• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.05.2019

11:58

(FOTO) PALMA U LESKOVCU: Žena je najvažnija karika u društvu!

Politika

(FOTO) PALMA U LESKOVCU: Žena je najvažnija karika u društvu!

Podeli vest

U Leskovcu održana 2. redovna izborna Skupština Aktiva žena Gradskog odbora Jedinstvene Srbije za Leskovac, na kojoj je učestvovalo 500 članica tog Aktiva, a kojoj je prisustvovao i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

 

- Mi iz Jedinstvene Srbije hoćemo da se žene, majke, sestre, unuke u Srbiji uvek poštuju kao da je svaki dan 8. mart. Kada čujem u nekoj porodici gde ima dvoje troje dece, a ne radi supruga, već samo suprug i on kaže svojoj supruzi "ja te izdržavam". Ja onda kažem: "Koga ti bre izdržavaš?" Ona tebe izdržava, čuva decu, sprema ručak, vodi računa o porodici. Ja to ne govorim kao političar i to nije politički program. To je životni program i ja sam tako rođen - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, članicama Aktiva žena Jedinstvene Srbije u Leskovcu.

- Takođe ja sam iznenađen kada čujem da je neka devojka, žena, bila zaposlena, pa se udala i ostala u drugom  stanju, a onda dobila otkaz. To ne sme da se događa i pozivam sve žene gde god da čuju da postoiji takav slučaj da dignu svoj glas i daju podršku tim devojkama. Žena je najvažnija karika u porodici, u društvu. Žena je za mene zakon, majka, sestra, kćerka, unuka. U Jagodini imamo primer da od 11 direktora osnovnih škola 9 su žene. Ko od žena i majki bolje može da vaspitava decu. Boriću se za svaku porodicu, da zna kada joj dete završi fakultet da neće otići u inostranstvo - istakao je Marković.

NA KOSOVU I METOHIJI NIKOME NIKADA NIŠTA NISMO DALI, SVE SU NAM OTELI NATO BOMBARDOVANJEM 1999. GODINE

- Na Kosovu i Metohiji kosovski Albanci stalno nešto izmišljaju i donose neke nove odluke, a te odluke nisu potkrepljene ni jednim zakonom, ni aktom ni Briselskim sporazumom ni Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. I za to imaju podršku tri evropske države i jedne preko bare. Srbija sada mora da se izbori kakao da ubedi te države koje godinama mrze Srbiju i koje gledaju kako da srpski narod okrive da je genocidan, šta je istina oko Kosova i Metohije. Mi moramo da budemo jedinstveni po tom pitanju i tu više nije važno kako se zove onaj ko vodi Srbiju. Taj ko danas vodi Srbiju ima poverenje građana Srbije i on se bori da što više dobijemo, a da nam što manje otmu, jer mi nikada ništa nismo dali na Kosovu i Metohiji, sve su nam oteli NATO bombardovanjem - kazao je predsednik Jedinstvene Srbije.

Foto: Informer.rs

- Sada neki iz opozicije kritikuju predsednika Srbije što je bio prisutan i govorio na Saboru Srpske pravoslavne crkve. Valjda je dobro kada se razgovara sa crkvom i valjda je dobro da crkva čuje šta misli država i da država čuje šta misli crkva. Mi smo jedini narod koji nije jedinstven oko nacionalnog pitanja. Svi u našem okruženju i na drugim kontinentima su jedinstveni oko nacionalnog pitanja. Ovde kod nas neki iz opozicije samo gledaju kako da dođu na vlast da kupe skupe automobile i fotelje, a nacionalno pitanje ih ne zanima - rekao je Marković i dodao:

- Vi iz Evrope koji krojite kapu Srbiji, morate da shvatite da ne možete da izmišljate svakih 5 do 6 meseci da nešto novo tražite od Srbije. Srbija je ispoštovala sve svoje međunarodne obaveze i došlo je vreme da Srbija uđe u Evropsku uniju - izjavio je Dragan Marković Palma i naglasio da koalicija SPS – Jedinstvena Srbija odlično funkcioniše i da se Ivica Dačić i sada u Africi bori da neke zemlje koje su priznale takozvano Kosovo, povuku to priznanje.

2. izbornoj Skupštini Aktiva žena Jedinstvene Srbije Gradskog odbora u Leskovcu prisustvovalo je 500 članica tog tela. Izabrano je 50 članica Glavnog odbora i 20 članica predsedništva Aktiva žena Jedinstvene Srbije u Leskovcu. Za predsednicu Aktiva žena Jedinstvene Srbije u Leskovcu izabrana je Jelena Janković, potpredsednica Udruženja pisaca u Leskovcu, profesor razredne nastave, član Odbora za obrazovanje i kulturu u Skupštini grada Leskovca, majka troje dece i član predsedništva Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Leskovcu.

- Žena ima dve bitne misije na zemlji, da bude majka i da bude supruga. U poslednjih 100 godina žene su se dokazale u svim oblastima društvenog života i postale su nezavisne i aktivne u politici. Treba biti vidljiv i prepoznatljiv, a ne samo prisutan - rekla je Jankovićeva nakon izbora.

Foto: Informer.rs

Potpredsednica podmladka Jedinstvene Srbije u Leskovcu, Andrijana Ristić, master engleskog jezika, profesor 5 stranih jezika izjavila je da se posle 6 godina provedenih u inostranstvu vratila u Srbiju, u svoj Leskovac.

- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je bio razlog, zbog čijih sam stavova o poštovanju tradicionalnih vrednosti, sa porodicom, kao simbolom opstanka i napredka odlučila da se vratim našoj jedinstvenoj Srbiji - rekla je Ristić.

Predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Leskovcu, koji je i potpredsednik stranke Nenad Filipović kazao je da je tradicija ono što nas ujedinjuje.

- Izabrali smo politiku Jedinstvene Srbije, jer je to politika koja daje rezultate, a čiji je utemeljivač Dragan Marković Palma. Jedinstvena Srbija je sinonim za tradiciju koja nas ujedinjuje, a danas je veoma važna sloga i jedinstvo. Tradicija je porodica, a njen stub je žena - istakao je Filipović. 

Ovom skupu u Leksovcu prisustvovali su i narodni poslanici Jedinstvene Srbije, Đorđe Kosanić, Marija Jevđić i Jelena Vujić Obradović, portaprol Jedinstvene Srbije Života Starčević, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i predsednica Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Šapcu, Milica Vasić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija