• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bog-rata.com

28.02.2019

16:11 >> 16:16

(VIDEO) UZBUNA U NATO! SRPSKE ĐAVOLJE KOČIJE SA OVIM ORUŽJEM BIĆE NAJSMRTONOSNIJE U EVROPI: Imaće rakete 9M120 "Ataka", ali ni to nije sve!

Politika

(VIDEO) UZBUNA U NATO! SRPSKE ĐAVOLJE KOČIJE SA OVIM ORUŽJEM BIĆE NAJSMRTONOSNIJE U EVROPI: Imaće rakete 9M120 "Ataka", ali ni to nije sve!

Podeli vest

Prvi čovek Ministarstva odbrane koji je zadužen za nabavke naoružanja i vojne opreme dr Nenad Miloradović, rekao je da se nabavka helikoptera Mi-35M za potrebe Vojske Srbije odvija u okviru planirane dinamike

On je na Međunarodnom vojnom sajmu naoružanja u vojne tehnike IDEX 2019 izjavio, da se ovih helikopteri nalaze u fazi izgradnje, te da će Srbija od svojih ruskih partnera nabaviti potpuno nove borbene letelice, sa kompletnim paketom opreme i naoružanja koja ide uz njih.

Srbija će uskoro u Rusiju poslati i grupu pilota koji će morati da prođu obuku u upravljanju novim letelicama, koja je sama po sebi izuzetno zahtevna. Krajnji rok za realizaciju celog posla je sredina sledeće godine.

Raketa 9M120 "Ataka"

Iako vizuelno i nema neke preterane razlike u odnosu na svog prethodnika  35-ica predstavlja potpuno novu mašinu sa unapređenim borbenim karakteristikama. Karakteriše ga savršenija struktura helikopterske elise koja se dobila upotrebom specijalnih kompozitnih materijala na bazi fiberglasa/stakloplastike, a koja je primenjena i u slučaju udarnog helikoptera novije generacije Mi-28N. Zatim, značajno je unapređen i proširen asortiman visoko-preciznog naoružanja, a naravno i napadno-navigacijski kompleks. Ovi tehnološki postupci su obezbedili i produženje eksploatacionog roka upotrebe helikoptera na period i do 15 godina.

Primenjeni tehnološki postupci u izradi Mi-24VM (Mi-35M), u ukupnom zbiru povećavaju efikasnost same letelice za čak 2h u odnosu na njegovog prethodnika Mi-24/Mi-25 i njegove brojne verzije.

UZBUNA U BIA! DŽIHADISTI ISIS NANIŠANILI BEOGRAD: SA 15 AKCIJA SRPSKA PRESTONICA JE POKORENA... U životu je jedna smrt, neka bude šehidska!

U Iraku se ovaj helikopter pokazao u najboljem svetlu. Pored tradicionalne sposobnosti da izdrži i najtežu moguću vatru sa zemlje, novi helikopter je zahvaljujući značajnom unapređenju napadno-navigacionog sistema demonstrirao i visoku efikasnost prilikom napada na ogroman broj tačkastih ciljeva u složenim meteo-uslovima, dan/noć.

Spareni topovi GŠ-23L u kalibru 23mm snabdeveni su borbenim kompletom od 450 granata.  Helikopter je sposoban da nosi navođene protivtenkovske rakete „Šturm" ili „Ataka", kao i nevođena raketna zrna S-8 i S-13. Helikopterom upravljaju dva člana posade. Njegova maksimalna brzina je oko 300 km/č, a težina može da dostigne 11,500 kg.

Šta predstavljaju rakete 9M120 "Ataka"?

Za borbu protiv daleko zahtevnijih borbenih ciljeva, kao što je nešto teža oklopna tehnika neprijatelja, uključujući i savremene osnovne borbene tenkove tipa Abrams, Leopard, Merkava i sl. Mi-35M je naoružan protiv-tenkovskim raketama „Ataka".

Konfiguracija naoružanja zavisi od samog zadatka, od kojih je najčešća ona sa 16 navođenih raketa „Ataka" (2h8 na spoljnim nosačima) i dva bloka „saćastih" lansera B- 8V20A na unutrašnjim nosačima, sa ukupno 40 nevođenih raketnih zrna S-8. 

Ovu raketu odlikuje izuzetno visoka brzina leta, i prema atributu brzine spada u najbrže rakete takvog tipa na svetu. Njena brzina iznosi oko 550 m/sek. Primera radi „Maljutka" leti brzinom od 120 m/sek, „Fagot" oko 183-207 m/sek., BGM-71 TOW oko 275 m/sek. AGM-114 Hellfire 440 m/sek.

PORUKA IZ RUSIJE ZA ONE NA ZAPADU KOJI SEDE NA UŠIMA: Rešenje Kosova samo na način da odgovara Srbiji i Srbima!

Ovakva brzina joj obezbeđuje da do maksimalne tačke njenog dometa dođe za svega 10 sekundi.

Razvijena su dva tipa ove rakete, sa tandem-kumulativnom (9M120-1) i termobaričnom bojevom glavom (9M120-1F). Ova poslednja je izuzetno efikasna protiv žive sile neprijatelja, koja dejstvuje iz armirano-betonskih objekata. Maksimalna daljina na koju se raketa lansira je 6000 m. Na toj daljini njena tendem-kumulativna bojeva glava može da probije svaki savremeni tenk, zaštićen dinamičkom zaštitom.

Treba napomenuti da napredne verzije ove rakete, sa tandem bojevom glavom, imaju uvećan domet koji dostiže 10000 m, a povećana je i njena probojnost koja iznosi 1000 mm+ homogene čelične ploče, zaštićene strukturom dinamičke zaštite.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kera

pre 5 godina

Sta zamlacujete narod .. nato ce ovo sve sto imamo od avio tehnike omlatiti u prvih 48h ...

Ane

pre 5 godina

ne možete ni šipcima ništa jer se bojite a ne da se netko vas boji jado

Saradžogla

pre 5 godina

Vas tamo u Informeru da bude sramota na čelu sa Vučićevićem!Dopustili ste komentar ,,Ane,, koji je uvredljiv?SRAM VAS BILO!Za to vreme mi iz Srbije nemamo šanse da nam hrvatske novine išta objave od komentara!Čak i retko ikada i pišu o Srbiji.Koliko ste meni srbinu iz Srbije stopirali komentara jer verovatno o tome odlučuje neki prokleti bosanski srbin.Ja sam član SNS koji svakodnevno crveni jer i ove godine nema ništa od izgradnje kanalizacije u beogradskom selu.A preko 20 miliona evra otišlo na poklon u Bosnu ili ti RS?A Glavni odbor SNS se dan danas pita KAKO NE DOBISMO 800 HILJADA GLASOVA NA BEOGRADSKIM IZBORIMA VEĆ JEDVA 366 HILJADA ŠTO NIJE NI ČETVRTINA OD 1,6 MILIONA GLASAČA.

Crni RS

pre 4 godine

Anee dohvati se moga buzdovana pa se poigraj sa njim znam da se palite na Srbske kocije ???

Marko

pre 5 godina

Strasno su se u NATO potresli zbog 2 helikoptera.... E, sta sve covek nece da procita u nasim medijima. Onomad nas gadjali raketama iz Jonskog mora...zezali se bukvalno, ali sada kada smo dobili par helikoptera bice svashta. Ljudi, dajte malo realnosti. Bice bolje svima. Shvatitet...Postoje samo tri prave armije i mocne, na ovoj planeti - Rusija, USA i Kina. Ostalo je boranija.

Matori

pre 5 godina

Nije 2 nego 4 i nekada su ubojitija manje brojčana oružija ovakve snage nego veliki broj manje ubojitih i slabije zaštićenih sistema,grešite mnogo kada se podsmevate.

Marko

pre 5 godina

Zaista nije podsmevanje, vec je realnost to sta ranije napisah. DA mi imamo 30 Su-27 / 50 Mig-29 / helikoptera 50 / PVO sa S-300 i Pancirom , Bukom, pa mocne ruske radare, pa da covek kaze da imamo armiju koja moze da se uhvati u koshtac sa jachim izazovima. No, ovako je smesno pricati o nekom strahu NATO pakta ili njihovoj zabrinutosti. Mi nemamo naoruzanja koliko njihov jedan brod, o ostalom da ne pricamo. Realno oni se samo Rusa plase i nikoga vise pod kapom nebeskom. Ne chak ni Kineza.

aha

pre 5 godina

savršenija struktura helikopterske elise koja se dobila upotrebom specijalnih kompozitnih materijala na bazi fiberglasa/stakloplastike, je to neki vic? od stakloplastike se radili blatobrani za wartburga :)

Bgd

pre 5 godina

Mediji u Srbiji su dno. Kakva uzbuna, o čemu vi bulaznite? Zbog dva helikoptera?

Lala iz Banata

pre 5 godina

Уздајмо се у се...У своје кљусе...И, Русе...!!

miroslav moric

pre 5 godina

dodje vrijeme sve se preokrene danas nato us.o i se.e gace srbija jaca mocnija od tigra od papira.

Saradžogla

pre 5 godina

Imaš atonsku bombu - imaš poštovanje! A Srbija je može sagraditi čitajući recept sa interneta! ... I sada vi mislite da stari Džole piše gluposti?E pa ne pišem! ... Šta me brine?Sagradimo atomsku bombu a onda dođe proslava Srpske Nove godine!

Dlaka

pre 5 godina

Pa vi srbi ni petardu ne možete napraviti, a" gedža bi atomsku da radi". Daj ne radite veće budale od sebe nego što jeste

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija