• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

02.03.2019

13:08 >> 13:14

SULUD ZAHTEV! U SRBIJI ZABRANITI KRITIKU NATO: Nije slučajno što to traže NVO i to na 20-tu godišnjicu agresije!

Politika

SULUD ZAHTEV! U SRBIJI ZABRANITI KRITIKU NATO: Nije slučajno što to traže NVO i to na 20-tu godišnjicu agresije!

Podeli vest

U Srbiji do sada još niko nije tražio uvođenje cenzure. Utoliko je više zaprepašćujuće kada to učini 18 nevladinih organizacija okupljenih oko Nove spoljnopolitičke inicijative

Da je sloboda kritičkog mišljenja usađena u same temelje demokratskih društava, aksiom je koji je nepotrebno dokazivati.

Utoliko začuđujuće zvuči rečenica iz saopštenja o osnivanju Nove spoljnopolitičke inicijative, kojom se predlaže „prekidanje anti-NATO medijske kampanje, jer su odnosi između Srbije i NATO sve intenzivniji, o čemu govori i potpisivanje novog IPAP sporazuma".

Ovu inicijativu je na predlog Evropskog pokreta u Srbiji podržalo 18 nevladinih organizacija, koje se, nepisano pravilo kaže, bore za slobodu kritičkog mišljenja, uspostavljanje demokratskih društava koje poštuju ljudska prava i slobode.

(VIDEO) SRBI MORAJU NA VOJNIČKU OBUKU, REGION KLJUČA, novi rat nije nemoguć i MORAMO BITI SPREMNI ZA NJEGA!

Šta znači predlog za "prekidanje anti-NATO medijske kampanje" i to baš na dvadesetu godišnjicu NATO agresije na našu zemlju? Znači li to, da se izrazimo politički korektnim rečnikom, da ne bi bilo poželjno preispitivati ulogu Severnoatlantske alijanse u zbivanjima na prostoru bivše Jugoslavije tokom devedesetih godina prošlog veka, kao i njenu ulogu na postjugoslovenskom prostoru na početku novog veka?

Da li će biti zabranjen rad komisije koja se bavi istragom o posledicama NATO bombardovanja na zdravlje srpskih građana? Hoćemo li, ako se uvaži predlog Nove spoljnopolitičke inicijative, gledati i slušati samo ulepšane i ušećerene verzije NATO istorije, prema kojima Alijansa širom sveta hodočasti u ime demokratije, ljudskih prava i slobode?

RAT NA KOSOVU INSPIRISAN OVIM?! Bivši srpski oficir otkrio šta se krije iza američke pretnje da NAPUŠTAJU BONDSTIL!

Zahtev je zaprepašćujući, čak i nezavisno što se radi o dvadesetogodišnjici NATO agresije i što će se ove godine o tome svakako govoriti više nego ranije, kaže kolumnistkinja lista "Nedeljnik" Ljiljana Smajlović.

- Veoma je neobično da se neko usudi da predloži da se zabrane "anti-NATO kampanje". Pre svega, ne vidim nikakve anti-NATO kampanje u Srbiji, zato što je ovde većinsko raspoloženje dvadeset godina vrlo čvrsto - ono je stalno protiv NATO-a. Niko ne mora da vodi nikakvu kampanju protiv NATO - naglašava Smajlovićeva.

Foto: Informer

Zahtev za prekidanje anti-NATO kampanje, u trenutku kada u Srbiji i nema anti-NATO kampanje, jer je većinsko raspoloženje nacije takvo, dodaje ona, jeste zapravo zahtev za zaustavljanje govora protiv NATO.

VUČIĆ U JUTARNJEM DNEVNIKU RTS: Albanci samo čekaju povoljan trenutak za napad na SEVER KOSOVA!

- A posebna je drskost potrebna da se traži da se zaustavi anti-NATO raspoloženje, da to traže organizacije koje se uglavnom finansiraju iz zapadnih zemalja, organizacije koje se bave lobiranjem za NATO. To je ono što me je posebno iznenadilo i iz čega se vidi da se ovde ne radi ni o kakvoj 'novoj spoljnopolitičkoj inicijativi', nego je zapravo glavni zahtev nemojte protiv NATO-a, a to je, što bi nekada ironično rekli marksisti, stvarno novi kvalitet u Srbiji - kaže Smajlovićeva.

Do sada se, nastavlja ona, u Srbiji nikada nije tražila cenzura. Tražiti da se zabrani vrsta govora koja predstavlja središnju tačku političkog raspoloženja nacije, treba biti stvarno drzak, zaključuje Smajlovićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 5 godina

Pa zabraniće i spisak jer će to da tumače kao poziv na linč baba i hrvatica koje vode te NGO.

Kalimero

pre 5 godina

Uh, jako teško pitanje ... Pitaj za početak Jelenu Milić, Sonju Biserko, Vuka Jeremića, Borisa Tadića ...

Miki

pre 5 godina

Usudi li se drzava na ovako nesto. Prvi pokrecem inicijativu za ukidanje ne vladinih organizacija. Svo zlo dolazi sa zapada, da ne kazem svo zlo dolazi od engleza. E onda pozivati na linc svih kancelarija i sedista ne vladinih organizacija.

kera

pre 5 godina

Cekaj da smisli vucicevic. Za ovu "vest" mu je trebalo 3 dana .. jos 3 da napravi spisak ..

RINGISPIL

pre 5 godina

Gge je zakon o NVO. Ko je osnivac, ko je finasijer, sta je svrha organizacije. Posto je to NE VLADINA ORGANIZACIJA poreklo osnivackog kapitala i registracija kao legalne spijunske organizacije. KAD VEC TOLIKO VOLIMO RUSE NAUCIMO KONACNO NESTO OD NJIH. Kod nas je DRZAVA 100% KRIVAC ZA SVA ZLA I NEPRAVDU koja se dogadja obicnim gradjanima.

mikabg

pre 5 godina

Neznam koje su to NVO, ali taj njihov zahtev je zahtev BOLESNIH UMOVA! Onako mucki i divljacki bombardovati jednu suverenu zemlju bez ikakvog razloga i odobrenja na kraju XX veka je potpuna ludost.

Miki

pre 5 godina

NATO je nasoj zemlji naneo stravicne materijalne i ljudske gubitke i svojim bombama zatrovao Srbiju,kao Amerikanci Hirosimu i Nagasaki, protivno medjunarodnom pravu izvrsio agresiju, i sad mi treba da prestanemo da ga kritikujemo, ne znam ko ih placa , ali NVO gube vezu s realnoscu.

slađa

pre 5 godina

O NATO agresiji 1999. u Srbiji će se govoriti jasno i glasno, bez obzira na bilo kakve sporazume i odnose koji se partnerski grade sa Alijansom. Niko ne sme da gazi preko nevini žrtava tog brutalnog čina. Iako je na evropskom putu, Srbija neće dozvoliti da se revidira nešto što nam je svima na jedan grub način uticalo na živote. Budućnost se gradi na pošten način, a ne po nahođenju dnevne politike ili po želji onih koji bi da uvedu cenzuru.

nikola

pre 5 godina

Za Srbiju i sve Srbe organizacija NATO je zlo koje pokusava da zavlada nasilnim metodama svetom. Ta takozvana organizacija je pocinila takav zlocin i genocid prema drzavljanima Srbije da to nikad nece moci da se zaboravi i niko ne moze da nam zabrani da mrzemo NATO.

Nikola

pre 5 godina

NATO je počinio veliki zločin nad Srbijom i Srbima.

Vla

pre 5 godina

Dobili pare da laju, neki psi rade to i bez para, jednostavno sto zele zlo drugom, ali ovi su puni besnila, treba ih vakcinisati

kosovka

pre 5 godina

Iza toga stoji NATO preko svojih pipaka skoro u svim drzavama sveta. Da Srbija zabrani da se o Srbiji govori negativno, sa mrznjom i da se pominju genocid jer Srbi stvarno nisu genocidan narod, da se zabrani upotreba reci FASIZAM kad se govori o drzavnim institucijama i pojedincima, da se zabrane sve antidrzavne organizacije pa i NVO, mnogo bi nam bilo lepse. Oni bi da Srbinu zabrane da bude Srbin da misli svojom glavom, da oseca da ima secanje i pamcenje. Eh da nekako mogu da nam isperu um i dusu otvore srca i u njih usade da volimo sve sto je nakaradno kako bi oni likovali.

Marcco

pre 5 godina

Beogradski fond za političku izuzetnost Centar za regionalizam Centar za spoljnu politiku Evropski pokret u Srbiji – Novi Sad Evropski pokret u Srbiji Forum za bezbednost i demokratiju Forum za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji Helsinški odbor za ljudska prava Institut za evropske poslove ISAC Fond Centar savremene politike – European Western Balkans Centar za primenjene evropske studije – CPES Savet za strateške politike Centar modernih veština Akademija ženskog liderstva Međunarodni naučni forum “Dunav – Reka saradnje” Građanska platforma Atlantski savet Srbije

Vlado

pre 5 godina

Moja inicijativa je da se svi ovi ODMAH ZABRANE a inicijatori ove antidržavne propagande i osnivači ovih antidržavnih organizacija smeste tamo, gde su odavno trebali da budu! Pogrešno je ove "domaće strance" nazivati nevladine organizacije. Treba ih nazvati antidržavne i antivladine organizacije u službi stranih država i vlada, koje ih plaćaju.

Kristina

pre 5 godina

Em smo stradali , pa zar da nemamo prava ni da se prisetimo stragote i odamo postu zrtvama.

Bane

pre 5 godina

Treba ih zabraniti. Ko ih je ovlastio da formiraju MOJE mišljenje?

AS

pre 5 godina

AKO UĐEMO U NATO, ZABRANIĆE NAM DA SE UOPŠTE i ZOVEMO SRBI! Dakle NIKAD u GENOCIDNI NATO !!!

Dragojlo

pre 5 godina

Informer reba da pise svaki dan sta su rusili i koga su sve ubili!!!

Krle

pre 5 godina

Kada je pre izvesnog vremena jedna naša novinarka pitala jednog zvaničnika NATO-a ko će platiti ratnu štetu koju je Srbija pretrpela prilikom bombardovanja,on je lakonski odgovorio:Prvo morate saznati čiji pilot je to uradio pa onda tužiti tu zemlju.Zašto Srbija ne traži ratnu oštetu.

Vlado

pre 5 godina

Jesi li ti baš toliko naivan? Koga, gde i kako da tužimo, najveću silu na planeti (barem za sada)?! Prvom opštinskom sudu? I da nekakvim čudom, na nekom međunarodnom sudu, što je nemoguće jer sudije postavljaju uravo oni koji su nas bombardovali, dobijemo parnicu, hajde da te vidim kako češ to "naplatiti". Poslaćeš prinudnog izvršitelja naoružanog do zuba???!!!

Srecica

pre 5 godina

Žele da zabrane da se javno govori od nedelima i osiromešenom uranijumu kojim su nas bombardovali, zbog čega je sve veći broj obolelih od karcinoma. E pa neće moći.

sloba

pre 5 godina

Nato je organizacija djavola Boze oprosti mi sto sam naveo zlo! oni se igrali rata sa nasom zemljom i narodom Srbije,da nisu dejstvovali 1999- to bi bio njihov kraj jer nije bio isplativ pa su to preokrenuli da UNO bude neisplativ i beznacajan sto im to i uspelo.pa zar da zaboravimo zlo kojji su namerom i sa ciljem hteli sto vise civilnih zrtava da poubijaju i zavladaju celim Balkanom sto im je 99% i uspelo.

Mile

pre 5 godina

Zabraniti kritiku NATO, a dozvoliti kritiku Rusije. E to se zove demokratija. Zamislite koliko je to suludo, i dodjei neko sa zapada( i sa ovim našim prodanim dušama) priča o demokratiji i pravima.

UFOLOG

pre 5 godina

Zakonom zabraniti sve NVO u Srbiji. Tako su uradili u Rusiji i sad nemaju problema te vrste.

Rade

pre 5 godina

Zabraniti rad tim organizacijama, i sve ih proterati iz zemlje, kao što je to uradio Putin, dosta su rovarili po Srbiji ! ! ! ! !

mikan

pre 5 godina

kad će nato da odgovara za zločinčinačko bombardovanje i ubijanje nedužnog srpskog naroda.zašto zakon ne kažnjava okupatorske nevladine organizacije koje blate i pljuju po srbiji.zašto se tome već jednom ne stane na kraj.

Ljubo

pre 5 godina

Beograd - drzava u drzavi ,sve sto traze ostatak bede u Srbiji niko nece ni da pita ,...puno toga i sada narod niko ne pita ,zaludjen i osakacen ,u veri ,dusi ,istoriji ,kulturi ,crkvi ...jadno .Rak rana Srbije je upravo sadasnji Beograd .Gnezdo naseg ubijanja ,naseg pravoslavnog postojanja .

Simo Djordjevic

pre 5 godina

Ha ha ha ha ha ha, ne mogu da dodjem sebi..sta je slijedece..moram da se ushtinem da vidim da li sanjam ili sam budan..ljudi ovo je kraj ljudske civilizacije kakvu znamo..istina postaje laz i laz postaje istina..sve sta su me ucili roditelji kod kuce, ucitelji u skoli i drustvo generalno, sve sto sam naucio odrastajuci moram da izbrisem iz glave (jos ne znam kako) i da ucim jovo na novo..ocigledno, i svaki dan, smo svjedoci da hitler (namjerno malim slovima) nije izgubio rat..rekao sam toliko puta, i opet ponavljam, da je ON bio mila majka uporedjujuci ga sa danasnjim politicarima i vodjama medjunarodne politike..kod obicnog naroda vlada haos i zaprepascenost u samom mozgu svakog pojedinca dobre volje i istine a za sve je kriv drzavni aparat, pocevsi od Titovog do danasnjeg koji dozvoljava preinacenje ili promjene (kako hocete) istine..i sve to je uzelo maha i sada se ne moze zaustaviti tako lako..to zaustavljanje je, ustvari, veoma grub pokusaj zaustavljanja same istine i nametanje necega sto je naravno suprotno istini..ovi koji to rade (placenici) ne rade to samo zato sto su placeni, nego su pod psihozom jer im je toliko ispran mozak da oni stvarno vjeruju u to..itd

vojkan

pre 5 godina

Ništa ne treba da se zaboravi,a pogotovo agrasija nad nama

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija