• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

28.03.2019

12:42 >> 12:46

JOVANOVIĆ: STRANI AMBASADORI OTELI SE KONTROLI: Od devedestih ponašaju se kao da je Srbija kolonija!

Politika

JOVANOVIĆ: STRANI AMBASADORI OTELI SE KONTROLI: Od devedestih ponašaju se kao da je Srbija kolonija!

Podeli vest

Strani ambasadori u Beogradu, a posebno američki, "oteli su se kontroli još početkom devedesetih godina, a posebno razbahatili posle 2000. godine, često demonstrirajući nadmoć i ponašajući se kao da je Srbija kolonija, izjavio je bivši šef diplomatije SR Jugoslavije Vladislav Jovanović

Jovanović je povodom najnovijeg istupa američkog ambasadora Kajla Skota u vezi sa Kosovom i Metohijom ocenio da aktuelna vlast pokušava da pokaže otpor prema ovakvom ponašanju, ali da to teško ide jer su ambasadori navikli da iskaču iz diplomatskih okvira.

- U tome prednjače američke diplomate - prvo jer dolaze iz jedne od najmoćnijih država i drugo jer su nam oteli deo teritorije i sad misle da imaju pravo da nas ucenjuju i diktiraju zahteve - rekao je Jovanović za beogradske Večernje novosti.

List piše da američki ambasador u Beogradu ne odustaje od stalnih provokacija i mešanja u unutrašnje stvari Srbije, a ponovo je "bacio rukavicu u lice Beogradu" prije nekoliko dana kada je izjavio da je krivica za blokadu dijaloga Beograda i Prištine na obje strane.

NAJVEĆA TAJNA KUMANOVSKOG SPORAZUMA?! Srbija ostala sama, suočena sa INVAZIJOM, a onda ŠOK - AMERIČKI GENERALI sedeli u Moskvi!

Srpski državni vrh burno je reagovao na ovaj posljednji Skotov istup, u kojem, kako navodi list, mnogi vide još jedan pritisak Zapada na Srbiju i njeno rukovodstvo da bude kooperativniji u vezi sa rešavanjem kosovskog pitanja, ali i pitanja poput odnosa sa Rusijom.

ŠOK OTKRIĆE! FRANCUZI U REZOLUCIJU 1244 PODMETNULI NEPOSTOJEĆI SPORAZUM KOJI SRBIJA NIJE POTPISALA!

Novosti podsećaju da se Skot, u prethodne tri godine svog mandata, nije libio da daje svoje mišljenje o brojnim temamama, poput protesta zbog slučaja "Savamala", ali i da tvrdi da general Vladimir Lazarević "kontroliše" glasanje na dva birališta tokom beogradskih izbora ili da otvoreno traži da se Beograd odrekne predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Možda najveća Skotova provokacija bila je kada je u oktobru prošle godine usred Vlade Srbije i u prisustvu ministra Zorane Mihajlović, izjavio da "kosovska vlada" nije takozvana, već vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja sa svojim izabranim predstavnicima, naveo je list.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbin iz srbije

pre 5 godina

TACNA KONSTATACIJA ali im niko ne staje na put.

Jovan Burmaz

pre 5 godina

Kad će neko da objasni ovom narodu i politićarima da su ambasadori samo službenici svojih vlada i da oni ne vode politiku države vać smo prenose stavove svojih vlada. Ima li tu kraja? I dokle, postoji i institucija persone non grata, šta ućiniti. Slučajno zalutah na vaš site. Pozdav.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17