• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

12.03.2019

12:55 >> 12:58

LAVROV NIKAD BRUTALNIJI PREMA TRAMPU: Sve se svodi ili NA PRETNJE, ILI SANKCIJE, ili pokušaje KUPOVINE SAVEZNIKA!

Politika

LAVROV NIKAD BRUTALNIJI PREMA TRAMPU: Sve se svodi ili NA PRETNJE, ILI SANKCIJE, ili pokušaje KUPOVINE SAVEZNIKA!

Podeli vest

Nacrt američkog budžeta, kojim se predviđa izdvajanje više od pola milijarde dolara za pomoć partnerima u borbi protiv Rusije, može se nazvati pokušajem podmićivanja Vašingtona, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

Ono što vidimo u zahtevu administracije (Trampa) u okviru budžeta za narednu godinu, naravno, nije diplomatija, to je ili moderna američka diplomatija, koja se svodi ili na pretnje ili sankcije, ili, kako se ispostavlja, na pokušaj kupovine saveznika, rekao je Lavrov nakon sastanka sa austrijskim ministrom spoljnih poslova.

- O tome, pre svega, naravno treba da odlučuju američki zakonodavci i američki poreski obveznici, koliko to odgovara njihovim interesima. I, naravno, treba da odluče zemlje koje su primaoci ove velikodušne pomoći u borbi protiv zlonamernog uticaja Rusije. Očigledno da bi tamo izvršile svoj dobronamerni uticaj - dodao je šef ruske diplomatije.

(VIDEO) ROSKOSMOS POKAZAO NAJMOĆNIJI RAKETNI MOTOR NA SVETU: NASA i Ameri o ovom mogu samo da maštaju!


Prema njegovim rečima, ne zna se koliko će se tim zemljama-primaocima inicijative svideti što žele da ih kupe.
 
- Ali, znajući trenutne manire koji preovlađuju u Vašingtonu, ne isključujem mogućnost da, ukoliko odbiju ovu nametnutu pomoć, njima će uvesti sankcije - zaključio je Lavrov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija