• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/srna

01.03.2019

20:33

ŠEŠELJEV PLAN ZA KOSOVO PODRAZUMEVA INTEGRACIJU SRBIJE I RUSIJE:  Lider Radikala ima hrabar predlog za REŠENJE STATUSA JUŽNE SRPSKE POKRAJINE!

Politika

ŠEŠELJEV PLAN ZA KOSOVO PODRAZUMEVA INTEGRACIJU SRBIJE I RUSIJE: Lider Radikala ima hrabar predlog za REŠENJE STATUSA JUŽNE SRPSKE POKRAJINE!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da se zalaže za integraciju Srbije i Rusije, koje bi imale zajedničku vojsku, kao i da je njegov prijedlog za Kosovo razdvajanje Srba i Albanaca

Šešelj je u intervjuu za rusku agenciju Tass rekao da je njegov prijedlog razdvajanje, a ne razgraničenje, odnosno da Kosovo ostane formalno u sastavu Srbije, srpska policija da se nalazi na graničnim prelazima i carini.

On kaže da njegov predlog podrazumeva i da se odvoje četiri severne srpske opštine sa Trepčom i Gazivodama, kao i da bude uspostavljen koridor kroz naselje Goraždevac do Pećke patrijaršije, te da se prisajedine Srbiji pet srpskih opština južno od Prištine, odnosno od Gračanice do Gnjilana.

- Ostaje samo problem opštine Štrpce, koja je potpuno izolovana, ali imam ideju o razmeni stanovništva, da se Srbi iz Štrpca presele u Preševo i Bujanovac. Tako da Kosovari (Albanci) formalno ostaju u Srbiji, a u suštini imaju apsolutnu autonomiju, mogu da imaju svoju valutu, da rade šta hoće, osim vojske. Naravo i bez ulaska u UN - rekao je Šešelj.

Napominjući da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić zalaže za koncept podele Kosova, Šešelj ocenjuje da Vučić, pre svega, želi da zadrži za Srbiju rudarski kombinat “Trepča”, akumulaciju jezero Gazivode i četiri severne srpske opštine, a da su o ostalim stvarima mogući pregovori.

Šešelj smatra da bi u tom slučaju Srbi morali brzo da napuste jug Kosova i Metohije jer ne bi preživeli među Albancima.

Foto: printscreen Twitter/@srpski_radikali

 

Govoreći o odnosu Srbije i Rusije, Šešelj je istakao da se zalaže za što je moguće tešnju integraciju, da Srbija stupi u Evroazijski ekonomski savez i Organizaciju ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

- Hteo bih čak i veći stepen integracije, nego što postoji između Rusije i Belorusije. Naravno, Srbija bi sačuvala državnu identitet i nacionalnu svest, odnosno svoju vladu. Vojska neka bude zajednička, ali naši vojnici da mogu da imaju srpske oznake na rukavu. Da sačuvamo mesto u UN, a sve ostalo da se integriše - rekao je Šešelj.

On je naglasio da bi to bio maksimalan stepen integracije koji bi bio značajan i za Rusiju, jer bi došla na Balkan i niko više ne bi mogao da je istisne odavde.

- Mi (radikali) smo za to da se u Srbiji razmeste ruske baze tako da bi svaki napad na Srbiju bio i napad na Rusiju. Tek tada bih se osećao sigurno, pošto nam opasnost preti sa svih strana - rekao je Šešelj.

On je napomenuo da je Srbija dobila mnogo oružja u vidu poklona i po niskim cenama, ali da nije jača od NATO-a.

- Nama je potrebna garancija da nas NATO više nikada neće bombardovati, a ta garancija je integracija sa Rusijom - istakao je Šešelj, koji je rekao da je protiv učlanjenja Srbije, ali i BiH u NATO.

On je ocijenio da je saradnja sa EU štetna po Srbiju, jer roba koja dolazi bez carina uništava srpsku poljoprivredu, a uvoze se otpaci iz EU, istakavši da iz srpske dijaspore u Srbiju godišnje stigne oko tri milijarde evra, ali da ih “isisa EU svojom robom”.

Kada je riječ o gasovodu “Turski tok”, Šešelj je rekao da istorijsko iskustvo pokazuje da Bugarska uvek popusti pod pritiskom Zapada, ali da bi, bez obzira na to, trebalo izgraditi srpski deo gasovoda.

Foto: Tanjug

 

Govoreći o Haškom tribunalu, Šešelj je rekao da je jedina nada za povratak Srba iz Haga, koji su osuđeni na osnovu izmišljenih razloga, da se desi neki veliki rusko-američki dogovor koji bi obuhvatio srpske zatvorenike, koji bi tada mogli da se vrate u Srbiju.

On kaže da je kupio kuću u Hrtkovcima, gdje će smjestiti grupu njegovih istražitelja, sa namjerom da uzmu izjave, svjedočanstva bukvalno svih stanovnika tog sela, pošto je osuđen u Hagu da je odatle protjerivao Hrvate.

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Šešelj je rekao da je njegova partija priznala Krim, da ukrajinski nacionalisti nikada neće ovladati Donjeckom i da se nada da će se Ukrajina vratiti majci Rusiji, te dodao da bi on želio da otputuje u Moskvu i da ga primi ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je za dešavanja u Venecueli rekao da je to produžetak američke imperijalističke politike, radi upravljanja svetom i teritorijama bogatim prirodnim bogatstvima, ali da slobodno čovečanstvo treba da bude na strani Venecuele i da se tome suprotstavi.

 

RAT NA KOSOVU INSPIRISAN OVIM?! Bivši srpski oficir otkrio šta se krije iza američke pretnje da NAPUŠTAJU BONDSTIL!

 

LONDON BI DA PONIZI SRBIJU! NEMA PODELE, SAMO STOLICA U UN ZA ŠIPTARE! Ima li Beograd lek za ludilo Velike Britanije?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saradžogla

pre 5 godina

Navedite mi samo jednu pozitivnu sitnicu koju je učinio Šešelj za srpski rod?Samo jednu? ... Prepisao šta piše o fašizmu po knjigama za osnovce i na tome ,,doktorirao,,!Doktor na fašizam!

Miki

pre 5 godina

Seselj se vraca na politicku scenu, slazem se sa predlogom

jova

pre 5 godina

Cenim Šešelja,ali što je izjavio,vidi se da je Bibliski nepismen, on nezna da Anglo-Amerika propada da dolazi 8.Kralj to piše u zakonu Božjem Otkrivenje 17.poglavlje. a to je Rusija,Kina,Indija,ili Evroaziska unija, i one će vladati svetom,čemu onda podela Kosova,kada ono ostaje u Srbiji,sve drugo što je izjavio slažem se sa njim.

Rade

pre 5 godina

Kakav crni Šešeljev plan. Kada je on nešto dobro i pametno uradio. Nikada i nije bio na nekoj velikoj funkciji, osim predsednika svoje stranke. On je propali političar, ili ustvari još uvek političar u pokušaju, ali neka ima vremena, još je mlad ! ! ! ! ! ! !

Vlado

pre 5 godina

Uopšte ne treba komentarisati Šešeljeve budalaštine u vezi saveza sa Rusijom.

tadija64ZEMUN

pre 5 godina

RUSIMA dati za pocetak aerodrom SOMBOR ,da naprave svoju bazu.

dejan

pre 5 godina

Seki, ti idi lepo u tvoju Bosnu i tamo uredjuj stvari. Pozdrav!

Stefan

pre 5 godina

Nije se pojavila veća štetočina u srpskom rodu od Šešelja u poslednjiih 30 godina, pa i više!

Izbori 2024

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija