• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

25.03.2019

22:03

PAKLENI PLAN! ĐILAS OTIŠAO U SAD, TRAŽI POMOĆ ZA PREVRAT U SRBJI: Po makedonskom scenariju nametnuti marionetsku vlast!

Politika

PAKLENI PLAN! ĐILAS OTIŠAO U SAD, TRAŽI POMOĆ ZA PREVRAT U SRBJI: Po makedonskom scenariju nametnuti marionetsku vlast!

Podeli vest

Lider SZS na dan početka NATO agresije tajno odleteo za Vašington * Traži od SAD da u Srbiji sprovedu scenario 'Zaev' * Hoće da Vučića nateraju na formiranje 'tehničke vlade' kako bi nam, po 'makedonskom scenariju', nametnuli marionetsku vlast

Lider Saveza za Srbiju tajkun Dragan Đilas tajno je otputovao u SAD kako bi u Vašingtonu dobio podršku za nasilno rušenje vlasti u Srbiji!

Čitaoci Informera uslikali su Đilasa na beogradskom aerodromu dok se sa generalnim sekretarom SZS Ljubanom Panićem čekirao za let TK 1082 za Istanbul, odakle je odleteo za Ameriku.

Hoće krv na ulicama

Kako saznajemo u samom vrhu SZS, tajkun planira da u razgovorima sa svojim američkim sponzorima izdejstvuje pomoć za pokušaj prevrata u Srbiji, koji bi bio izveden po uzoru na onaj u Severnoj Makedoniji.

Zapadni moćnici i njihovi ovdašnji poslušnici planiraju, naime, da u Srbiju sprovedu scenario 'Zaev', odnosno da žestokim pritiscima spolja i iznutra nateraju Vučića da pristane na prelaznu, 'tehničku vladu'. To bi, baš kao u Skoplju, bio samo uvod u nametanje nove, marionetske vlasti, čiji bi prvi zadatak bio priznanje lažne države Kosovo i odricanje od Republike Srpske!

Foto: Informer DN

ISTI SCENARIO Zaev i Đilas u februaru na sastanku u Skoplju


- Đilas će u Americi zatražiti jasnu i konkretnu podršku Stejt departmenta za scenario 'Zaev'. Cilj im je da, uz snažan pritisak sa Zapada, prisile Vučića da uprkos ogromnom poverenju naroda popusti i sedne za sto sa SZS. Žele da ga nateraju na pregovore koji bi rezultirali raspuštanjem aktuelne Vlade Srbije i formiranjem nekakve 'tehničke vlade'. Sve se to radi po šablonu iz Makedonije, gde su smenili legalno izabranog premijera Nikolu Gruevskog i instalirali poslušnika Zaeva, kršeći sve demokratske procedure i volju većine Makedonaca - kaže diplomatski izvor Informera, visoko pozicionirani službenik ambasade velike sile, i podseća da se Đilas u februaru u Skoplju i javno i tajno sastajao sa Zaevim.
- Upravo su poslednji napad na RTS i onaj pokušaj opkoljavanja Vučića u Predsedništvu Srbije deo taktike dogovorene u Skoplju, a koju su odobrili Amerikanci. Pa samo nekoliko dana posle nasilnog upada u RTS Đilas je bio na sastanku sa ambasadorom Kajlom Skotom. Šef SZS se posle svojim saradnicima pohvalio da mu je Skot poručio da 'ako SAD ne mogu da reše Kosovo, mogu da reše Srbiju'. Time je samo potvrđeno da su pojedine zapadne sile više nego spremne da podrže dolazak Đilasa na vlast, u zamenu za njegovo priznanje nezavisnog Kosova i ulazak Srbije u NATO - zaključuje naš izvor.

Foto: Informer DN

I dok Đilas nije odgovarao na naše pozive i poruke, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković kaže da Đilas više i ne krije da želi da postane novi američki pion na Balkanu.
- Đilas i Jeremić se takmiče koji će da bude srpski Gvaido. Otvoren je konkurs za tu poziciju u Vašingtonu. Sve negativne stvari po Srbiju u proteklim godinama dešavale su se na datume koji su važni za Srbe. Onda je jasno o čemu se radi i ovog 24. marta - ocenjuje Stoilković.

VRHUNAC ĐILASOVOG LICEMERJA! Podržao protest građana zaduženih u švajcarcima, A NJEGOVA VLAST PROMOVISALA I UVALJIVALA NARODU LIHVARSKE KREDITE!

 

Daje sebi na značaju

Bivši obaveštajac Božidar Spasić saglasan je da ima puno simbolike u tome da samozvani lider opozicije Dragan Đilas baš 24. marta ode u Ameriku.
- Đilas će tamo u Vašingtonu biti primljen od strane Klintonovih otpadaka. On očekuje podršku za radikalizaciju protesta. Ali nije on prvi žuti liderčić koji ide po svoje mišljenje u Vašington. Nisam siguran da su 'klintonovci' ovog puta zaigrali na dobru kartu - objašnjava Spasić.

(VIDEO) POČELA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS! Vučić donosi odluku! OD VELIKE VAŽNOSTI ZA SRBIJU!

Naunovski: U Srbiji već uveliko sprovode 'makedonski scenario'

Foto: Informer DN

Makedonski analitičar Toni Naunovski kaže da se u Srbiji već uveliko primenjuje i sprovodi 'makedonski scenario'.
- Politički scenario koji je primenjen u Makedoniji jeste praktičan model, univerzalna matrica koja se, uz manje izmene u skladu sa konkretnom situacijom na terenu, već primenjuje i u Srbiji. Jaki medijski pritisci i kvazinevladine organizacije, zajedno sa neprincipijelnom podrškom SAD i EU, fokusiraće se u ovoj fazi na izazivanje veštačke krize, nakon čega će nametnuti pregovore za formiranje tehničke vlade, za sprovođenje izbora na kojima će oni svim silama gurati svoje igrače - objašnjava Naunovski.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Deda Nole

pre 5 godina

Ma nije ljudi covek otisao zbog toga on je otisao da bi video koje je njegovo misljenje o svemu?

mimi

pre 5 godina

ma moze djilas da ide gde oce ,neka zna da niko nevoli prevarante i nistavilo kao sto je on,dobice on tamo patku

Dusko

pre 5 godina

Sergej se vratio, Djilas i Jeremic otisli. Nesto spremaju!

Beba

pre 5 godina

Svestan svoje nemoci i cinjenice da ga u Srbiji narod ne zeli vise ne bira sredstva da ostvari svoj cilj!

Hipi

pre 5 godina

Jedini cilj opozicije je destabilizacija vlasti i mira u zemlji zarad ličnih interesa.

mikac

pre 5 godina

valjda se u Sbiji narod pita a ne zapad?! koji su to bezumnici ,zreli za hapsenje u svakom pogledu

mihajlo

pre 5 godina

Srbija , oplakuje svoje žrtve a on tog istog datuma ide da ruši ovu državu, narod valjda jasno vidi šta se ovde zapravo radi!!!

Nikola

pre 5 godina

Nikada mu plan neće uspeti...Narod ne voli nasilnike

AS

pre 5 godina

ZABORAVLJA SE DA JE NAS KOJI PODRŽAVAMO AKTUELNU VLAST (SNS, SPS I OSTALI U KOALICIJI) BLIZU 70% I DA NEĆEMO DOZVOLITI NIKAKVE NASILNE PROMENE. 5. OKTOBAR JE DALEKA PROŠLOST.

tale

pre 5 godina

Đilas može da traži pomoć od koga god hoće, narod ga ne želi

Dada

pre 5 godina

Opste je poznato da Djilas na svaki moguci nacin pokusava da se domogne vlasti i da pri tom ne bira sredstva.

Boško J

pre 5 godina

Ako Đilas misli da će mu Amerika pomoći da se dočepa vlasti, onda je on u zabludi. Vlast u Srbiji biraju građani na izborima, a ne strane države.

nikola

pre 5 godina

Trazi pomoc u vidu finansija, trazi pomoc u vidu angazovanja CIA, trazi pomoc u vidu agenata SAD???

ivan

pre 5 godina

Lider SZS na dan početka NATO agresije tajno odleteo za Vašington * Traži od SAD da u Srbiji sprovedu scenario 'Zaev' * Hoće da Vučića nateraju na formiranje 'tehničke vlade' kako bi nam, po 'makedonskom scenariju', nametnuli marionetsku vlast

Mila

pre 5 godina

Stidi se izrode ljudski! Ljubis skute najvecim neprijateljima!

irena

pre 5 godina

Verovatno ne zna kako dalje da izaziva haos pa je otišao po instrukcije kod svojih finansijera.

Natalija

pre 5 godina

Zna Đilas da ga drugačije izabrati neće, jedino da promeni narod, pa bi da vidi krv i da mu Ameri pomognu u paklenom planu. Ne bira sredstva. Samo, neće moći. Narod nije glup. Sve vidi.

nemanjic

pre 5 godina

Djials je zaboravio da mi nismo cokalije. Samo neka pokusa, e onda ce dobiti sta je i zasluzio. Hapsenje i dugoooogodisnja robija. Dosta je vise.

lepi

pre 5 godina

Opozicij tj.ova trojica treba da znaju da ih mrzi bar 90 % naroda i da o tom treba da razmisljaju !

BB

pre 5 godina

Sto ga ne roknete, ne bi bila nikakva steta. Srbija bi bila na dobitku.

Mrki

pre 5 godina

Ako ne donese 2 atomke ,dzaba isao...ajde bre ,goveda....

Mima

pre 5 godina

Đilas je još jednom potvrdio da je običan pion na šahovskoj tabli.

miroljub

pre 5 godina

Poznavajući najnoviju istoriju Đilas će se vratiti i proglasiti sebe predsednikom. Već viđeno. Ameri i Zapad će ga odmah priznati, dalje znamo.......

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija