• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2019

19:56

SRBIJA IMA SVOG PRIKRIVENOG IGRAČA U EU! Učinjena vam je istorijska nepravda, ispravićemo to, ali... SLEDI VAM BORBA!

Politika

SRBIJA IMA SVOG PRIKRIVENOG IGRAČA U EU! Učinjena vam je istorijska nepravda, ispravićemo to, ali... SLEDI VAM BORBA!

Podeli vest

Slovačka neće priznati Kosovo i ostaje posvećena podršci Srbiji na putu ka EU, poručio je Luboš Blaha, predsednik Odbora za evropska pitanja slovačkog parlamenta u razgovoru sa članovima Odbora za Kosovo i Metohiju

- Srbija je za nas važan partner i učinićemo sve da podržimo vašu pravednu borbu, jer vam je učinjena istorijska nepravda - rekao je Blaha.

 

 


On je poručio srpskim kolegama da nikakvi pritisci neće promeniti stav njegove zemlje, jer je to od važnosti za njihovo nacionalno pitanje i protivno međunarodnom pravu, saoštilo je skupštinskog Odeljenje za odnose s javnošću.

Član Odbora Aleksandar Marković izrazio je zadovoljstvo posetom slovačkih kolega, imajući u vidu da dve države vežu tradicionalno prijateljski odnosi bez ijednog otvorenog pitanja.

On je zahvalio na podršci Slovačke evropskim integracijama Srbije, a naročito na principijelnom stavu vezanom za srpski teritorijalni integritet i suverenitet. 

- Posebno smo zahvalni što je Slovačka glasala protiv prijema tzv. Kosova u UNESKO i pozdravljam našu dosadašnju parlamentarnu saradnju koju ćemo nadam se u narednom periodu intenzivirati - poručio je Marković. 

 

 

 

 


On je predstavio delokrug rada Odbora, posebno rezultate rada Radne grupe za prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina nad pripadnicima srpskog naroda i ostalnih nacionalnih zajednica na KiM, kao i saradnju sa relevantnim državnim institucijama, posebno Kancelarijom za KiM. 

Marković je podsetio da je danas položaj i život Srba i nealbanaca na KiM težak, posebno u enklavama gde je njihov položaj zabrinjavajuć. Međutim, slika u međunarodnoj zajednici u odnosu na Srbe počinje da se menja, čemu svedoči i činjenica da je 13 zemalja povuklo priznanje Kosova. 

On je dodao da je formiranje kosovske vojske direktno protivno svim međunarodnim propisima, predstavlja kršenje Rezolucije 1244 UN, pa čak je i u direktnoj suprotnosti sa ustavom tzv. države Kosovo.

 

 

MAKEDONIJA JE PALA, IVANOV NIJE USPEO DA JE ODBRANI, kapitulaciju Skoplja će potpisati ALBANSKI TERORISTA DŽAFERI!



Marković je dodao da je dijalog Beograda i Prištine obustavljen i da se neće nastaviti dok god su na snazi takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, podsetio da Srbija nije povukla nikakve recipročne mere i ponovio apel svim faktorima u svetu da se ovakva odluka osudi.

- Srbija je opredeljena za vojnu neutralnost, regionalni mir i stabilnost. Želimo dobre i prijateljske odnose i sa velikim silama poput SAD, Rusije i Kine, kao i da postanemo članica EU - naveo je u razgovoru Marković.

HARADINAJ NAPAO PUTINA, TVRDI DA ŠEF RUSIJE ŽELI DA MENJA GRANICE NA BALKANU: Premijer lažne države se igra vatrom!



U razgovoru u kome su učestvovali članovi Odbora Aleksandar Čotrić, Mirko Krlić, Gordana Čomić i Božidar Delić bilo je reči o transformaciji kosovskih snaga, odnosima Srbije i SAD i politici američke administracije prema Srbiji, položaju Srba na KiM i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine. 

TAČI NAJAVIO OSTAVKU AKO NE DOBIJE BUJANOVAC, PREŠEVO I MEDVEĐU: Zmija ne odustaje, hoće da rastura Srbiju!

 

(VIDEO) LAZANSKI: Sa četiri nova "miga 29" Srbija će imati jednu od najjačih avijacija u regionu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Hvala Slovačkoj na principijelnom stavu po pitanju Srbije, KiM i evropskog puta naše zemlje.

Nikola

pre 5 godina

Slovačka zaslužuje najveće poštovanje Srba.

Iki

pre 5 godina

Србија има пријатеље на које може да се ослони! Хвала на подршци!

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Ne znam koliko je Slovacka jak kec u rukavu?

Uros

pre 5 godina

Slovacka ne skriva svoje misljenje u vezi KiM .

elvira

pre 5 godina

Lepa i jasna poruka Slovačke zahvalni smo im na podršci.

hana

pre 5 godina

Srbija ima veliku podrsku i svi ce biti uz nas.

Milena

pre 5 godina

Srbiju danas svi u svetu gledaju drugačijim očima i imaju više poštovanja prema nama!

Iskra Eric

pre 5 godina

Kada su u pitanju nacionalni interesi Srbija je za borbu uvek spremna. Nasi preci su nas zaduzili i ne smemo ih izneveriti. Boricemo se za nasu svetu zemlju Kosovo. I zahvalni smo svima koji su radi da pomognu.

milos

pre 5 godina

Srbija je uvek morala da se bori za svoje,ni ovoga puta nece odustati.

Samosvsna građanska

pre 5 godina

Ne moramo u Evropsku uniju, postoji još jedna unija - Evroazijska.

Nikoletka

pre 5 godina

Srbija je svojim dobrim delovanjem i ugledom stekla poverenje u neke zemlje EU.Slovacka nece dozvoliti nepravednost istorije Srbije na delu Kosova

Lovac

pre 5 godina

Upznao sam jednog Slovaka rekao mi jedini pravi hriscani su pravoslavci vi Srbi i Rusi. Pita m ga cemu toliko antirusko raspolozenje. Nebrini kaze znamo mi ko je evropu oslobodio od neprijatelja u drugom ratu.. Mislim da su dobar narod cjene i vole istoriju.

Mladen

pre 5 godina

Slovacka tradicionalno podrzava Srbiju,takve prijatelji se retko nalaze i treba ih cuvati.

de torkameda

pre 5 godina

Bilo kakav da je,samo da je nas igrac...i da nas ne dribla.

Maja

pre 5 godina

Niej niko prikriven kada javno istupa. Problem je sto vecina nema svoje misljenje. Novac je cudo, ali i neznanje i nezainteresovanost.

Katarina Djordje

pre 5 godina

Hvala Slovackim prijateljima i Slovackom narodu na podrsi koju nam pruzaju godinama unazad.

Milan

pre 5 godina

Srbija I Slovacka imaju tradicionalno prijateljski odnos! Hvala sto ostajete pri odluci da necete glasati za ulazak Kosova u UNESKO!

Boško J

pre 5 godina

Slovačka nije priznala nezavisnost Kosova i mi smo joj na tome zahvalni.

caca

pre 5 godina

Srbiju danas svi u svetu gledaju drugacijim ocima i imaju vise postovanja prema nama,zahvaljujuci Vucicu,koji vodi politiku mira!!!!Srbija je uvek spremna za mirnu borbu!!!!

Bojan

pre 5 godina

Neka bude borba neprestana! Neka bude sto biti ne moze!

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija