• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.N.

13.03.2019

19:13

OTKRIVENO! Posle najave da UN preuzimaju pregovore o Kosovu, usledio novi ŠOK! - RUSIJA I AMERIKA SE VRAĆAJU U IGRU!

Politika

OTKRIVENO! Posle najave da UN preuzimaju pregovore o Kosovu, usledio novi ŠOK! - RUSIJA I AMERIKA SE VRAĆAJU U IGRU!

Podeli vest

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister rekao je danas da EU namerava da ostane posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, ali i najavio mogućnost da Rusija i SAD budu uključene u političku debatu po tom pitanju

- Ima smisla da druge sile Saveta bezbednosti, Rusija i Amerika, budu uključene u političku debatu o tome kako krenuti napred u dijalogu. To je uvek bila politika EU i mi ćemo nastaviti da razmatramo ovo pitanje sa drugim silama van EU - poručio je Mekalister.

 

 

Prema njegovim rečima, osnovno je da se i Beograd i Priština što pre vrate za pregovarački sto u Briselu, prenosi Tanjug.

Nakon najave šefice EU diplomatije Federike Mogerini da će uloga Saveta bezbednosti UN biti ”ključna” u finalizaciji sporazuma Beograda i Prištine, Mekalister napominje da je EU do sada bila posrednik u dijalogu i da je spremna da nastavi taj posao.

- Ono što želimo da vidimo na kraju jeste održivo rešenje koje je prihvatljivo za obe strane - ponovio je Dejvid Mekalster.

Podsetimo, šefica diplomatije EU Federika Mogerini izjavila je u Njujorku da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine neophodno da Kosovo ukine takse i poručila da finalni sporazum mora biti u skladu sa međunarodnim pravom, ali i dobiti podršku Saveta bezbednosti UN.

UN PREUZIMAJU PREGOVORE BEOGRADA I PRIŠTINE! Mogerini u Njujorku predala štafetu - Finalni sporazum po međunarodnim pravu! Šiptari izbezumljeni!

 

(VIDEO) BRITANSKI DIPLOMATA DOLAZI DA ZAKUVA SITUACIJU?! Iz Prištine poslao UVREDLJIV ULTIMATUM Srbima - Sledi sastanak sa Vučićem!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 5 godina

Meni se čini da su se Albanci poprilično zaje... a i dobar deo naše opozicione javnosti. Do sada niko nije pominjao da sve mora aminovati Savet bezbednosti UN, nego se tražilo bezuslovno priznavanje KiM od strane Srbije. Doduše rezolucija 1244 bi se morala staviti van snage, ali ako bi Srbija priznala KiM to bi bilo bespredmetno. Ovo je izgleda najveći uspeh svih koji učestvuju u pregovorima u proteklih nekoliko godina, za razliku od poltrona Jeremića, Tadića i ostale boranije, koja je sve blanko potpisivala a sada vidimo i zašto, koje su pare bile u opticaju i ko je sve to plaćao! Hteli to, ili ne, problem KiM se vratio u Ujedinjene nacije, što je za nas neuporedivo povoljnije, nego da je ostao samo u EU.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija