• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

14.05.2019

21:19

TAJKUN OSMISLIO ŠOKANTAN PLAN! Đilas planira da se sakrije iza Noleta!

Politika

TAJKUN OSMISLIO ŠOKANTAN PLAN! Đilas planira da se sakrije iza Noleta!

Podeli vest

Bojan Pajtić predložio da opozicija na sledećim predsedničkim izborima kandiduje najboljeg tenisera sveta. Bivši lider DS ovu ideju izneo u dogovoru sa Đilasom. Novak Đoković: Nemam komentar

Lider SZS tajkun Dragan Đilas planira da se na narednim predsedničkim izborima sakrije iza najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića!?

Šokantnu ideju o vrbovanju najboljeg srpskog sportiste izneo je Bojan Pajtić, bivši lider DS, koji je predložio opoziciji da što pre 'sedne sa Đokovićem i razgovara o narednim predsedničkim izborima' (!?!). Pajtić je ovaj plan, kako saznajemo, izneo u dogovoru sa Đilasom.

Iracionalna ideja

Bivši lider demokrata je u intervjuu za "Blic" do tančina objasnio šta sve opozicija treba da uradi.

Đilas priznao da uređuje medije


Dragan Đilas priznao je juče da diriguje medijima i ne trpi drugačije mišljenje na svojoj televiziji. Naime, tajkunu je zasmetalo to što je Nenad Prokić, bivši član LDP, kritikovao opoziciju u emisiji Olje Bećković "Utisak nedelje", emitovanoj na TV N1.
Nenad Prokić je sinoć (nedelja uveče, prim. aut.) pogrešio adresu. Umesto na Pink u 'Hit tvit' otišao je u 'Utisak nedelje', napisao je Đilas na Tviteru.

 

- Da sam u poziciji vlasti, nikada ne bih gradio mafijašku državu, koja počiva na nepotizmu, lažima, gušenju medija i razaranju pluralizma. Da sam opozicioni političar, a godinama nisam političar, učinio bih više stvari u cilju privlačenja kritičnog broja birača potrebnih da bi režim bio smenjen. Obavezao bih se da niko od aktivnih političara neće učestvovati u prvoj vladi nakon pada SNS, ohrabrio bih nestranačke javne ličnosti da formiraju stranku ili pokret koji će činiti ugledni građani koji se nikada nisu bavili politikom (čime bi bio animiran znatan deo razočaran apsinenata), objedinio bih opoziciju u jednu ili najviše dve liste (jednu desnog, a drugu - levog centra), osokolio bih Boška Obradovića da ublaži politički program svoje stranke (jer on još ima prostora da zahvati deo umerenih desnih birača) i seo bih sa Novakom Đokovićem da razgovaramo o narednim predsedničkim izborima - rekao je Pajtić.

Novak Đoković, upitan da prokomentariše ove navode, na drugoj strani, kaže da nema komentar.

- Hvala na upitu, ali Novak nije trenutno u mogućnosti da to komentariše... - rečeno nam je u PR službi proslavljenog tenisera.

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da je ovo samo jedna u nizu apsurdnih i iracionalnih ideja dela opozicije.

- Oni očajnički žele da se dokopaju vlasti, dok im istovremeno rejting kontinuirano pada. Đoković verovatno nema ambicije tog tipa i njegovo ime se, kao i mnoga druga imena, samo koristi u cilju privlačenja pažnje političara koji nemaju ni program, ni ideje kojima bi zapravo trebalo da privuku medije i birače - podvlači Vukoičićeva.

Nije nimalo realno

Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja "Faktor plus", ocenjuje da ovaj plan nije nimalo realan.

- Političari, i vlast i opozicija, moraju da imaju program i politiku koju nude građanima, bez skrivanja iza autoriteta kakav Đoković nesumnjivo jeste. Takođe, mislim da mnogi ne razumeju da ne postoji prečica kojom se dolazi na vlast, već je to ozbiljan i zahtevan proces koji nije uvek izvestan - zaključuje Pejić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bogoljub

pre 4 godine

Cim se sluze. Znaju da bi Djokovic svakog ubedljivo pobedio i to u prvom krugu. Svi mladi bi 100% glasali za Djokovica

Saradžogla

pre 4 godine

izmišljeno! Vučićeviću,sinko,el znaš ta postoji u javnosti tačan broj koliko si objavio u Informeru lažnih vesti?Brojka me je šokirala!Da te pitam ... Zašto u brojnim reportažama nema ,,Nisam robot,,?A kada se pojavi piše ,,Polje ,,Nisam robot,, nije čekirano.

Peđa

pre 4 godine

Kakva glupost.Pa ja prvi ne bih glasao za Đokovića na predsedničkim izborima.Zašto ljudi misle da smo mi glup narod i da ne razlikujemo šta znači biti prvi teniser sveta,a šta predsednik države.Nole ,ako ima političih ambicija treba da krene isto kao što je krenuo u tenisu,iz početka.

zdenko

pre 4 godine

Pametan je Nole. Nije on lik za jednokratnu upotrebu.

Srboljub

pre 4 godine

Hehe slatka je vlast jer se brzo obogatis. Licno neverujem da bi se djokovic petljao u politiku, u tenisu zaradi vise, a i prvi je u svetu, a zasto bi se petljao sa propalim politicarima.

Petar

pre 4 godine

Treba im ličnost sa karakterom koji oni nemaju. Predlažem da razmisle o nekom super junaku iz stripova.

Mira

pre 4 godine

Da je on na vlasti, motivisao bi svestrucnjake koji se niakda nisu bavili politliko da se aktiviraju, ali ON koji se oduvek bavi politikom bi bio NA VLASTI. Ne zanimaju me ni jedni, ni drugi, ni treci, ali je to smesno.

perke

pre 4 godine

Isti taj gospodin Bojan Pajtić je kriv sto radnici u Stylos groupu ne dobijaju plate na vreme i sada plata kasni 20 meseci....Namestao je poslove i prao pare za izbore ali o tome niko da zucne!!!!Dali zbog toga sto je pravi gazda Stylosa Radoman dr.Bozovic??????Koliko je samo para otislo za nove masine koje je pokrajina kupila a sada se svakodnevno prodaju za kesh......Tako da manite se gluposti i ove nazovi opozicije koja se pokazala koliko je pozitivno orijentisana prema narodu...

petar

pre 4 godine

"Da sam u poziciji vlasti, nikada ne bih gradio mafijašku državu, koja počiva na nepotizmu,...", rekao je Pajtić. Žena mu je ,dok je bio na vlasti, "izabrana" za direktora najveće i najznačajnije zdravstvene ustanove u Vojvodini-Kliničkog centra U Novom Sadu.Možda , stvarno, žena nije rod. O kumovima, prijateljima, školskim drugovima da ne govorim. Bolje bi bilo da i Pajtić ćuti.

DEDA RAKA

pre 4 godine

Zadnji trzaji. Pročitao ih "običan narod. Šta li će sledeče da izmisle.

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija