• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti-online

02.03.2019

12:29 >> 12:35

VAŠINGTON OPET UDARA NA SRBIJU: Palmer: Cilj pregovora je da Srbija prizna nezavisnost Kosova, NIJE REČ O PROMENI GRANICA!

Politika

VAŠINGTON OPET UDARA NA SRBIJU: Palmer: Cilj pregovora je da Srbija prizna nezavisnost Kosova, NIJE REČ O PROMENI GRANICA!

Podeli vest

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer izjavio je da "u pregovorima Srbije i Kosova reč nije o tome da li će da se promene granice ili neće, nego je reč o priznanju", naglasivši i da "Kosovo treba da ukine ili suspenduje takse, jer su one prepreka za napredak u pregovorima"

Palmer je na panelu posvećenom jugoistočnoj Evropi na Delfi ekonomskom forumu, izneo tvrdnju da "Srbija treba da prizna Kosovo kao nezavisnu, suverenu državu, a da isto to učini i Kosovo - prenose mediji.

Navodi se da je Palmer, odgovarajući na pitanje moderatora panela Jovana Kovačića o tome šta je zaista pozicija SAD o pregovorima Prištine i Beograda, najpre konstatovao da "postoji pogrešno razumevanje američke pozicije".

RAT NA KOSOVU INSPIRISAN OVIM?! Bivši srpski oficir otkrio šta se krije iza američke pretnje da NAPUŠTAJU BONDSTIL!

- SAD žele da pomognu ono što sami akteri žele da urade. Prespanski sporazum je uspeo zato što su to želeli lideri obe strane. Mi želimo da se to ponovi u pregovorima Beograda i Prištine i da dogovor prihvate i jedni i drugi. Nema crvenih linija, ali nema ni blanko čekova - rekao je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara.

VUČIĆ U JUTARNJEM DNEVNIKU RTS: Albanci samo čekaju povoljan trenutak za napad na SEVER KOSOVA!

Navodi se da je Palmer izričito poručio da "Kosovo treba da ukine ili suspenduje takse jer su one prepreka za napredak u pregovorima" i podsetio da "SAD godinama podržavaju Kosovo i da je sada potrebno da Kosovo odgovori kao partner".

On je ocenio da "SAD žele da promene kontekst u kome se donosi odluka" i zato "žele da se takse bezuslovno ukinu".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Željko

pre 5 godina

Ukinute takse, pa da pregovaramo. Možda, jednog dana, priznamo parče naše teritorije pod nazivom Južno Kosovo.

nikola

pre 5 godina

Ja ne znam o kojim akterima ti pricas ovde ali Srbija ne zeli da prizna Kosovo, isto tako Srbiji ne treba nikakvo priznanje od Kosova. Da nisi ti promasio temu.

Saradžogla

pre 5 godina

Kada se Teksas odvoji od Amerike koja misli da je Sjedinjena prva će to Srbija da prizna i brojne svetske države.A onda će da se ujedini sa Meksikom.TO TREBA OBJASNITI AMERICI KOJA MISLI DA JE SJEDINJENA!PS.Kada se grupa amerikanaca odlučila da odvoji Teksas od Amerike nacionalna garda je jurnula i sve ih poubijala.Nema poziv na predaju već ubijaj!

Goran

pre 5 godina

Palmer je šiptarski lobista koji govori za pare.

Goran

pre 5 godina

Srbija ne može da prizna Kosovo jer bi na taj način omogućila da jedan narod (albanski) dobije pravo na dve države, što ne postoji u svetu... Verujem da će Srbija pregovarati o najširoj mogućoj autonomiji za ovaj region, s tim što će predložiti novu liniju razdvajanja te oblasti.... Znači, ukoliko Srbija treba da se odrekne dela svoje teritorije koja bi pripala albanskom narodu, onda treba da pregovara sa Albanijom, matičnom državom albanskog naroda a ne sa Veseljijem, Tačijem i Haradinajem, kao direktorima narko kartela,.....A "Svet" oličen u interesima SAD i Engleske (mada se tu gura i Nemačka) ako smatra da jedan narod može imati dve države, onda to pravo ne treba onemogućavati Špancima u Kataloniji, Ircima u velikoj britaniji, Germanima u Belgiji, Romanima u Belgiji, Srbima u Bosni, Rusima u Ukrajini. itd.. Zašto? Pa zato što i svi ovi drugi narodi mogu krenuti put krijumčarenja narkotika ili šverca duvana i ostvariti velike pare, čiji bi značajan deo dali inetesnim grupama u Kongresu i Senatu SAD ili u kampanje predsedničkih kandidata SAD,....

Marko

pre 5 godina

Srbija neće nikada priznati Kosovo već se borimo kako da rešimo ovaj problem dijalogom.

dragan

pre 5 godina

vasington opet udara na SRBIJU a kad su to prestali da udaraju ?????

Natasa

pre 5 godina

Srbija nikada nece odustati od onoga sto je njeno.

Sanja

pre 5 godina

Srbija nikada nece priznati nezavisnost Kosova, Kosovo je srce Srbije.

caca

pre 5 godina

Nekima je Srbija uvek kriva za sve!!!A Srbija,uvek sve dogovore ispostuje,samo zeli mirno i kompromisno resenje za sve!!!!

volodja

pre 5 godina

Ako se USA zalazu za ukidanje taksi radi produzetka pregovora onda je zahtev priznanja Kosova zapravo ultimatum Srbiji a ne nekakav nastavak pregovora. Ko je ovde lud??Dokle ce vise da salju zamenike zamenika prvog sekretara???? Ja bih da Srbija uz pomoc RUS I CHINA pokrene tuzbu pred medjunarodnim sudom pravde protiv USA i njihovIh NATO vazala za posledice bombardovanja osiromasenim uranijom i petrohemije pa nek se nose u tri lepe materine govna fasisticka

Miki

pre 5 godina

Srbija neće priznati Kosovo nikada, još uvek im nije jasno.

Marko

pre 5 godina

Ako je UCK tvorevina za njih nezavisno, onda zasto traze od Srbije da prizna tu istu mafijasku-narko dilersku i islamisticku organizaciju ? Kada ste nezavisan onda ne trazite nikakvu dozvolu, nego radite svoj posao. Zato je ovo bas dokaz da od te nezavisnost nema nista. Jedina realnost je okupacija srpske teritorije, jedina realnost je da su siptari bezeci kao kukavice, vratili se kao pobednici, to je vec vidjeno u Alziru itd.

milan306

pre 5 godina

Nikada se neće desiti da priznamo Kosovo..nikada

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija