• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

13.02.2019

11:57 >> 12:02

NOVA STRATEGIJA HARADINAJA! Smislio kako da ukine takse, ALI DA NE ISPADNE DA SE UPLAŠIO TRAMPOVE ŠAMARČINE!

Politika

NOVA STRATEGIJA HARADINAJA! Smislio kako da ukine takse, ALI DA NE ISPADNE DA SE UPLAŠIO TRAMPOVE ŠAMARČINE!

Podeli vest

Sva je prilika da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj shvatio da je "vrag odeo šalu", naročito nakon pretećeg pisma koje su SAD poslale svim prištinskim liderima u kojima traže ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, pa je osmislio novu strategiju kako bi ispunio zahtev, ali da ne ispadne da je posle toliko protivljenja ipak poklekao

Zato je zajedno sa saradnicima smislio novu strategiju, koja bi podrazumevala održavanje sednice vlade na kojoj bi se našao i predlog o ukidanju taksi, i na kojoj bi, naravno u dogovoru sa koalicionim partnerima, bio preglasan.

Takav razvoj događaja sugerišu i kosovski mediji, koji prenose izjavu Haradinajeve savetnice Donjete Gaši.

- Ukoliko neko od članova kabineta inicira suspenziju taksi na robu iz Srbije, premijer će omogućiti da odluka bude razmotrena na sednici Vlade - prenosi "Koha ditore".

Ova izjava je u suprotnosti sa onim što se čulo sinoć nakon neformalnog sastanka Haradinaja i kosovskih lidera, da i pored zahteva SAD takse neće biti ukinute.

SJAJNA VEST ZA SRBIJU! Mađari otkačili Amere neće protiv Putina -TURSKI TOK DOLAZI U NAŠU ZEMLJU!

Stvari su se, izgleda, promenile za nepuna 24 sata, i nakon izjave kosovskog predsednika Hašima Tačija da je Priština od SAD "dobila šamar".

- Verujem da ćemo u danima i nedeljama koje dolaze naći kreativno rešenje. Nikakva šteta naneta Srbiji ne opravdava štetu načinjenu odnosima (Prištine) sa SAD - rekao je Tači.

Upravo bi preglasavanje na sednici vlade moglo da bude jedno od "kreativnih rešenja", u kome će Haradinaj ostati preglasan, ali će ispoštovati ono što je većina podržala. U svemu tome treba uzeti u obzir da je upravo u toj vladi najveća stranka upravo Tačijeva, i da bez nje Haradinaj ne bi ni bio na premijerskom mestu.

O sličnom scenariju danas je govorio i srpski predsednik Aleksandar Vučić, koji je rekao da je verbalni prisak i osuda na Prištinu jedinstvena.

PUTIN PISAO VUČIĆU: Čestitam vam Dan državnosti - PUNO USPEHA VAMA I BRATSKOM SRPSKOM NARODU!

Kazao je i da je njegova procena da će u Prištini, "na glasanju da bude 17:3, kako bi sačuvali obraz Haradinaju, da nastavi da bude premijer", a da će teret ukidanja taksi preuzeti DPK (stranka Hašima Tačija) i druge stranke.

- Takvu će igru da naprave, ali to je njihova stvar. Za nas je važno da se ukinu takse, jer je šteta 40 miliona evra koju trpimo kao država - naglasio je on, rekavši da će kada prođe 90 dana, Srbija pokrenuti druge mehanizme pri CEFTA i EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lola

pre 5 godina

Kao da je neko naivan pa ne zna kako Priština funkcioniše.

Ana

pre 5 godina

Nije vazno kako, samo neka ukinu takse kako bi se nastavili razgovori.

Kika

pre 5 godina

Obaranje taksi je presudno za nastavak dijaloga.

Nina

pre 5 godina

Bitno je samo da se takse ukinu,sve ostalo je manje vazno!!

Dante

pre 5 godina

Pa samo SAD moze da ih natera jer se samo njih plase.

AleksMache

pre 5 godina

Šta taj čovek zamišlja u životu da radi ja ne znam!?

Maja

pre 5 godina

Dzabe mu da se vadi,mora da ispuni naredjenje ovako ili onako.

Dehan

pre 5 godina

Takse moraju da se ukinu da bi se dijalog nastavio

Seljimi

pre 5 godina

Ramuše, ako ukineš sankcije nisi nikakav karakter več obični potrčko Amerike koji se plaši Haškog suda i svoje prošlosti.

Markony

pre 5 godina

Ma, nije se Haradinaj uplasio Trampa, ma jooook, ma nije....

Ivan

pre 5 godina

Kada se zapad, SAD pre svega, odluči na iskren pritisak, Priština će poslušati i ukinuti ove anticivilizacijske takse.

Filip

pre 5 godina

Kako to cudno zvuci kada procitamo: Haradinaj smislio .

Natasa

pre 5 godina

Bas me zanima koji je to Haradinaja sledeći korak! Dokle doseže njegova zloba?!

miroljub

pre 5 godina

Glupi Arnauti nemaju mozak za takve stvari,nisu ni okupatori indijanske teritorije(tkz.Amerikanci),već su ovo osmislili najveći podlaci i zločinci na planeti Zemlji,degenerici sa britanskih ostrva.

neca

pre 5 godina

Videcemo narednih dana koliko se stvarno uplasio, ali i ocekujemo povlacenje taksi. Ipak je to pritisak koji je stigao od SAD-a!

Jelena

pre 5 godina

Oni šta su zacrtali to rade i ispade navodno da im ne može niko ništa.

Davor

pre 5 godina

Ako Haradinaj misli da nastavkom ovakve politike može nešto da postigne, silno se vara. Mora da se pribere i trajno ukine takse.

Bojana

pre 5 godina

Svi znamo sta najvise uticaja ima na Pristinu.

Igor

pre 5 godina

Pa šta je sad Ramuše gde je ono busanje u grudi!?

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Ako se ipak i desi da Priština ukine takse, od njih možemo da očekujemo samo još neko gore zlo. Svakim danom sam sve više uverena u to da je Amerika samo kvazisaradnik Srbije u njenom problemu sa Kosovom.

Ljubo

pre 5 godina

Ma ne razmisljam ja o sirovini siptarskoj Haradinaju ,ali sta ceka Srbiju ,koji uslovi i kako ce se njoj o glavu obiti ,sta ce dati a koliko malo dobiti i dali dobiti ista ,mi treba da se pitamo .Mi isto kao da je Amerika na nasoj strani .

Natasa

pre 5 godina

Odavno je on sebe ponizio,kasno je da sada brine o tome.

Bole

pre 5 godina

Boji se od USA više nego da podrži takse da ostanu, kukavica uvek bio.

milan306

pre 5 godina

Opet Priština provocira i manipuliše svima

Tina

pre 5 godina

Samo neka on ukine takse, posle neka prica sta hoce!

Maja

pre 5 godina

Duboka drzava Amerike radi svoj posao. Tramp se sada bori sa korporacijama na terenu. Ipak su svi akteri bombardovanja imali svoje biznise na Kosovu.

mimi

pre 5 godina

juzni tok prava stvar odlican potez vucica ,nova radna mesta ,strateski partner rusija, jeftiniji ruski gas,pun pogodak ,svaka cast predsednice

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija