• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs

08.02.2019

09:24

OVO SE NE PAMTI U UN! Ruski ambasador odbrusio Vljori Čitaku: NISI MORALA NI DA DOLAZIŠ!

Politika

OVO SE NE PAMTI U UN! Ruski ambasador odbrusio Vljori Čitaku: NISI MORALA NI DA DOLAZIŠ!

Podeli vest

Na Ist riveru u Njujorku sinoć je održana sednica na temu Kosova kakvu Srbija ne pamti... Prištinske institucije su jednoglasno pozvane da ukinu stopostotno nametnute takse na proizvode iz Srbije i BiH

Ruski ambasador Vasilij Nebenzja stao je uz Srbiju i nije krio mišljenje, te je odmah rekao da Rusija deli zabrinutost sa Srbijom zbog ozbiljnosti situacije sa Kosovom.

On je prištinskoj predstavnici Vljori Čitaku, koja je ovaj sastanak nazvala šaradom, rekao da, ako tako misli, nije bila u obavezi da dođe, iako je pozvana.

SAVET BEZBEDNOSTI JEDINSTVEN: Priština smesta da ukine takse na robu iz Srbije i BiH!

Dodao je da Rusija ne prihvata da se Kosovo skine sa dnevnog reda SB UN te da treba da bude pod stalnom kontrolom ovog tela jer je situacija nestabilna i svakog ternutka može da se otme kontroli.

Foto: printscreen

Nebenzja je ponovio stav Rusije da Priština krši sporazum Cefta uvođenjem taksi na srpsku robu i rekao da Kosovo ignoriše "neuverljive" zahteve zapadnih zaštitnika.

 Prema njegovim rečima, i formiranje vojske predstavlja kršenje rezolucije 1244 SB UN i nema garancija da ta vojska neće krenuti na Srbe. Takođe je ocenio da izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će prestati da komunicira sa Unmikom predstavljaju flagrantno kršenje rezolucije UN i ponovio da je pozicija Rusije da Kosovo može biti predstavljeno samo preko Unmika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad

pre 5 godina

Pristina je naprabvila toliko problematicnih poteza da bi velika sramota za UN ako bi skinuli Kosovo sa dnevnog reda.

Jeca

pre 5 godina

Hvala Rusiji na svemu sto cini za nasu zemlju !

Nina

pre 5 godina

Mi imamo podršku Rusije na svakom koraku i na tome smo zahvalni.

peki

pre 5 godina

Lepo im covek rekao i hvala prijateljskoj Rusiji koja razume problem Kosova i gleda pravim ocima na probleme u pokrajini.

Maja

pre 5 godina

Pored pljacke Amerika i njene mariontete stvaraju i monstrume koji neosporno terorisu i ostatak sveta svojim nemoralnim odnosom.

Tresimesi1

pre 5 godina

Pa zaslužila je jer su Albanci postali osioni i bezobrazni bez osnova.Amerika je malo promenila kurs i to je boljitak koji obećava.

Geneve81

pre 5 godina

A ko .ebe Ruskog ambasadora. Kosovo je Albanija.

Marija

pre 5 godina

Pristina je napravila mnogo pogresnih i opasnih koraka u poslednje vreme. Ne mogu reci da su potezi Pristine dobri ni po Albance jer mislim da ce doci vreme kad ce ih sve ovo mnogo kostati.

Milemalivuk

pre 5 godina

Aj sad amerofili i evrofili opet kažite onu vašu dežurnu krilaticu "koga Rusi brane i Grci hrane itd"

milan

pre 5 godina

bravo za prijateljsku rusiju ali pod kojim uslovima šiptari ućestvuju u poćetku oni su pod patronatom britanije a sad stalno sramota

hogar

pre 5 godina

Da,a on došao da "brani" Srbiju,gurajući je u potpuni nestanak sukobljavajući je sa zapadom i NATO-om a zarad interesa rusije.I to zašto???Da bi rusija,iako je već izgubila potpuni uticaj na balkan,bar još par mjeseci,preko Srbije,mogla da malo zahebava zapad!!! A to što će srbi i rbija platiti debelu cijenu....boli ih neka stvar.Srbi to ne vide,odnosno neće da vide,ali zato padaju na cirkusantske izjave ruskog cirkusanta!

hag

pre 5 godina

Okupacija dijela teritorije suverene države Ukrajine je u skladu sa svim medjunarodnim pravnim normama........hajde ne rise!Bacaš dimne bombe od kojih srbima već poodavno suze liju niz lice-Lafo brani Srbiju a ne da je gura već Srbiju baca u ralje zapada i NATO pakta koji će da je proguta!

hogar

pre 5 godina

Žena pozvana i uredno došla,obzirom da se radi o njenoj zemlji. A zašto je došao ruski cirkusant??? Kad tema bude Ukrajina i okupacija Krima i drugih dijelova suverene Ukrajinske države,onda dodji i pravi cirkus....

Dea

pre 5 godina

Dobro joj je I rekao.Sve sto mi mislimo,Rusi kazu.

Ana

pre 5 godina

Vlada Srbije se uprkos pritiscima bori da resi probleme na Kosovu i Metohiji mirnim putem.

Mihajlo

pre 5 godina

Pa, dobro joj je i rekao. Hvala Rusima na podrsci i razumevanju.

nikola

pre 5 godina

Hvala Rusiji koja nam u odlucujucim trenucima pruza maksimalnu pdrsku, sto dovodi do preokreta u stavovima i zapadnih zemalja prema Srbiji.

Vo Nguyen Giap

pre 5 godina

Ako je g-đi Čitaku dosadno i misli da je sastanak šarada, mogla je da skokne do Bele kuće, odnosno ovalne sobe. Tamo se povremeno odvijaju predstave, koje su svakako za nju zanimljivije i mnogo bliže njenom mentalitetu i IQ.

Ana

pre 5 godina

Odlicno joj je rekao,savetujem joj da ga poslusa i ode.

Jorgovanka

pre 5 godina

Svaka čast ruskom abasadoru što je dotičnoj gospođi odbrusio i postavio je gde joj je mesto.

Klara

pre 5 godina

Kamo lepe sreće da je još više ambasadora odbrusilo dotičnoj dami. Ruskom ambasadoru hvala na podršci i svemu.

Mito

pre 5 godina

Zašto vas čudi ponašanje Čitaku. Pa "država Kosovo" je nastala na agresiji SAD i NATO bez odluke SB UN i oni misle da mogu i dalje tako (zaštićeni "medvedi"). Koliko vidim nije problem SAD, već je veći problem VB koja je u buli zbog BREGZITA i nezadovoljstava u VB, pa sada maže oći svojih građana spoljnopolitičkim problemima

Jovana

pre 5 godina

Rusija je iskreni prijatelj našoj državi i uvek spremna da pomogne.

vojkan

pre 5 godina

Rusija je uvek tu da nam da podršku i pomoć

Smrad

pre 5 godina

Sve se bojim kad nam Rusi ispostave račun za sve ovo šta odrađuju. Jeftinije bi nam bilo da smo im odma dali Kosovo

Mile lala

pre 5 godina

Ех, што би било лепо да поред ове подршке у СБУН, Руси поклоне два дивизиона С300, и продају, нам још три на лизинг. И потед тога издејствују да се на КиМ врати 1000 српских војника, а они да преузму КФОР. Хвала им и на овом, и ово је важно, али ово што ја кажем било би конкретно.

Bogicevic

pre 5 godina

Rusija je iskreni prijatelj našoj državi ...

Jovan

pre 5 godina

Po ko zna koji put, Rusi su jasno pokazali da bezrezervno podrzavaju Srbiju u njenim nastojanjima da sacuva svoj teritorijalni suverinitet.

Marash

pre 5 godina

Predstavnici naroda koji u svetu nije poznat po naučnicima, lekarima, sportistima, deci koja nižu svetske medalje... Po ničemu! Osim po trgovini drogom, oružjem, belim robljem, bunkerima i zidovima, lažima i podmetanjima. Ucenama čak i ovih koji ih protežiraju. Već su ih gadjali kamenjem pre nekoliko godina, Sad će ih gadjati oružjem koje su im upravo oni dali. I. ONI BAHATO U UJEDINJENIM NACIJAMA /ČIJI ČLAN I NISU/PLJUJU PO CELOM SVETU???

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija