• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

16.05.2019

21:02

BIL KLINTON SLAO UBICE NA KOSOVO: Čak 400 američkih specijalaca 1999. borilo se NA STRANI OVK TERORISTA!

Politika

BIL KLINTON SLAO UBICE NA KOSOVO: Čak 400 američkih specijalaca 1999. borilo se NA STRANI OVK TERORISTA!

Podeli vest

Američki politikolog Fil Batler tvrdi da je Vašington 1998. i 1999. godine aktivno pomagao teroristima u južnoj srpskoj pokrajini. Ovaj model 'pomoći' preslikali su i u Ukrajini, Libiji, Siriji...

Bivši američki predsednik Bil Klinton imao je 1998. i 1999. godine najmanje 400 svojih ubica, vojnih specijalaca na Kosovu koji su se borili na strani terorističke OVK!

Ovo tvrdi američki politikolog Fil Batler, koji kaže da ima mnogo dokaza da je Vašington logistički i finansijski pomogao šiptarskim teroristima na Kosovu, iako američka administracija i danas negira svoju direktnu umešanost. Batler dodaje i da je ovaj model 'pomoći' potom preslikan i u Ukrajini, Libiji, Siriji...

Atlantska brigada

Američki ekspert objašnjava da su funkcioneri Stejt departmenta direktno upravljali svojim specijalcima i tako vukli konce i kontrolisali situaciju na Kosovu i Balkanu.

- Pouzdano znamo da su kod nas tajno obučeni pobunjenici odigrali ključnu ulogu u fragmentiranju regije preko organizacije poznate kao Atlantska brigada, koja se borila u ratu na Kosovu na strani tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Ta brigada brojala je oko 400 naoružanih boraca...

Pronašao sam podatke o Francuzu koji je trenirao Atlantsku brigadu, a to što se desilo na Kosovu i te kako podseća kasnije na Ukrajinu, Libiju i Siriju. Vidite 'obrasce' koji nas vode do istine. Stravična stratišta legitimne države Jugoslavije služila su za ulaganje u podelu preostalih komada zemlje uz pomoć američkih predsednika, britanskih gospodara i nemačkih industrijalaca. Takozvana Atlantska brigada delovala je u raznim posredničkim ratovima na Balkanu, a važni pripadnici su joj bili smrtonosne ubice iz inostranstva. Američki funkcioneri u vrhu su ih dobro poznavali i upravljajući njima vukli su konce i na Kosovu i širom Balkana - ističe Batler.

Jugoslavija je morala da umre

Fil Batler kaže da je nakon Drugog svetskog rata socijalistička Jugoslavija postala primer 'evropske priče o uspehu'. Zato je i osuđena na smrt.

- SFRJ je imala jednu od najvećih stopa ekonomskog rasta u svetu, pristojan standard, besplatno zdravstvo i obrazovanje, garantovano pravo na posao, jednomesečni plaćeni godišnji odmor... Nijedna država Balkana danas ne može sanjati ni pola ovog prosperiteta. Bio je to napredak koji je među zapadnim silama izazvao želju da unište Jugoslaviju... U to vreme od resursa su daleko bili i Nemačka i Francuska i Velika Britanija, a bankari Londona i Luksemburga nisu mogli da izvlače milijarde iz socijalističkog sistema. Zato je Jugoslavija morala umreti, a Regan, Buš stariji i mlađi i Klinton pomogli su da se to dogodi - objašnjava Batler.

Prema njegovim rečima, Jugoslavija je postala prototip i primer za delovanje u Avganistanu i Iraku i na drugim kriznim žarištima.

- Imena Medlin Olbrajt, Havijera Solane, generala Veslija Klarka i drugih i dalje se spominju. U bivšoj Jugoslaviji oni su prijatelji ključnih igrača u vladama i doslovno su sve isplanirali i pretvoriti narode i zemlje u investicioni 'eldorado'. Priča o genocidu u ime demokratije je prestrašna - podvlači Batler.

General Vladimir Lazarević, komentarišući tvrdnje američkog stručnjaka, kaže da ovo ne bi trebalo nikoga da iznenađuje.

- Znam sasvim sigurno da su pripadnici specijalnih snaga SAD, Britanije, Nemačke i drugih država i pre agresije na našu državu obučavali albanske teroriste u desetak kampova širom Albanije, kao i po Evropi. Značajan broj njih bio je u ulozi instruktora terorističke pešadije za sve vreme kopnenih napada preko naše državne granice. Takođe, više stotina specijalaca ubačeno je na Kosovo u cilju izvođenja diverzantskih akcija, ali bez uspeha. Deo njih glavom je platio učešće u agresiji na našu zemlju - naglašava Lazarević.

Javna tajna

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da je javna tajna da je NATO pakt pomogao Albancima.

- NATO je podršku albanskim teroristima obezbeđivao ne samo vazdušnim napadima već i kopnenim akcijama. Pretpostavljam da su napadima rukovodili isti oni američki i britanski specijalci koji su ih obučavali u kampovima u Albaniji - zaključuje Petrić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vns

pre 4 godine

Klinton,Šreder,Bler pa zar nam oni nisu sada najveći prijatelji?

Ljubo

pre 4 godine

Koja prica o Jugoslaviji .Pa da nisam ziveo i radio ,poverovao bi ,pa i konjima na livadi je bilo jasno da ta vestacki stvorena tvorevina ,pomagana velikim zaduzenjima ,kreditima ,mora propasti ,nestati .Kao fol imali sve ,sada nemamo nista .Pa u osmom razredu u sred grada Jajce ,cuo sam kao klinac sedamdesetih ,vic - drzava koja je rodjena u Jajcu ,samo u *urac vodi .Samo se nije smelo pricati ,pogotovo ni Srbi pravoslavni ,drugi su radili svoj posao .

as

pre 4 godine

Jugoslavija je umrla kad je Sloba sa Srbijom, Crnom Gorom, Kosovom i Vojvodinom uzurpirao presedničko veće. A ove budalaštine da su nam zavideli može do obesite o džak.

grof01

pre 4 godine

Čak 400 vojnika borilo se s nenaoružanim albancima na Kosovu protiv Srbijanske cijele armije i rasuli je u paramparčad!!!! Frka srbiji lim ima neko ko uzvrati vatru...lakše je udarati po civilima i nenaoružanim?! ha ha ha Kako vas nije sramota sramotiti sami sebe ovakvim debilnim tekstovima? :)

Ana

pre 4 godine

Ono sto se babi SNILO, toj joj je i MILO!!! Nastavak sledi...

Tetka

pre 4 godine

Jaooj..pa to je onaj što je mazio našeg predsednika kad se kajao. Znam ko je.

Milos

pre 4 godine

Preuzeti izraelski sistem ratovanja sa juznom a I svakom bandom I stalno da budemo agresivni,u stalnom napadu

đorđe

pre 4 godine

E , sad ste nam rekli veliku novost. Od nastanka Amerike vode istu politiku i mi bi sad trebali da očekujemo suprotno. Sve dok ne razbiju zube ( a gde je tvrdo ne udaraju, samo galame) oni se neće smiriti. Od Rusije i Kine to neće doživeti neko treći će im polomiti zube i ućutkati ih za dugi niz godina.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija