• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. GRBOVIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

12.03.2019

18:35

ŠIPTARI SPREMAJU VELIKO ZLO U JUŽNOJ SRPSKOJ POKRAJINI! HARADINAJ NAREDIO: Blokirajte sever Kosova!

Politika

ŠIPTARI SPREMAJU VELIKO ZLO U JUŽNOJ SRPSKOJ POKRAJINI! HARADINAJ NAREDIO: Blokirajte sever Kosova!

Podeli vest

Specijalci KPS presekli su sve alternativne puteve koji iz centralne Srbije vode do severa Kosova * Hoće potpuno da onemoguće snabdevanje Srba, spremaju i hapšenja viđenijih ljudi

Ratni zločinac Ramuš Haradinaj, samozvani premijer lažne države Kosovo, naredio je specijalcima KPS da potpuno blokiraju sever pokrajine i onemoguće snabdevanje Srba koji tamo žive.

Albanski policajci juče su presekli sve alternativne puteve koji iz centralne Srbije vode do severa Kosova. Haradinaj je izdao direktivu da takozvana Kosovska policija (KPS) povuče pogranične jedinice sa prelaza prema Severnoj Makedoniji i Albaniji i da ih pošalje na sever Kosova. Akcija je nazvana 'Čelični prsten'.

Zastrašivanje ljudi

Ova policijska akcija, osim što za cilj ima da potpuno blokira snabdevanje Srba robom iz centralne Srbije, trebalo bi i da dovede do hapšenja viđenijih ljudi!
- Akcija 'Čelični prsten' podrazumeva blokadu svih alternativnih puteva i potpunu kontrolu vozila i ljudi. Policijske jedinice dobile su striktno naređenje da pokriju sve takozvane zelene prelaze iz centralne Srbije. Osim toga, postoje najave i da će uskoro biti uhapšeni pojedini srpski funkcioneri u pokrajini na osnovu tajnih poternica prištinskog tužilaštva - objašnjava naš izvor, Srbin iz KPS.

 

 

Da ova akcija ima za cilj povećanje pritiska na Beograd potvrdio je i sam Haradinaj, koji se juče sastao sa Metjuom Lautenbergom i Janom Hekerom, dvojicom glavnih savetnika nemačke kancelarke Angele Merkel.
- Takse ne ukidamo! Nema o tome govora. Srbija mora da popusti - rekao je Haradinaj posle ovog sastanka.

Igor Simić, potpredsednik Srpske liste, kaže da su Srbi iz opština Leposavić i Zubin Potok primetili pojačano prisustvo policijskih formacija u delovima prema administrativnoj liniji sa centralnom Srbijom.
- Srbi su zabrinuti zbog akcija KPS, ali i najave podizanja montiranih optužnica. Postoje informacije koje ukazuju da namera prištinskih vlasti jeste da se Srbi obezglave. Ideja im je da ostanu bez ljudi koji mogu da sačuvaju mir i bezbednost i pruže otpor agresiji na sever Kosova. Tači je priznao da je proterao Milana Radoičića iako nema dokaza za ono za šta su ga optužili, pa tako sad mogu da montiraju optužnicu protiv bilo kog Srbina koji nije pokoran Prištini - upozorava Simić.

NATO ZAPOČEO GLOBALNI SUKOB! Polazna tačka bilo BOMBARDOVANJE 1999. Rusi upozoravaju: Zadatak nije izvršen - SVIM SILAMA, RASKOMADATI SRBIJU!

Izazivanje sukoba

Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije, ocenjuje da Prištini nije stalo do razgovora sa Beogradom, već želi da izazove eskalaciju sukoba, koji bi čak mogli da prerastu u rat.
- Razgovori Beograda i Prištine više nemaju smisla, budući da je prošlo skoro tri meseca od pisma predsednika SAD Donalda Trampa Hašimu Tačiju, u kojem se najavljuju sankcije ako se ne ukinu takse. Uskoro će se navršiti šest godina otkako Albanci ne ispunjavaju Briselski sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO). Albancima, dakle, nije do razgovora. Da imaju argumente, odavno bismo bili za stolom. Oni žele da izazovu oružane sukobe koji bi mogli da prerastu u rat. To je njihov cilj - kategoričan je Miletić.

Baraljiu: Amerikanci hoće rešenje do maja

Foto: Informer DN


Profesor ustavnog prava iz Prištine Mazlum Baraljiu tvrdi da učestale posete uticajnih američkih zvaničnika Prištini i Beogradu pokazuju da SAD žele da pitanje Kosova reše pre evropskih izbora, koji su zakazani za poslednju nedelju maja.
- Izgleda da se insistira na tome da se obe strane privole da nastave dijalog u Briselu kako bi se jednom zauvek okončao konflikt Kosova i Srbije i doneo sporazum koji će biti konačan i koji će biti pravno obavezujući - rekao je Baraljiu.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija