• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

09.03.2019

16:25

OVIM JE DIJALOG ZAKUCAN! LAZANSKI OŠTAR NA REČIMA O PLATFORMI: Srbija NIKAD neće pristati na ultimatum iz Prištine! Na potezu su Brisel i Vašington!

Politika

OVIM JE DIJALOG ZAKUCAN! LAZANSKI OŠTAR NA REČIMA O PLATFORMI: Srbija NIKAD neće pristati na ultimatum iz Prištine! Na potezu su Brisel i Vašington!

Podeli vest

- Srbija na prištinski ultimatum nikada neće pristati. Na Briselu i Vašingtonu je da vide kako da nateraju Prištinu da povuče svoje poteze - rekao je za RTS vojno-politički komentator Miroslav Lazanski

Izjava Bedžeta Pacolija da očekuje da Priština već naredne nedelje povuče takse išla je u susret dolasku američkog diplomate kako bi amortizovale pritisak i ublažile poruku koju im donosi, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Miroslav Lazanski.

MIROSLAV LAZANSKI BEZ DILEME: Američki špijunski avion 'liberti' sa Kosova SNIMA POLOŽAJE VOJSKE SRBIJE!

- Celi nastup Hejlija pokazuje tu vrstu njihovog farisejstva da oni ukinu takse a da Srbija ne provocira. Ko provocira? Mi treba da pokažemo strpljenje a u međuvremenu imate međupoteze Prištine kao najava formiranja kosovske vojska - kaže Lazanski.

- Na taj način ponovo pokušavaju da nas svrstavaju u istu sintagmu "obe strane" - dodaje on.

Srbija na ultimatum, kako je predsednik Vučić nazvao prištinsku platformu, nikada neće pristati, smatra Lazanski.

- Onaj ko je pisao tu platformu morao je da bude svetan da Srbija na to ne može da pristane i da je time dijalog zakucan - rekao je vojno-politički komentator "Politike".

Priština nas očito testira ali Vučić je rekao koja je crvena linija i da Srbija neće dozvoliti proterivanje Srba. Ako neko hoće da krene u takav avanturistički pokušaj pa neka proba ali Priština neće preduzeti nijedan takav korak bez podrške SAD.

Kada je reč o reakciji i potezima međunarodne zajednice, Lazanski kaže da je predsednik Srbije imao vrlo oštre izjave i direktno prozvao Brisel nazvavši ih prevarantima i lažovima.

- Ako oni nemaju komentar na prištinsku platformu, onda je to najbolji komentar na naše shvatanje njihove uloge. Mi možemo da kažemo da su svi Briselski dogovori ništavni pa da sve vratimo na početno stanje. Mi ionako do sada ništa ne dobijamo - smatra Lazanski.

Prema mišljenju vojno-političkog komentatora Politike teško je zamisliti da SAD ne može da natera Prištinu da povuče takse a može, recimo, Japan da devalvira jen.

- Politički aparat SAD je ostao isti još iz vremena Klintona. Neće tu biti nikakvog rata ali mi moramo podvići crtu i videti gde smo i šta smo. Nema dijaloga dok god Priština ne povuče ovakve poteze. Sada je loptica u njihovom dvorištu pa neka sada u Briselu i Vašingtonu vide šta će sa ovim monstrumom što su ga stvorili u Prištini - zaključio je za RTS Miroslav Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 5 godina

Sramotno je i neodgovorno ponašanje i Brisela i Vašingtona.

Jana

pre 5 godina

Od Brisela i Vansingtona ne treba puno da se ocekuje.

slađa

pre 5 godina

Srbija je za šest godina tvorila šesnaest pregovaračkih poglavlja sa EU, srpske vlasti su ispunile sve iz Briselskog sporazuma , prištinske ništa. Još se ponašaju agresivno i postavljaju nekakve ultimatume i carine. Nema mnogo mesta razmišljanju i ne treba mnogo pameti da se sagleda kuda su dvostruki aršini za sve ovo vreme prema Srbiji doveli. Može se samo sve vratiti na početak i to u UN. Brisel je prevario predsednika Vučića i sada on kao predsednik Srbije ne može imati poverenja u iskrene namere EU institucija. Srbija nije "šaban" u evropskoj porodici naroda, već stub očuvanja i poštovanja evropskih vrednosti i međunarodnog javnog prava.

Branko

pre 5 godina

Hajde da i mi donesemo platformu ali malo jaču nego nihovu ! Pa mi smo bili država i pre njih , ne treba nam njihovo priznanje !

Kristina

pre 5 godina

Na potezu su oni koji su i do sada povlacili sramne poteze podrske.

Kosmet

pre 5 godina

Sledeci korak...Pristina ukida takse i razgovori krecu ponovo!!!

Pera

pre 5 godina

Dijalog je jedino i pravo resenja za svaki narod. Dosta je bilo nasilja i mrznje. Koliko god bilo potrebno kompromisa da se dijalog postigne bolje je nego da do resenja ne dođe. Podrska samo za dijalog. Stop nasilju i ratovima.

Rade

pre 5 godina

Albanski separatsisti sa KiM, naviknuti na podrsku zapada, postaju sve bezobrazniji .

Verica

pre 5 godina

Ultimatumom iz Pristine dijalog je zakljucan.

Posmatrac

pre 5 godina

Treba omoguciti Siptarima i EU a i SAD da pregovaraju sami sa sobom. Toliko o demokratiji i ljudskim pravima koje svi oni zastupaju. A mi cemo Kosovo priznati kad mrtav pr.ne.

Miki

pre 5 godina

Ako jedna strana ne postuje dogovor, onda dogovora nema, Srbija nije vise u obavezi da postuje Briselski sporazum, jer ga i Albanci ne postuju. Najbitnije je da Srbija ima kapacitete za zastitu svog naroda na KIM.

Tanja

pre 5 godina

Moramo reagovati smireno i promišljeno, ali ne smemo dozvoliti Prištini da nam narušava dostojanstvo i ugrožava živote Srba.

Nk

pre 5 godina

Srbija je jasna po pitanju stava Pristine. Ne moli nikoga pa ni Pristinu

mimi

pre 5 godina

brisel i vaington malo pomalo popustaju siptarima,i ono sto i nije normalno polako postaje uobicajeno i normalno.to su takve dripackew fore koje oni stalno primenjuju,bojim se da je vucic u pravu

Sale

pre 5 godina

Prištinski političari moraju da prihvate dijalog kao jedino razumno rešenje i ukinu takse.

Gaga

pre 5 godina

Brisel je prevario nasu drzavu po ko zna koji put.

Zoran

pre 5 godina

Da li neko u Srbiji shvata da na Kosovu i Metohii živi 100 000 Srba.

biko

pre 5 godina

Brisel nemoćan, Vašington tolerantan prema albancima.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija