• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.02.2019

23:18

AMERI ODVALILI ŠAMARČINU ŠIPTARIMA: Zbog Haradinajevog odbijanja da ukine takse, BOJKOTOVANI NA DAN PROGLAŠENJA NEZAVISNOSTI!

Politika

AMERI ODVALILI ŠAMARČINU ŠIPTARIMA: Zbog Haradinajevog odbijanja da ukine takse, BOJKOTOVANI NA DAN PROGLAŠENJA NEZAVISNOSTI!

Podeli vest

Odbijanje kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da suspenduje taksu na proizvode iz Srbije i BiH uticalo je na otkazivanje posete Prištini komandanta Nacionalne garde Ajove, general-majora Timotija Ora, prenosi RTS.

Pozivajući se na pisanje prištinske „Kohe“, RTS prenosi da su zvaničnici američke ambasade obavestili komandanta „kosovskih bezbednosnih snaga“ Rahmana Ramu da je otkazana poseta generala Ora, planirana za period od 16. do 18. februara, na 11. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

U informativnom pismu koje je poslao kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju u petak, general Rama je naveo da je na sastanku koji je tog dana imao sa vojnim atašeom SAD, general-majorom Kristoferom Konorom, obavešten o otkazivanju posete general-majora Ora.

U pismu se dodaje da je otkazivanje posete „rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom koju je donela Vlada Kosova“.

Takođe, prema informacijama generala Rame, major Konor je upozorio da će obuke, edukacije i vojne posete biti poništene narednih dana ako kosovska vlada ne razmisli o svojoj odluci.

Navodi se da je kancelarija kosovskog predsednika potvrdila da je general Rama poslao pismo Tačiju, kao i njegov sadržaj.

- Da, general Rama je poslao pismo u kojem je obavestio predsednika Tačija da su SAD otkazale posetu generala Ora i da razmatraju neke druge mere. Rečeno je da se taj korak preduzima zbog zastoja u dijalogu sa Srbijom - rekao je za „Kohu“ Tačijev savetnik Ardijan Arifaj.

Prema izvorima sajta, iste informacije dobio je i Haradinaj, ali iz njegovog kabineta nije bilo odgovora o pismu i njegovom sadržaju.

 

JAVNO PONIŽEN PACOLIJEV PION BAHTIRI: Parlamentarni odbor u Prištini odbio da razmatra PETICIJU UJEDINJENA MITROVICE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mitar Odović

pre 5 godina

Danko:Ako im Amerika okrene leđa, oni se mogu da slikaju.

Tanja

pre 5 godina

Rekla bih da je kula od karata pocela da se rusi. Na nepostovanje SAD uzvraca istom merom. Tako je to kad se nesto gradi na temeljima na kakvim su "prijateljstvo" gradile SAD i Albancimi sa KiM.

Goran

pre 5 godina

Dokle god ne dobiju preko usta i ne vide na je stvar ozbiljna nece se šiptari opametiti

Jelena

pre 5 godina

Ovaj potez Amerike, bi trebalo kao da prodrma u Pristini. Ne mogu da verujem da Amerika nema apsolutan uticaj na njih, ovde je ipak u pitanju neka druga igra.

ana

pre 5 godina

Pitam se samo dokle ce Albanci biti neposlušni, neko ce morati da popustia na kraju Amerika ili Albanci.

Davor

pre 5 godina

I zasluzili su da budu bojkotovani od strane Amerike. Nadam se da ce ih jos zesce sankcionisati sve dok se ne dozovu pameti.

Samoliva

pre 5 godina

Vucic nije nista novo rekao sto nije stav Srbije. Inace, ratnohuskacke poruke stalno salje Haradinaj.

Vera

pre 5 godina

Nedolazak njihovog predstavnika je sasvim jasna poruka Haradinaju i ekipi,,pa neka vide sta dalje!

Goran

pre 5 godina

Da li ce ovaj potez Amera išta znaciti ovim ludacima iz Prištine ?

Jovana

pre 5 godina

Mnogo su se oni osilili, treba ih jos vise uceniti!

Mašnica

pre 5 godina

Amerika je rešena da ne popušta dok Priština ne ukine takse.

Jelena

pre 5 godina

Prištinske vlasti će skupu cenu platiti zbog svega što su uradile nama Srbima, celoj Srbiji i što maltretiraju srpski narod na Kosovu.

Tifani Rok

pre 5 godina

Siptari su igračka Amerikancima. Igraju se sa njima kako im padne na pamet!

Tina

pre 5 godina

I ti Šiptari su ludi, gde će oni Americi da se suprotstave i čime.

Nikola

pre 5 godina

Ovo ne mogu da verujem, da Amerikanci ne prisustvuju tako značajnom činu!

Marko

pre 5 godina

Ovo je tek početak mera,Amerikanci ne praštaju neposlušnost!

Marija

pre 5 godina

Veoma losa politika koju vodi Horadinej samo ce otezati zivot Kosovskim Albancima i vreme je da ga smeste tamo gde mu je mesto a to je zatvor.

Emil

pre 5 godina

Kamo lepe sreće da su ih na vreme bojkotovali, dosta toga danas ne bi ni bilo ovako. Nadam se da će ovo uticati na ukidanje taksi.

Ivan

pre 5 godina

Da su ranije krenuili sa tim bojkotima i šamarima dosta muka mi ne bismo videli. Nadam se da će ovaj šamar uticati na ukidanje taksi.

Ana

pre 5 godina

Svi će uskoro videti šta Priština radi i čime se sve služi

kristinad

pre 5 godina

Krajnje je vreme, da neko stane na put bahatom ponašanju Šiptara!

Zoki

pre 5 godina

Kosovo je Albansko bilo i bice zauvek. Srbi treba sto pre da se pomire sa tim, jer u suprotnom ima da ostanu i bez Vojvodine, Sandzaka, Vlaske krajine.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija