila . Drugo za par decenija kada Kinezi ovladaju FUZIJOM i komercijalizuju je oni ce ekonomski toliko ojacati da ce svi u poredjenju sa njima biti smesni i jasno da se na planeti zvanoj zemlja , nece nista , ali bas nista odlucivati bez njih i iako oni i sad imaju podosta uticaja , ova danasnja Kina ce biti smesna naspram te buduce ( uskoro ) jer ce buduca Kina biti energetski nezavisna i imace ogromne kolicine elektricne ( potpuno ciste ) energije na rapsolaganju . I sad zamislite tehnoloski jos jacu nego danas Kinu , sa tolikim ljudskim resursima i neogranicenim kolicinama ciste energije , dok drugi to nemaju . Voleo bih da siptari pokusju da zamisle gde ce tada biti , samo oni to nemogu jer je njihov mozak na nivou AMEBA .

Jala Brude

pre 5 godina

Dadoh ti plus , ako nista svidja mi se bajka !! Ja se plasim da je blize ono za Beogradski pasaluk !! Salu na stranu , nikad nije trebalo ujediniti Svabe , jer oni i dalje rade sto su i radili samo sa lepsim manirima !!

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija