• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.02.2019

16:18

ŠIPTARI NAČISTO IZGUBILI KOMPAS! Haradinaj: Prekinuli smo komunikaciju sa UNMIK-om!

Politika

ŠIPTARI NAČISTO IZGUBILI KOMPAS! Haradinaj: Prekinuli smo komunikaciju sa UNMIK-om!

Podeli vest

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je Kosovo prekinulo komunikaciju sa Misijom UN na Kosovu, UNMIK

Haradinaj takođe kaže i da ne smatra da su pisma koja ova misija šalje UN-u odraz istine.

Kako prenosi RSE, ova izjava je usledila nakon što je generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio da je najveći problem u odnosima Beograda i Prištine taksa od 100 odsto na srpsku robu. 

- Mi ne komuniciramo više sa njima. Ljudi UNMIK pišu ta pisma i šalju ih tamo. Ne smatram da je to odraz istine. Tenzije između Kosova i Srbije, ako baš hoćemo tako, stvorio je rat, nanesene štete i veliki bol, kao i nerešavanje odnosa jednim ugovorom o priznanju. Dok nema priznanja, normalno je da će biti i tenzija - kazao je Haradinaj prilikom posete fabrici za preradu kompira u Pestovi, u opštini Vučitrn. 

Haradinaj je takođe rekao da neće biti nikakve korekcije granice između Kosova i Srbije, te da je Kosovo spremno za jedan sporazum koji reguliše sve teme, a ne za sporazum čiji je cilj teritorija i granica. 

Ova izjava usledila je dan nakon što je predsednik Kosova, Hašim Tači izjavio u Njujorku da će korekcija granice biti deo konačnog sporazuma Kosova i Srbije. 

On je ponovio da je Kosovo spremno za dijalog, ali bez uslovljavanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ime

pre 5 godina

sta ili ko su siptari, monkeydonci, crnogorci i ostale velesile ? Niko i nista, podguzne muve sto cekaju na prdez Nato da se osile

Marcco

pre 5 godina

Svi mi na Balkanu smo beznačajni i "potrošna roba" jačih i ozbiljnijih igrača. E sada, bila neka Jugoslavija sa preko 20m stanovnika i ekonomijom na nivou Spanije i Grčke....

Maganik

pre 5 godina

Ma pukli su Šiptari. Daće Haradinaj i više nego što tražimo ili "ima da ga nema". Amerikanci nemaju milosti. To nije više moguno braniti nikako, silom se ne može nametnuti.

Milan

pre 5 godina

Rekao bih da su mu upravo amerikanci (verovatno ne baš predsednik Tramp i saradnici) rekli da ovako postupa.

Penzioner

pre 5 godina

Nalupali im "samare" ne zna im se broj , do juce. A juce su "im i usi izvukli" . A danas nista ??????

branko1

pre 5 godina

Ne pljujte po Šiposima,oni su duplo golo.Sva ta sranja su američko maslo I oni su ti koji kolo vode.Samo budale misle da šiptari bilo šta odlučuju.To su samo pioni u rukama tog ološa I belosvetskih bitangi .Prema tome,ko sme ,neka pljuje na pravu stranu.

mirko

pre 5 godina

dosta bre vise sa ovim glupostima, sve se ovo radi u kordinaciji sa mentorima...

Pavle

pre 5 godina

Ja se sve nesto mislim da Taci sto je izjavio u SAD, da je mislio da uzmu jos Presevsku dolinu. Bagra je to.

SS

pre 5 godina

Varate se,njihov kompas je ispravan i vodi ih pravim putem,nažalost,a naš kompas se zaludeo pogotovo u zadnjih 30 godina.Tako kažite,realbo šta je tu je NAŽALOST.

joco

pre 5 godina

lELE STA BI..PA NEKI DAN UDARENA VEST U informru: HARIDINAJU AMERI IZVUKLI USI..A VIDI ON U NJUJORKU!!!!!!!!!! Lele pa vi niste INFORMER..VEC PINOKIO INFORMER!!!....LELE LAZOVCINE ODE VAM PROFESIJA U....BAJKE ZA DECU..ILI..MOZDA INFORMER HOCE U BASNU!!??..CEK MALO KOME U INFORMRTU TRBA DA NARASU USI...I...NOS..BRUKO!!!!!!!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija