• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2019

13:27

SUZANA VASILJEVIĆ: Najoštrije oduđujemo svaku pretnju medijima!

Politika

SUZANA VASILJEVIĆ: Najoštrije oduđujemo svaku pretnju medijima!

Podeli vest

Najostrije osuđujemo svaku pretnju upućenu predstavnicima medija I preduzećemo sve zakonske mere kako bi bili procesurirani oni koji se usude da pomisle da je pretnja novinarima njihovo pravo ili palica za kaznjavanje novinara, rekla je savetnica za medije predsednika Srbije, Suzana Vasiljević

Vasiljević je, na pitanje o napadima na televiziju N1 i pismu koje je ta televizija uputila međunarodnim organizacijama tim povodom, za list Danas istakla da Srbija kao demokratska zemlja, duboko integrisana u međuanrodni poredak, postuje odluku vlasnika N1 da se obrate relevantnim međunarodnim orgnizacijama.

Podsetila je da su slične organizacije sve nedavne izbore u Srbiji proglasile legitimnim, a nedavne upade u zgradu RTS osudile. 

- Poštovala bih I da je direktor N1 ovakvo pismo uputio na adrese ovih međunarodnih organizacija I nakon upada predstavnika bivseg rezima I dela opozicije na RTS - istakla je Vasiljević.

UNS: Opozicija da prestane da preti medijima!

Sa svoje strane državno rukovodstvo ce, kaže ona, u vrlo napetoj drustvenoj atmosferi, u kojoj mnogi lokalni I strani akteri pokusavaju da opstuiraju potencijalno resenje odnosa Beograda i Pristine koje bi nas zadržalo na evropskom putu, dakle I na putu koji omogućava zajedničke odgovore na zajendičke izazove s kojima se mediji u 21 veku susreću, nastojati svojom retorikom I ponasanjem da doprinese da se ono smanji. 

- Kao I na svaku pretnju medijima u prošlosti, tako će drzava reagovati I na ovu - kaže savetnica predsednika Republike povodom napada na N1.

- Najoštrije osuđujemo svaku pretnju upućenu predstavnicima medija I preduzecemo sve zakonske mere kako bi oni koji se usude da pomisle da je pretnja novinarima njihovo pravo ili palica za kaznjavanje istih, bili procesuirani - zaključila je Vasiljević.

Ona nije pitala "zasto nije direktor N1 uputio pismo I za RTS" , kako je to Danas istakao, već ukazala da bi više poštovala da jeste.

U izjavi za isti list, direktor N1 Jugoslav Chosić je na to uzvratio da on nije direktor RTS, već N1.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rajko

pre 5 godina

Policija vrlo lako rešava slučajeve pretnji medijima.

marija m

pre 5 godina

Demokratija i sloboda medija je slika prave Srbije iako zli ljudi hoce drugacije da je predstave.

Ana

pre 5 godina

Dok je pretnja verbalna, nije opasna, a sto se tice Vucica i vlade, zapreceno nam je za sva vremena i niko ne odgovara. Naravno, pred Bogom na kraju svi placamo racune.

Ema

pre 5 godina

Koliko god se osudili oni ce i dalje pretiti jer drugacije ne znaju.

MIkan

pre 5 godina

Ne samo što oduđujete, nego još i oštro oduđujete! Svaka čast, oduđujte i dalje na opšte veselje!

Boris

pre 5 godina

Pretnja medijima je skandalozno i to treba sankcionisati i svesti na ispod minimuma.

Mirjana

pre 5 godina

Svi osudjujemo, ali malo je ovo previse da se svaki dan samo o tome prica

Ana

pre 5 godina

Nasilje se osudjuje na sve ljude. Ljude koji rade svoj posao ne sme niko da napada.

slađa

pre 5 godina

Pretnje medijima i novinarima su nedopustive i neće se tolerisati. Ali solidarnost sa RTS- om je u vreme upada demonstranata pokazao Pink. Svi bi trebalo da razmisle o svojoj ulozi u kreiranju atmosfere u medijima jer ona ne odgovara realnosti. Veliki broj građana jednostavno živi mirnim životom i ne interesuje ga deo opozicije koji bukom ispinom želi da prikaže kako u Srbiji ništa ne valja i ne funkcioniše kao u svim civilizovanim državama.

Mila

pre 5 godina

Nasilje i pretnje medijima se nece tolerisati u Srbiji.

Filip

pre 5 godina

Apsolutno se slazem sa njom,tako je najrealnije!

milos

pre 5 godina

Sada se dize frka zbog N1,a kada je napadnut RTS opozicija se radovala.

Ana

pre 5 godina

Svaka njihova pretnja, a ima ih dosta je za osudu!

Milica Milicic

pre 5 godina

Nedopustivo je pretiti bilo kome, naravno i novinarima koji moraju imati slobodu da nas izvestavaju o aktuelnim dogadjajima.

Igor

pre 5 godina

Tako je,ovakve i slične pretnje treba surovo kažnjavati!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija