• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

04.03.2019

10:11

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Srbija neće dozvoliti da se "Oluja" ponovi, ni na Kosovu ni u Hrvatskoj!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Srbija neće dozvoliti da se "Oluja" ponovi, ni na Kosovu ni u Hrvatskoj!

Podeli vest

Vojno-politički komenatator Miroslav Lazanski kaže da Srbija neće dozvoliti da se Oluja ponovi, i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić čini sve da do toga ne dođe

 

- Predsednik Vučić je rekao da nećemo da dozvolimo novu Oluju, niko neće proterivati Srbe. Generalni sekretar NATO-a je rekao da bilo kakav pokret "kosovske vojske" na sever Kosova mora da odobri general KFOR-a - rekao je Lazanski, dodavši da ukoliko oni ne spreče takve namere, onda to, kaže Lazanski, mora Srbija da učini. Prema njegovim rečima, Amerikanci su došli na Kosovo da tamo i ostanu, tako da, kaže Lazanski, teško da će njihove pretnje prema Prištini da se ispune.

- Njima je Kosovo potrebno. Oni su se potrudili da dođu. Ne pada im na kraj pameti da odu sa prostora KiM - objašnjava Lazanski, naglašavajući da su Amerikanci tamo da bi ostali.

- Kada oni dođu negde posle rata, oni tu i ostaju.

Prema njegovim rečima Haradinaj pokušava da se pozicionira u Prištini.

- Oni to pokušavaju mirno i fino. Moguće je da se tiho, preko noći samo pojave na administrativnoj liniji - kaže Lazanski, pitajući se kako će onda reagovati evropski i svetski zvaničnici.  

Hrvatska ima ozbiljan problem, jer je stav prema NDH nedorečen

Na tradicionalnom karnevalu u Kaštelima blizu Splita, spaljena je velika lutka sa likom predstavnika Srba u Hrvatskoj Milorada Pupovca. Maškare su tom prilikom uzvikivale: "Pupovac se pretvorio u pepeo." Međutim, to nije sve. Učesnici karnevala su u potpunosti rekonstruisali nedavni nemili događaj u Splitu, kada su vaterpolisti Crvene zvezde bili napadnuti. Lazanski kaže da je činjenica da u Hrvatskoj i dalje vlada loša klima.

Foto: pink.rs

- Oni to pokrivaju sezonu Maškara. Sirotog Pupovca su spaljivali i to je sada idealna prilika da kaže da on u toj vladi neće da parcipira. Loša je klima u Hravatskoj. Splićani su inače uvek karakteristični, kada je neki cirkus ili neko ludo dešavanje, oni se uvek okupe - komentariše Lazanski, podsećajući da ova situacija nije prva.

- Ranije se nije toliko pisalo o tome. Zvezda kada je gostovala u Maksimiru, dešavalo se da Janjevci skandiraju, a iz Zagreba samo mirno tapšu. Deo javnosti se trudi da se ne eksponira, dok sa druge strane imate radikalnu klimu - kaže Lazanski kometarišući nedavna dešavanja u Hrvatkoj. 

On kaže da emisija "Lijepom našom" snimljenoj u Rijeci koja je tematski bila posvećena karnevalu, neko sa televizije je procenio da je poželjno da se u emisiji nastupaju pevači obučeni u nacističkim uniformama i šlemovima.

- Oni misle da je to neka vrsta ismejavanja svega toga. Činjenica da EU mora da čuje o takvim dešavanjima. Hrvatska ima ozbiljan problem, jer oni imaju nedorečen stav prema NDH - objašnajva Lazanski, dodajući da su slične situacije bile i u Baltičkim zemljama gde se takođe, na određen način, slavi nacizam.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Avram

pre 5 godina

Svako treba da gleda u kakvij vodi pliva,neki nasi susedi ce da se poguse

Smrad

pre 5 godina

Kad Srbija uđe u EU i ako uđe, onda može da komentira. Do tada sikter

Milisav pn

pre 5 godina

Eu jee ista kao i hrvatska tamo nema pravde čim su ih prihvatili kao članicu a nisu se odrekli od fašisma i pritom bi još zlodela pravili malo im bilo,mislim da nije nama dobro biti u tom društvu

Dobi

pre 5 godina

Ha, ha, ha,da ne bude kao ono :"Volim i ja vas i "Niko ne sme da vas bije",pa posle toga pokolj sa svih strana.Nesposobna nacija sa nesposobnim rukovodstvom uvek izvuce najdeblji kraj a zivi od mitova i legendi o Kraljevicu Marku i Milosu Obilicu.Jadan ovaj narod pored ove kvazi elite.

Giša

pre 5 godina

G Lazanski ako niste znali protjerivanje srba se nastavlja ali od strane naših političara u RSu.Oni su gori i od šiptata i hrvata.Niko nema da nam pomogne da se zaustavi tajkunizacija RSa.Ako se ovako nastavi ovdje neće biti srba zato molimo i preklinjemo predsjednika Vučića i medije u Srbiji da nešto poduzmu povodom toga jer vjerujte gore je od oluje samo što ne puca

Hrvatska je sila

pre 5 godina

A šta će Srbija da napadne NATO? Hahaha koje šuplje priče maloumnih turaka. Hrvatska i nato bi vratili Srbiju u kameno doba

Senovic

pre 5 godina

Ја ха ха. Пинк и Информер.

VLADO

pre 5 godina

JA SILE KURCEVE! KARINO DVONOGA NOVINARSKA PRVI SI POBJEGAO IZ HRVACKE.MARS U TRI PICKE MATERINE POBJEGLICO GLAVATA.

miroslav moric

pre 5 godina

novom olujom jedino mogu da oduvaju g.pupovca.garant se nece mijesati ako oluja krene i prognaju g.pupovca.

Shera

pre 4 godine

Prije više decenija napravljen je plan da se prema 10.000.000 Srba postavi 10.000.000 Albanaca,e da bi se preko Srbije sprijećio izlazak Rusije na Sredozemlje.Ta linija Hrvatska,Crna Gora, Makedonija, Grčka i dalje, je ostvarena.To je ranije radila Engleska.Iluzorno je očekivati da zapadne sile odustanu od tog plana.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17