• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2019

20:43

LJIMAJ PROTUREČI HARADINAJU: Takse moguće rešiti u skladu sa zahtevima SAD

Politika

LJIMAJ PROTUREČI HARADINAJU: Takse moguće rešiti u skladu sa zahtevima SAD

Podeli vest

Potpredsednik prištinske vlade i kopredsedavajući tima u dijalogu sa Beogradom Fatmir Ljimaj izrazio je nadu da se za pitanje taksi može naći rešenje koje je u skladu sa zahtevima SAD, ali smatra i da takse ne bi trebalo da budu prepreka za nastavak dijaloga.

- Rešenje je dijaloga, pregovaranje o porezima i kretanje napred - rekao je Ljimaj za Radio slobodna Evropa i dodao da bi taksa od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine trebalo da bude deo pregovora u Briselu.

- Saveti i predlozi koji su nam došli iz Vašingtona bili su na dobrobit našeg naroda i, u ovom slučaju, političari Kosova su toga svesni, političari to znaju. Stoga, oni takođe vrlo ozbiljno uzimaju savete i sugestije naših prijatelja u ovom slučaju Sjedinjenih Američkih Država i nadam se da ćemo imati rešenje koje je u skladu sa savetom koji su nam dali Sjedinjene Države, rekao je Ljimaj, prenosi RTK.

On je takođe rekao i da uvođenje taksi ne bi trebalo shvatiti kao nepoštovanje Amerike. Prema njegovim rečima, Kosovo želi da pokaže da je država i želi da je tako drugi i tretiraju.

- Kosovska poruka, kako regiji tako i izvan nje je da mi ne tražimo ništa više, nego da nas tretiraju kako mi tretiramo njih, s poštovanjem. Ovaj korak Kosova onda ... Razumem da postoje razne dileme i zabrinutosti, ali ni u kom slučaju ne bi trebalo da se smatra nepoštovanjem SAD - kazao je Ljimaj.

POMAHNITALI HARADINAJ NASTAVLJA PO SVOME: Sporazum i priznanje, pre suspenzije taksi! TRAMPOVI LJUDI U ČUDU!

 

HARADINAJ PLJUNUO TRAMPU U LICE! Napustio sastanak sa Amerikancima i Tačijem - TAKSE OSTAJU! POMAHNITALI ŠIPTAR BEZ KONTROLE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 5 godina

ПРОТУРЕЧИ???? Зар није ПРОТИВРЕЧИ,или Вам наслове пише неко из НДХ....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija