• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

03.04.2019

17:43 >> 18:08

BRUTALAN NAPAD BRITANACA NA SRBIJU I RUSIJU: Optužili nas da film "Balkanska međa" RUŠI MIR I NEZAVISNOST KOSOVA!

Politika

BRUTALAN NAPAD BRITANACA NA SRBIJU I RUSIJU: Optužili nas da film "Balkanska međa" RUŠI MIR I NEZAVISNOST KOSOVA!

Podeli vest

Britanski Tajms oštro je napao film "Balkanska međa", ocenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir. U komentaru objavljenom 31. marta film se istovremeno stavlja u kontekst "meke sile" Rusije

Tajms čak na izvestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je "Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite" i da je "vreme da se na to stavi tačka", jer "kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda"

Film "Balkanska međa", koji je nedavno premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji, govori o desantu na Prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica iz sastava Sfora zauzela aerodrom Slatinu neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma.

Film je poslednjih nedelja najgledaniji u bioskopima u Rusiji i zemljama Zajednice nezavisnih država.

JOŠ JEDNA "ŽUTA KUĆA" U PRIŠTINI! Uhapšena četiri Albanca na KiM zbog TRGOVINE ORGANIMA!

Kako je u izjavi za Sputnjik rekao režiser Andrej Volgin, iako je film inspirisan istorijskim događajima, reč je ipak o umetničkom delu, a u "srpskoj liniji" su korišćeni i dokumentarni kadrovi.  

Foto: Printskrin video

U filmu "Balkanska međa" glume Miloš Biković, Milena Radulović, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura, Anton Pampušni i Goša Kucenko, a u epizodnoj ulozi se pojavljuje i Emir Kusturica.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Britanci, stvaratelji konc logore u juznoj Africi tokom ratovi protiv Boers (Holandjani iz Juzne Afrike), krajem 19 veka i pocetkom 20 veka, oni da sole pamet Srbima o nekoj proslost ? Pa Svabi su preuzeli ideju od Britanaca za svoje konc logore gde su ubijenih Jevreji, zar oni da nam sole pamet ?

DEDA RAKA

pre 5 godina

Kad se snimi filmda Srbin unosi atomsku bombu u Ameriku - e, to je u redu ! Da vide kako Gedžovud lansira istunu o "nedodirljivima" ! I to pravu istinu .

BETI

pre 5 godina

BOLI IH ISTINA. A FILM POKAZUJE SUROVU ISTINU KOJU SU ONI KRILI GODINAMA.

RINGISPIL

pre 5 godina

Britanci jesu`l to oni sto se skidaju goli i onanisu u parlamentu. Ajte ljudi, ko njih slusa.

Anarhistaa

pre 5 godina

Живим за дан кад ће Србија да објави рат том злу са острва.

Saradžogla

pre 5 godina

Da mu ga dam po propagandi ... Narode Srbije ne idite u Englesku da bi ste videli engleze? Sretaćete induse,muslimane,crnce,poljake ... Dobro,promakne i po neki englez koga lako možete da prepoznate po ružnoći i krivim zubima.Da baš tako kako pišem. Gradonačelnik Londona je pakistanski musliman Kan.Ako niste znali sada znate.Zamislite da gradonačelnik Beograda bude za desetak godina neki sadašnji azilant iz Etiopije?Mislite to da ne mož' da bidne?

mr PREDRAG m Vuletić

pre 5 godina

Британски обавештајни официр у штабу код генерала Драже Михаиловића господин Мајкл Лиз , написао је књигу Силовање Србије, у којој је разоткрио дволичност своје Владе према Србији и српском народу.Мајк Лиз је био истински пријарељ и поштовалац српског народа,и било би добро да се Ви господо из *Тајмса* о томе информишете.Балканска међа не може поткопати мир јер је већ поткопан насилним отимањем дела Србије,на који она има веродостојну тапију.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija