• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

01.05.2019

16:21

(VIDEO) VULIN: Velike sile pokazale da nisu spremne za kompromis!

Politika

(VIDEO) VULIN: Velike sile pokazale da nisu spremne za kompromis!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je u Berlinu bilo evidentno da je Aleksandar Vučić jedini državnik na Balkanu, a da su velike sile pokazale da nisu spremne za kompromis, kao što nisu spremne da nama ponude bilo šta

Za ostale državnike koji su bili na berlinskom sastanku kaže da predstavljaju određene grupe, određene zemlje, ali ne donose samostalne odluke. 

- Rade i govore šta im se kaže, za njih i o njima odlučuju drugi, nekad zato što se bore za svoju vlast, za svoju slobodu, nekad za glavu a nekad jednostavno zato što ih niko ništa ne pita - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je u Vranju sa Pokretom socijalista, čiji je lider, obeležio Praznik rada. 

(VIDEO) DRECUN O BERLINSKOM SAMITU: Tirana sve diktira, TAČI I HARADNINAJ IMAJU ISTI CILJ - STVARANJE VELIKE ALBANIJE!

Srbija je, s druge strane, kako kaže, pokazala da je jedina zemlja koja ima samostalnu spoljnu politiku, da ima svoje interese i da ima predsednika koji je u stanju da se za interese bori i da hoće da se bori.

- Velike sile su pokazale da nisu spremne za kompromis, ali i da nisu spremne da nam ponude bilo šta. Velike sile nisu ponudile nikakvo rešenje osim možda toga da Srbija da svima šta god od nje traže i da ne dobije baš ništa za uzvrat. Na sreću Srbija vodi samostalnu spoljnu politiku i jedina je država na Balkanu koja vodi samostalnu spoljnu politiku i zato smo mogli da izdržimo pritiske koji su vršeni na predsednika Vučića i državi Srbiji i u Berlinu - naveo je ministar.


Kako je rekao, velike sile će morati da se opredele da li hoće rešenje ili hoće da rešenja nema. 

- Ako hoće rešenje moraće da tragaju za kompromisom zajedno sa Srbijom. Ako neće rešenje onda je dovoljno da se ponašaju kao do sada, dovoljno je da Šiptarima opraštaju sve što rade, dovoljno je da se prave da ne vide ko uništava pregovarački proces i ko pravi destabilizaciju na prostoru Balkana - zaključio je. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija