• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2019

15:10 >> 15:21

BRITANSKI NOVINAR RAZBESNEO ŠIPTARE, ODMAH POSTAO 'PERSONA NON GRATA', a rekao je samo da su TAČI I HARADINAJ ZLOČINCI I TERORISTI!

Politika

BRITANSKI NOVINAR RAZBESNEO ŠIPTARE, ODMAH POSTAO 'PERSONA NON GRATA', a rekao je samo da su TAČI I HARADINAJ ZLOČINCI I TERORISTI!

Podeli vest

Britanski novinar Grejam Filips biće u parlamentu u Prištini proglašen personom non grata, javlja prištinski portal Klan Kosova. Filips je prethodno razljutio kosovske lidere u Prištini, nazivajući ih "ratnim zločincima i teroristima"

Kako navodi portal, u kopiji odluke parlamenta u koju je imao uvid, navodi se da će Filips u slučaju da pokuša da uđe na Kosovo biti deportovan i o tome će biti obaveštena ambasada Velike Britanije u Prištini. 

Filips je u više navrata na svom Jutjub kanalu izveštavao o bivšoj oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) kao o "terorističkoj organizaciji". 

On je, braneći svoje stavove o Prištini, za Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) izjavio da je "Kosovo teroristička država". 

ALEKSANDAR MAKEDONSKI (NE)IDE ZA GRČKU: Hoće li Skoplje spomenik poslati u Atinu, GRCI KAŽU HOĆE, to je dil iz sporazuma o promeni imena Makedonije!

- Kosovo je država koju kontrolišu teroristi i ratni zločinci...ljudi bi trebalo da budu svesni toga ko su zapravo (premijer Ramuš) Haradinaj i (predsednik Hašim) Tači - izjavio je Filips. 

Kako podseća BIRN, Filips koji tvrdi da je njegovo izveštavanje potpuno nezavisno, kao i da radi isključivo na projektima koje on lično bira, izjavio je i da je bio iznenađen brojem pretnji dobijenih povodom njegovog izveštavanja o situaciji na Kosovu. 

RUDOLF: REPUBLIKA SRPSKA ĆE OTIĆI, SRBE ĆE SLEDITI I HRVATI, ako ne bude dogovora i Bošnjaci ne odustanu od islamizacije!

- Očekivao sam, naravno, takve povratne reakcije, ali me je iznenadio broj pretnji smrću - rekao je Filips, navodeći da je dobio na stotine pretnji smrću od kosovskih Albanaca, koji su ga optuživali da širi rusku propagandu. 

Foto: Twitter

Na pitanje BIRN-a da li je još uvek na Kosovu, Filips nije želeo da odgovori, navodeći da je do sada završio 18 izveštaja o Kosovu, da planira da uradi još dva i da će tada završiti svoj "kosovski projekat". 

Filips je prošle godine dobio zabranu objavljivanja na Tviteru zbog svojih proruskih stavova o sukobu u Ukrajini


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
leonida

pre 5 godina

Izgleda da je došlo vreme da čovek nesme da misli svojom glavom, u suprotnom odmah vas proglase proruskim čovekom, pa makar on bio i Englez.

Radaše

pre 5 godina

Onda si se zeznuo. To ne može biti britanski novinar ni pod razno.

RINGISPIL

pre 5 godina

Englez je pio los viski i lupa gluposti. Neka ode u BBC i sve lepo isprica sto svako normalam covek zana i vidi. Celo kosovso pod rukovodstvom njih dvojice je postalo leglo svetskog zla oliceno u trgovini droge, belog roblja, trgovine oruzjem i ljudskim organima nepriznata drzava nastala na genocidu. Eto to su cinjenice.

Istina

pre 5 godina

Bravo za novinara Filips. Usudio se čovek da piše istinu, a istina mnogo boli. Hajde što Amerikanci štite kriminalce i kriminalističku formaciju UČK - mnogo je udaljena od njih, ali nikada neću razumeti Evropu. To je kao žar na dlanu. Dobro proučite izveštaje novinara Filipsa-strašno!

SS

pre 5 godina

Ma za*ebo se nešto novinar,verovatno je pobrkao face,sad će da naj*be na poslu.

Marko

pre 5 godina

Ovo nije obican Englez, nego je poznat po tome sto je izvestavao o ratu u Donbassu i o cilju Kijeva da planski pobije ruski narod u Donbasu. Grejam Filips je defakto srpski prijatelj.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija