• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

04.04.2019

23:45

HARADINAJ U PANICI BEZ DOKAZA OPTUŽUJE: Vladimir Putin tajno Srbima dao MOĆNI RAKETNI SISTEM!

Politika

HARADINAJ U PANICI BEZ DOKAZA OPTUŽUJE: Vladimir Putin tajno Srbima dao MOĆNI RAKETNI SISTEM!

Podeli vest

Ramuš Haradinaj bez dokaza optužuje Srbiju da se sprema za novi rat na Kosovu! On tako pokušava da NATO ponovo nahuška na Beograd

Ramuš Haradinaj, samozvani premijer nepostojeće države Kosovo, lažno je optužio Srbiju da od Rusije tajno nabavlja moćni raketni sistem! Haradinaj tako pokušava da izazove sukob naše države sa NATO i Zapadom!

Lažni premijer je ustvrdio da je Beograd sa ruskim liderom Vladimirom Vladimirovičem Putinom dogovorio isporuku moćnog raketnog sistema i pozvao je Evropsku uniju da hitno reaguje!

'Mnogo uznemiren'

Srbija prodaje sve više domaćeg oružja

Izvoz srpskog naoružanja i vojne opreme porastao je za 13,9 odsto, a jedan od najvećih kupaca oružja je Amerika, dok je najveći deo proizvodnje domaće namenske industrije namenjen izvozu, objavio je RTS.
Prema tim podacima, od ukupne proizvodnje više od 90 procenata izvoza je vojna oprema. Glavne izvozne destinacije prošle godine bile su UAE, SAD, Saudijska Arabija, Bugarska i Egipat, a uvozi se najviše iz BiH, Belgije, Slovačke, Bugarske i Rusije.

Stručnjaci nemaju dilemu da Haradinaj 'bednim i providnim lažima' pokušava da nahuška Zapad da započne otvoreni sukob sa Srbijom, dok albanski analitičari ocenjuju da on tako pokušava da opstane na vlasti.

Ramuš Haradinaj je izjavio da je "uznemiren" zbog nabavke moćnog naoružanja koje su ranije dogovorile Srbija i Ruska Federacija.

- Srbija kupuje oružje u Moskvi. To oružje je usmereno na ratove i košta mnogo para, a uz to Srbija uzima novac poreskih obveznika i otvara nova radna mesta u Moskvi. Evropska unija takođe daje sredstva Srbiji i ne kritikuje je zbog očigledne saradnje sa Rusijom - kazao je Haradinaj na konferenciji za mediji, a prenosi "Zeri".

Foto: Informer DN

Komentarišući navode ratnog zločinaca, šef diplomatije Ivica Dačić kaže da ovakve izjave dolaze od ljudi koji pomućenim razumom izazivaju sukobe.

VELIKA ZAMKA ZAPADA ZA SRBIJU: Kosovsku bitku povezuju sa dogovorom Skoplja i Atine, BEOGRAD NA TO NE SME PRISTATI!

 

- Zato ne čude upozorenja, recimo Velike Britanije, da njeni građani ne putuju ne sever Kosova. Ne isključujem mogućnost da incidente izazovu oni sa pomućenim razumom koji bi da vojno osvoje sever Kosova. Priština stalno govori o tome da se na severu Kosova nalazi jedna kriminalna struktura i da je tamo nestabilno. Međutim, mnoge zemlje ostavljaju mogućnost da se dođe do kompromisa. Zbog okolnosti koje ne idu Prištini naruku, verovatno je da Haradinaj neće povući takse. Otuda i ovakve njegove izjave - podvlači Dačić.

Olbrajtova i Klintonova 12. juna u Prištini?

Foto: ilustracija/AP

U Prištini se očekuje dolazak Hilari Klinton i Medlin Olbrajt povodom obeležavanja 20. godišnjice od agresije NATO na Srbiju, koju lažna država Kosovo obeležava 12. juna kao 'godišnjicu oslobađanja'. Kako prenose tamošnji mediji, domaćini inostranim zvanicama biće Fatmir Sejdiu, Bedžet Pacoli, Atifete Jahjaga i Hašim Tači, a očekuje se da će ceremoniji prisustvovati i bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt i Hilari Klinton.

Milisav Paić, predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga, ocenjuje da su Haradinajeve optužbe neozbiljne.

- Modernizacija RV i PVO srpske vojske jeste višedecenijska potreba, posebno kada se ima u vidu da je Srbija pre dvadeset godina bila žrtva NATO agresije. U uslovima kada su zemlje u našem okruženju ili članice NATO ili na putu da to postanu, logično je da se podigne kvalitet PVO, i to su naši zvaničnici više puta najavljivali. U svakom slučaju, Srbija ne polaže nikom račune u vezi sa nabavkama oružja - naglašava Paić.

Politikolog Aleksandar Pavić takođe ističe da Beograd ne mora Prištini da ispostavlja nikakve račune.

Laki je nervozan

- Što se mene tiče, iz Haradinajevih usta u Božije uši, baš bi bilo sjajno da dobijemo ruski raketni sistem. Srbija svakako nije dužna da o tome polaže račune lažnom premijeru nepostojeće države, čiju je terorističku organizaciju tajno naoružavala Al Kaida, uz pomoć fondova ostvarenih prodajom ljudskih organa. Haradinaj je izbegao doživotni zatvor samo zato što su svi svedoci protiv njega pobijeni. Ali izgleda da je sada malo nervozan - kaže Pavić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
star

pre 4 godine

Haradinja bez ikakvih dokaza optužuje Srbiju i stime pokušava da NATO ponovo nahuška na Beograd, ali više Srbija nije mačji kašalj, kao što je bila.

zarkokoric78

pre 4 godine

Ajde što nas napada na svakom koraku, što li pokušava da nahuška zapad na Rusiju. Ovaj je skroz propao.

Bogdan

pre 4 godine

Vidi se da Haradinaju vidno smeta prijateljstvo izmedju Rusije i Srbije,zna se da ste vi Albanci ti koji pravite haos i nemire,ovo su ciste provokacije i izraz nemoci..

Olga

pre 4 godine

I da je dao,pa šta? I njima Ameri daju i finansiraju sve njihove gluposti.

Ena

pre 4 godine

Srbi nisu ti koji žele rat. Mi smo uvek bili za normalnu saradnju i mir. Najlakše je optuživati nas bez dokaza.

SS

pre 4 godine

Jadničak,pa što se plaši sistema kad nemaju letačku eskadrilu,a doduše mi i nevidljive američke igračke skidamo i praćkom ako treba.

Mirjana

pre 4 godine

Haradinaj gde si posao na Rusiju, covece dal si pri sebi Putin je to, opusti se, nemoj tako naglo.

Vodolija

pre 4 godine

Па и ако је дао није његово да то коментарише, али нека се плаши, јер ако се игра са ватром први ће испробати тај ракетни систем.

nikola

pre 4 godine

I da nam je dao sta to Haradinaju smeta, osim ako ne namerava da zarati sa Srbijom.

Mija

pre 4 godine

Rusija je iskreni prijatelj Srbije,i uvek pomaze Srbiji kad god zatreba.Nam ta pomoc znaci i ponosni smo sto je Rusija nas iskren prijatelj.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija