• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2019

12:38

LEX SPECIALIS ZA "ŠVAJCARCE"! Predsednik Vučić najavio brzo rešenje za građane zadužene u CHF!

Politika

LEX SPECIALIS ZA "ŠVAJCARCE"! Predsednik Vučić najavio brzo rešenje za građane zadužene u CHF!

Podeli vest

Predsednik Vučić najavio je danas tokom obilaska radova na projektu "Beograd na vodi" da će problem građana zaduženih kod banaka u švajcarskim francima biti rešen veoma brzo

- Mi smo imali sastanke i sa bankama i sa Narodnom bankom Srbije i sa Vladom, da ne govorim o detaljima. Imaćemo jedan "lex specialis" i mislim da smo na veoma dobrom putu da u danima i nedeljama pred nama sve završimo. Deo tereta će najverovatnije podneti banke, a deo država - rekao je Vučić.

On je rekao da je zahvalan bankama i Udruženju banaka koji "razumeju težinu problema i pomažu državi da ovo reši".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Veca

pre 5 godina

Bas lepo. Drago mi je ako ce im se pomoci i olaksati.

Ceca

pre 5 godina

država ima veliku želju i volju da pomogne, to je bitno

Aska

pre 5 godina

Jos jednom je dokazano da moemo da verujemo predsedniku.

Marija

pre 5 godina

Kad drzava deluje onda je resenje brzo i efikasno!

Janko

pre 5 godina

Za svaku pohvalu je to što se predsednik trudi da pomogne ljudima i u ovoj situaciji iako su drugi uvalili ljude u taj problem!

Coyote Nervosius

pre 5 godina

Zašto bi država odnosno građani podneli deo tereta lakoumnih građana koji su uzeli kredit u švajcarcima ??? Isto bi se desilo da su uzeli kredite indeksirane u evrima, pa da je evro počeo da skače zbog kursa ili inflacije. Birali su jeftinije, rizikovali su i sada treba da snose posledice. Banka je kriva samo za neosnovane troškove, ako je samostalno menjala kreditne uslove nakon potpisivanja ugovora. Kako banka ima i snosi kreditni rizik kada ga plasira, tako i uzimalac kredita mora da snosi rizik uzimanja kredita. I šta sad ..... da je švajcarac umesto što je skočio duplo, pao na dinar=švajcarac, da li bi se uzimaoci kredita, žalili, odnosno sažalili na banku, pa bi im dali više para ???? Ne ...... Naučite da snosite posledice svojih odluka !!!!

OTPUSTENI STAKLARAC PREKO FEJS

pre 5 godina

DA LI MOZEMO OCEKIVATI LEX SPECIJALIS I ZA SRPSKU FABRIKU STAKLA KOJA JE DIPLOMATSKI SKANDAL. OTPUSTENI SU VECINOM I CLANOVI SNS-A A CUTI SE VEC 19 MESECI. DA LI MOZEMO RACUNATI NA MEDIJSKU POMOC VASE KUCE I PINK-A U VIDU JAVNE KONFERENCIJE ZA STAMPU I REALNOG OBJAVLJIVANJA ? PINK JE U OBAVEZI DA GOVORI ISTINU S OBZIROM DA POSEDUJE NACIONALNU FREKVENCIJU. DO SADA NISMO U VASIM NOVINARSKIM KUCAMA DOBILI PROSTOR ZA INFORMACIJE O OVOM PROBLEMU. DODJITE DA SAZNATE ISTINU O PROPASTI SRPSKE FABRIKE STAKLA. OD VAS SAMO TRAZIMO DA ISTU ISTINU OBJAVITE

Misko

pre 5 godina

njihova nocna mora se privela kraju, svaka cast.

miroslav moric

pre 5 godina

Zahvalite se nasem predsedniku g.Dodiku i njegovom istancanom prirodnom talentu za bankarstvo i finansije.Naravno veliko Hvala predsedniku Vucicu za sve sto radi za nas za srpski rod i porod preko rijeke Drine.

Aca

pre 5 godina

Nađeno je rešenje jer je to bio veliki problem za ljude zadužene u švajcarcima.

Mira

pre 5 godina

Svaki pomak na bolje je za ove ljude puno bitan!

istina

pre 5 godina

Šta je sa likanom iz Zemun Polja hoće li dobiti stan na poklon od......... O tome je pisao jedan list pre više godina o ljubavnoj aferi. mislim da se zove Telepromter ja čitala.

caca

pre 5 godina

Drzava,na celu sa Vucicem je uvek spremna da pomogne svom narodu!!!

vojkan

pre 5 godina

Vučić i država uvek žele da pomognu,tako će biti i ovoga puta

maja

pre 5 godina

Predsednik Srbije,se bori da gradjani zive bolje

Vuk

pre 5 godina

Predsednik će pomoći ovim građanima da reše svoju muku

Kole

pre 5 godina

A sta je sa ovima zaduzene u evrima? Hoce li drzava i njima pomoci? Ili ce biti diskriminacije ovog puta?

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija