• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com

26.04.2019

15:35

CRVENI STEPEN BEZBEDNOSTI NA KOSMETU UOČI VASKRSA! Da li su teroristi ISIS slučajno BAŠ SADA DEPORTOVANI IZ SIRIJE?!

Politika

CRVENI STEPEN BEZBEDNOSTI NA KOSMETU UOČI VASKRSA! Da li su teroristi ISIS slučajno BAŠ SADA DEPORTOVANI IZ SIRIJE?!

Podeli vest

Svaki verski praznik Srbi na Kosovu i Metohiji dočekuju sa strepnjom, pa je tako i uoči predstojećeg Vaskrsa. Atmosfera, koja je inače puna tenzije, dodatno je podgrejana učestalim vežbama misije Kfora, čiji predstavnici i ne kriju da njihove jedinice rade na uvežbavanju brzog dejstva u slučaju nemira

Kforov taktički bataljon na Kosovu i Metohiji već danima radi na antiterorističkim vežbama i vežbama za kontrole mase u slučaju nemira. U taj trening uključena je i multinacionalna borbena grupa Zapad, a sve u cilju brzog dejstva u različitim situacijama koje mogu ugroziti trenutno bezbedno i mirno okruženje.

Ako ovome dodamo da je najavljeno da će kosovska policija pojačati obezbeđenje oko srpskih svetinja tokom praznika, činjenica je da Srbi ponovo s pravom strepe kako će proslaviti svoje praznike. 

BIA NA NOGAMA! AMERI NA KIM PREBACILI 110 RATNIKA ISIS: TAJNA NOĆNA OPERACIJA - U Prištinu sleteo američki avion iz Sirije!

Bivši operativac Državne bezbednosti Božidar Spasić za Sputnjik kaže da iako na prvi pogled sve deluje kao uobičajena procedura vojne misije Kfor uoči velikih praznika, ne sme se smetnuti sa uma da je sve moguće.

- Međutim, ono što je posebno interesantno je to što je u pitanju podizanje borbene gotovosti na narandžasti ili čak crveni alarm koji je uputila NATO komanda, ali i američka administracija. Verovatno su poučeni iskustvima koja su se desila u Šri Lanki, gde se dogodio veliki teroristički napad na katolički Uskrs. Kosovo i Metohija je jedno od mesta na kojima ima mnogo pravoslavnih svetinja i zato se nikad ne zna - kaže Spasić.

Foto: Tanjug

On posebno skreće pažnju na činjenicu da se neposredno pred naše praznike na Kosovo i Metohiju vratila grupa islamskih terorista navodno sa svojim porodicama.

- To su priče za malu decu! U pitanju je 110 aktivnih boraca koji su bili pripadnici ISIS. Samo dvoje, troje njih je navodno privedeno, dok su ostali pod operativnom obradom. Ovde se postavlja pitanje da li je podizanje mera bezbednosti uoči Vaskrsa povezano sa potencijalnim napadima na srpske sredine? Mislim da nije i verujem da je u pitanju to da je Kfor podigao bezbednost kako bi sebe zaštitio, jer znaju da za vreme praznika opada pažnja u pogledu bezbednosti, odnosno da se jedan deo vojnika opusti - veruje Spasić.

OPSADNO STANJE NA KOSOVU! AMERIKANCI VRATILI ŠIPTARIMA 110 DŽIHADISTA IZ SIRIJE, sada ne znaju šta će s njima, danonoćno ih ČUVAJU JAKE POLICIJSKE SNAGE!

Bilo kako bilo, dodaje naš sagovornik, Srbi su u ovom momentu veoma oprezni u pogledu svoje bezbednosti, što nikako nije na odmet.

- Mada, kada teroristi namere da izvrše neku operaciju gotovo da ih ništa ne može sprečiti. A Kosovo i Metohija definitivno postaje sve više jezgro terorista gde postoje kampovi za njihovu obuku. Na Balkanu trenutno imamo dva ozbiljna kampa islamskih terorista, jedan je u Bosni i Hercegovini, drugi je na Kosovu i Metohiji. To će svakako imati posledice i otuda i pojačane mere bezbednosti svih snaga - naglašava Spasić.

Naš sagovornik napominje da, iako Kfor ima primaran zadatak da štiti Srbe od napada svake vrste, pa i islamskih terorista, ipak je siguran da su te mere Kfora uperene na zaštitu pripadnika te misije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17