• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

09.04.2019

18:08 >> 18:18

(VIDEO) KOMANDOVAO JE HEROJIMA KOJI SU ODBRANILI KOŠARE! ŽUTI SU GA PO NALOGU AMERA NAJURILI IZ VOJSKE, lažno je optužen za ratne zločine!

Politika

(VIDEO) KOMANDOVAO JE HEROJIMA KOJI SU ODBRANILI KOŠARE! ŽUTI SU GA PO NALOGU AMERA NAJURILI IZ VOJSKE, lažno je optužen za ratne zločine!

Podeli vest

General Dragan Živanović, komandant odbrane Košara, za Novosti kaže NATO oficiri nisu želeli da razgovaraju sa bivšim protivnicima

U trenutku kada je 2014. počela priča o podvigu naših vojnika i herojskoj odbrani Košara, Tužilaštvo za ratne zločine podnelo je protiv komandanta 125. motorizovane brigade, generala Dragana Živanovića, krivičnu prijavu za navodne ratne zločine na Kosmetu. Tako se dogodilo da se na nekim stranicama novina slavi vojnički uspeh, a već na sledećim piše kako je komandant odbrane Košara u stvari zločinac?!

SRBIJO, NE ZABORAVI HEROJE SA KOŠARA! VODNIK DEJAN MITIĆ dao život da spase drugove! Prošlo je dvadeset godina od početka EPSKE BITKE NA PROKLETIJAMA!

- Bilo je sve to stresno i šizofreno - kaže general Dragan Živanović i priznaje da od 2014. nije davao izjave za medije, šokiran situacijom kroz koju je prolazio. - U srpskim medijima je upravo počelo da se govori i piše o herojskom otporu naše vojske na Košarama, ali su neke "poznate" nevladine organizacije podigle krivičnu prijavu protiv mene, kao komandanta jedinica koje su branile ovaj komad Kosova. Naime, 9. odnosno 10. aprila 1999. godine, kada je počeo napad na Košare, meni je potčinjena neka jedinica teritorijalaca u Metohiji, koja je zaista u dva navrata docnije počinila neke zločine nad civilima. Niti sam znao tu jedinicu, niti sam je tražio. Šta su radili čuo sam, praktično, tek kada su me pozvali u Tužilaštvo.

Živanović, koji je na kraju rata 1999. važio za Pavkovićevog naslednika, posle rata na Kosovu imenovan je za komandanta elitnog Beogradskog korpusa, ali je 2006, posle "reforme" oružanih snaga - penzionisan, pišu Novosti.

- Imao sam 45 godina kada sam postao general, a 51 kada sam penzionisan. Tadićevi ljudi su mi objasnili da u procesu približavanja naše vojske NATO njihovi oficiri neće da razgovaraju sa onima protiv kojih su ratovali i da sam višak. To me je povredilo. Otišao sam na Suvobor, odakle sam rodom, da živim u šumi, da ne slušam vesti i ne gledam to približavanje svojim očima. Godine 2014. moja strina je čula na vestima da sam "zločinac" i došla je kod mene u šumu da me pita "šta sam to radio". Tako sam saznao da me tuže Nataša Kandić i Jelena Milić.

Tužilaštvo za ratne zločine, posle tri godine isleđivanja, odustalo je od krivičnog gonjenja protiv Živanovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Deda Nole

pre 5 godina

Zuti su srbiju definitivno rasturili po svim segmentima,diplomatskim,,vojnim,obavestajnim a da ne govorimo o ekonomiji i privredi,istina mora da izadje na povrsinu.

Čarapan

pre 5 godina

E isto sam i ja to doživljavao posle 5 oktobra .Svi koji smo bili u ratu onda su nas tretirali kao babaroge a ko je pobegao ili je osuđen po bilo kom osnovu biva amnestiran.Pa je ispalo da Srbiju netreba braniti a ratovati kao janjičar za NATO je kul.

Rade

pre 5 godina

Zuti koji bi se rado utopili u zapad bez obzira na nasu istoriju, korene, ljude...

Rada

pre 5 godina

Hahahahaha dal su I ti dobri srbi na 1000000 siptara samo 1 silovali I to kazu da su ga pitali kako zeli da Bure silovan grubo ili nezno

Mirko

pre 5 godina

Kad se setim na onu zutu bandu, Djilas, Jeremic, Tadic, Djelic, G17, Cede Lopova, Kandic, itd.. eto svaki pas bi povratio. A danas imaju jos jednoga olosha Bosko Obradovic, Pardon ja ga zovem kerovodja.

Ljubo

pre 5 godina

Eh ,moj Generale ,Srbine ,sta si mogao i ocekivati drugo od Beograda ,i smradova u njemu ....pa zar je sada nesto bolje ,i dalje nam obojeni ,kroje sudbinu .

Dušan

pre 5 godina

Pokazali su šta je oficirska i vojnička čast i kako se voli i brani otadžbina. Slava poginulim junacima sa Košara

cis

pre 5 godina

te dve veštice treba javno spaliti, jer su veći srbomrsci od ustaša.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17