• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

27.03.2019

20:00

ŠEŠELJ POSLE 20 GODINA OTKRIVA: Hteli smo Olbrajtovoj da kupimo ogrlicu od 1.000.000 dolara! A onda su nam javili da se Tači švaleriše sa njom!

Politika

ŠEŠELJ POSLE 20 GODINA OTKRIVA: Hteli smo Olbrajtovoj da kupimo ogrlicu od 1.000.000 dolara! A onda su nam javili da se Tači švaleriše sa njom!

Podeli vest

Neko je u tadašnjoj Saveznoj vladi krajem 1998. i početkom 1999. predložio da se Madlen Olbrajt odobrovolji skupim poklonom * Ali od DB-a smo dobili informaciju da je Hašim Tači njen žigolo

Lider SRS Vojislav Šešelj, 20 godina posle NATO agresije, otkriva da su u tadašnjoj Saveznoj vladi planirali da državnu sekretarku SAD Madlen Olbrajt potkupe skupocenom ogrlicom kako bi je odobrovoljili i odgovorili od napada na Srbiju!

Šešelj, koji je u vreme agresije bio potpredsednik Vlade, tvrdi da je neko u rukovodstvu krajem 1998. i početkom 1999. godine ozbiljno predložio da se Olbrajtovoj kupi ogrlica vredna milion dolara. Međutim, kako kaže, Služba državne bezbednosti došla je do informacija da je Madlen Olbrajt u ljubavnoj vezi sa šefom OVK Hašimom Tačijem, pa se od svega odustalo.

Veza iz koristi

Prema Šešeljevim rečima, u vrhu države svi su se plašili bombardovanja i predlagali su razne ideje kako da se to spreči.
- Sećam se slučaja kad se neko u Vladi dosetio da se kupi skupocena ogrlica Olbrajtovoj, vredna milion dolara, ne bi li se ona tako umilostivila. Međutim, onda smo dobili informaciju od naših službi bezbednosti da je ona u ljubavnoj vezi sa Tačijem i da je naša ideja besmislena. Ništa ne bi moglo da se postigne luksuznim poklonom... - kaže Šešelj za Informer. Naš sagovornik dodaje da je Tači bio lični žigolo Madlen Olbrajt!

- Nije to između njih bila ljubav. Tači se tu ubacio kao žigolo. Pa sto godina je mlađi od Olbrajtove, a ona ružna kao lopov! On je samo hteo da izvuče neke političke privilegije i u tome je kao što vidimo i uspeo. U to vreme Albanci su davali ogromne pare Amerikancima, bila je podmićena kompletna Klintonova administracija. Pa čak i pre tri godine su Albanci bili glavni finansijeri Hilari Klinton na izborima - podvlači Šešelj.

Foto: Informer DN

Komentarišući navode šefa SRS, bivši ministar spoljnih poslova Vladislav Jovanović kaže da Olbrajtova nije mogla da se potkupi poklonom iz Beograda.
- Skupocena ogrlica tu ništa ne bi pomogla. Olbrajtova nikad nije oskudevala u parama i bila je dobro situirana. Ona ima neku vrstu istorijske misije da nam naškodi i ništa je 1999. nije moglo u tome zaustaviti. Htela je da nam dođe glave. Ona je u Rambujeu izjavila da lestvica treba da se podigne toliko visoko da Milošević ne može da je preskoči. U prevodu, pregovori su farsa, odluka o bombardovanju je već bila doneta... Na drugoj strani, tačno je da je ona za Tačija izjavila da bi mogao biti glumac u svakom holivudskom filmu i da se divila njegovoj fizičkoj pojavi - naglašava Jovanović.

SIN SLOBODANA MILOŠEVIĆA SE ZAMONAŠIO U RUSIJI?! Kruži priča da je Marko pobegao u manastir, oglasila se i Mira Marković!

Zacrtano bombardovanje

General u penziji Božidar Delić kaže da je bombardovanje Srbije bilo unapred isplanirano i da agresiju ništa nije moglo da zaustavi.
- Skupocena ogrlica, pa bila ona vredna i milion dolara, nije mogla da spreči bombardovanje naše države. Agresija zapadne vojne alijanse bila je odavno zacrtana. Tražio se samo model i konkretan povod kako da krenu na nas i aktiviraju vojnu intervenciju - zaključuje Delić.

Velja Ilić hteo da 'nagna babu'

Foto: Ljubav & zdravlje

 

Nenad Čanak, Milan St. Protić i Vladan Batić otkrili su u jednoj TV emisiji krajem 2000. godine da je Velimir Ilić, lider Nove Srbije, bio spreman da spava sa Olbrajtovom. Prema onome što su Čanak, Protić i Batić ispričali, Ilić je bio spreman da se "žrtvuje".
- Olbrajtova treba da padne za slobodu. Ima dobre butkice i, ako treba, nagnaću babu za bolje diplomatske odnose - navodno im je Ilić rekao jednom prilikom.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 5 godina

Trebao si Šeki tada da joj daš ti jedan po tvrd i bilo bi sve u redu ! ! ! ! ! !

Rale

pre 5 godina

Trebalo je da joj kupite dva povodca, jedan za nju a drugi za onu njenu đukelu.

Nemojte više

pre 5 godina

Ne lažite više, molim vas. Kako vas nije sramota. Jebem vam sve po vasem najmilijem spiski. Obicna ste govna, proliv, zatvor. Pička li vam materina. Đubrad.

Misa

pre 5 godina

Da je Velja nagnuo babu mi bi dobili rat. E Veljo, Veljo...

Sindi

pre 5 godina

A Velja ljubavnik.Nije uspeo nibabu da osvoji.

SS

pre 5 godina

Možda nisi šeki lep kao tači,ali trebao si pokušati da ga nagnaš babi,i promeniš situaciju.

Stevan

pre 5 godina

Olbrajtova, Solana, Klinton i ostali akteri AGRESIJE MORAJU da odgovoraju za zločine, makar pred našim sudovima, valjda će nekad neko da ih procesuira . Oni još uvek drmaju po svetu, na jakim su pozicijama u raznim organizacijama i dok je god tako srbima i Srbiji nema boljitka, oni sputavaju našu vlast uvek, svuda i na svakom mestu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17