• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: M. Dakić

Autor: M.Dobromirović

01.02.2019

23:14

ŽUTA BANDA OTIMA NAŠE PARE! Đilasov pajtos od RVB uzeo kredit za hladnjaču 960.000 evra i nije vratio ni dinar, ĐILAS SVE OTKUPIO ZA 112.000 EVRA!

Politika

ŽUTA BANDA OTIMA NAŠE PARE! Đilasov pajtos od RVB uzeo kredit za hladnjaču 960.000 evra i nije vratio ni dinar, ĐILAS SVE OTKUPIO ZA 112.000 EVRA!

Podeli vest

Đilasov pajtos Zoran Milešević u Razvojnoj banci Vojvodine uzeo kredit od 960.000 evra, napravio hladnjaču i nije vratio ni dinar * A Đilasova firma onda taj objekat otkupila za samo 112.000 evra!

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas sa svojim bivšim partijskim drugom, žutim tajkunom Zoranom Mileševićem stoji iza višemilionske prevare u kojoj je Razvojna banka Vojvodine (čitajte: država) oštećena za najmanje 848.000 evra, otkriva Informer!

Kako pokazuje dokumentacija do koje smo došli, Milešević je od RBV 2009. uzeo kredit u iznosu od 89 miliona dinara (oko 960.000 evra po tadašnjem kursu) da bi napravio hladnjaču za voće i povrće, ali banci nikada nije vratio ni jedan jedini dinar! Zbog duga koji je sa kamatama narastao na više od 170 miliona dinara, RBV je odlučila da proda Mileševićevu hladnjaču, a na javnom nadmetanju kupila ju je 2018. firma 'Multikom grup' u vlasništvu Dragana Đilasa za svega 13.240.268,60 dinara, što je tek oko 112.000 evra!?!

Zaradili i na partiji

Dokumentacija koju posedujemo pokazuje da je Milešević kredit od RBV uzeo 6. jula 2009. godine, ali ga nikada nije vraćao. Pošto nije izmirio obaveze, dug je zajedno sa kamatama i troškovima postupka narastao na fantastičnih 172.391.585,22 dinara. Zbog toga je RBV prošle godine odlučila da proda Mileševićevu hladnjaču, angažovan je javni izvršitelj i zakazana je licitacija.

Hladnjača u koju je uloženo državnih 89 miliona dinara procenjena je na 44.134.228,80 dinara, a početna cena na nadmetanju iznosila je samo 13.240.268,60 dinara. Pošto prvo nadmetanje nije uspelo, zakazano je drugo. Iako je za licitaciju, koja je održana 18. juna 2018. godine, bilo je prijavljeno četvoro učesnika, ponudu je dao jedino Đilasov 'Multikom'. Tako je Đilas hladnjaču u koju je uloženo najmanje 960.000 evra kupio za svega 112.000 evra!

Foto: Informer

DOKAZ Zapsinik sa licitacije na kojoj je Mileševićeva hladnjača prodata "Multikomu" za 13,2 miliona dinara


Đilas i Milešević su, inače, 2012. zajedno učestvovali i u navodnom spasavanju DS od bankrota. Oni su položili depozite za kredit od 360 miliona dinara koji je DS od RBV uzeo za potrebe kampanje, da bi potom Đilas, ali i Milešević od banke preuzeli taj dug i na njemu odlično zaradili, pretvarajući stranku u svog 'dužničkog roba'.

Dragan Đilas nije odgovarao na naša pitanja, dok je Milešević bio nedostupan. Na drugoj strani, Marko Matić, urednik antikorupcijske mreže "Antidot", kaže da ovo nije prva prevara u kojoj se zajedno pojavljuju Đilas i RBV, državna banka koja je bila pod direktnom upravom vojvođanskog ogranka DS.
- Kao što je već otkriveno, Đilas i RBV su veliku prevaru izveli i u vezi sa otkupom duga DS. U toj prevari je takođe učestvovao i Milešević. Nadležni organi bi morali detaljno da provere celokupno poslovanje RBV i da ustanove ko je je sve, poput Đilasa, imao koristi od pljačke i uništenja te banke - podvlači Matić.

Tužilaštvo da reaguje

Mario Spasić iz Saveta za monitoring ocenjuje da je ovo je veoma važna informacija koja ukazuje na postojanje korupcionaško-političke sprege kako bi se prevarile banke i državni sistem.
- Ovo je slučaj za Upravu za sprečavanje pranja novca i Tužilaštvo za organizovani kriminal, koji bi trebalo da razotkriju mrežu i sve učesnike u njoj. Treba da se povede krivični postupak, da se odgovorni kazne, a narodu da se vrati ono što je oteto - zaključuje Spasić.

ITALIJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA?! Žestok šamar Prištini stiže tri dana posle godišnjice proglašenja nezavisnosti!

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SNEŽA

pre 5 godina

A znaju da kritikuju što je Telekom kupio Kopernikus.

Marija

pre 5 godina

Tako to oni rade da njima bude dobro a drzavi nije bitno nek propada.

NB

pre 5 godina

Poznato je da su, u vreme žutih, njihovi baroni opustošili brojne banke po Srbiji a Milešević je samo jedan u moru primera. Tužilaštvo bi moralo da se ozbiljnije pozabavi ovim i sličnim slučajevima.

branko1

pre 5 godina

Stalno se pitam zašto se stalno u štampi I televiziji pojedini političari I tajkuni ,proglašavaju za lopurde I pljačkaše ,a državni organi protiv njih ne preduzimaju ništa.Tu su Đelić,jovanović,Živković,Dinkić,Đilas,Pajtić ,Jeremić........I da ih ne nabrajam,pa se pitam ,da li ova država ima organe represije ili nema,da li ova država neće ili ne sme da hapsi tu bagru.Nemojte nas zasmejavati kojekakvim pričama o nezavisnosti I samostalnosti sudstva,tužilaštva itd,itd.U bilo kojoj zemlji na svetu postoji odgovornost I ako ne radiš odgovorno I pošteno letiš I odgovaraš.Samo je kod nas "višak demokratije" I da si nezavistan I radiš šta ti je volja.Priča za malu decu I debile,zar ne ?

Milojko Pantović

pre 5 godina

Ima ovakvih primera još. Prosto je neshvatljivo koliko su tajkuni maštoviti kod smišljanja načina na koji uzeti pare i to najčešće od države, jer to je zajedničko, pa niko nije direktno oštećen. Kada se otkrije i objavi, onda su nedostupni i glume budale, kao ne znaju ništa.

moma

pre 5 godina

Muka mi je kada citam o ciframa koje su zuti pokrali.

Mašnica

pre 5 godina

Žuta bagra se obogatila na račun građana Srbije.

Ivana

pre 5 godina

Nijedna ovakva vest me ne moze iznenaditi, samo se nadam da ce doticni gospodin Djilas odgovarati za svoje lopovluke.

Branko

pre 5 godina

" Ima njih jos KASA-kredit 20 miliona €, RODIC 4 miliona €, PAJTIC CANAK, zato su i stvorili RBV da mogu da je opljackaju " !!!!!?????

Radovan

pre 5 godina

Sto bi moja baba rekla Prevejana lopuza, krije se a u svemu sto je mogao sudelovao j ei stvarao priliku da njegovi ljudi podkradaju i peljese nasu drzavu.

Milojko

pre 5 godina

Kad klupko krene da se odmotava počinje istina da izlazi na videlo.

Nina

pre 5 godina

I oni znaju da protestuju. Ma nemaju pravo glasa .

Rade

pre 5 godina

Šta po tom pitanju radi policija, i javno tužilaštvo Srbije ? ? ? ?? ? ? ? ? ? Kada se to sve javno zna. Možda oni nisu o tome još obavešteni, neka im neko šapne, šta treba da rade. Sramotaaaaaaaaa, štite lopove ! ! ! ! ! ! ! ! !

Miloš

pre 5 godina

Počinje polako da se odmotava klupko,neće Djilas još dugo moći da izbegava zatvorsku kaznu!

Sale

pre 5 godina

Procesuirati po zakonu i oduzeti bespravno stečeno

Ronaldinjo

pre 5 godina

Žuta banda je pokrala sve što je moglo da se pokrade.

fica

pre 5 godina

Djilas je najveci prevarant i lopov u ovoj drzavi

Marko Lučić

pre 5 godina

Ovo je najbolji primer kako je Đilas pljačkao Srbiju i njene građane.

Marko

pre 5 godina

Ne postoji mutljavina ili malverzacija gde Đilas nije umešao prste.

Izbeglica iz Srbije

pre 5 godina

A država sve zna i ćuti,pitam zašto??? Ajfe recite meni gde to i tako mogu da uradim??? Zato meni i odtaloj sirotinji šaljete sudske izvršitelje i koga sve ne dok ne vratim i zadnji dinar. Zašto to ne važi i za srpsku "elitu" koja je to postala na grbači ove jadne gulije???

badza

pre 5 godina

Toliko ima kandidata u organizovanom kriminalu da,kad bi tužilaštvo i sud procesuirali i po zakonu kaznili,na slobodi bi ostala samo kuka i motika.

mihajlo

pre 5 godina

Osetili smo na svojoj koži njihov lopovluk,ostavili su nas radnike naulici!

Daki

pre 5 godina

Oduvek su gledali samo svoj interes i stetili drzavu.

Lena

pre 5 godina

Bitno je samo da oni uzmu sto vise pare, sve ostalo im je nebitno, briga njih i za drzavu i za narod.

branko1

pre 5 godina

Samo pitanje.Ako je sve to tačno zašto nisu zatvoreni ili bar zašto se protiv njih ne vodi postupak,jer je to očigledno criminal.Molim odgovor

Kikinđanin

pre 5 godina

Dotični tajkun iz Kikinde je ili pokrao ili uništio sve čega se dotakao. Najočitiji primer je hotel NARVIK koji je nekada bio ponos Kikinde, a od kad ga je kupio dotični, potpuno je zapušten više ne prima goste i u očajnom je stanju osim nekoliko prostorija koje je dotčni tajkun koristio za potrebe propagiranja Demokratske stranke, dok je imao svoju lokalnu televiziju.

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija