• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. GRBOVIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

31.05.2019

19:20

RUSI DOLAZE NA KOSOVO AKO TO BEOGRAD ZATRAŽI! Izuzetno važna poruka stigla nam je iz Moskve

Politika

RUSI DOLAZE NA KOSOVO AKO TO BEOGRAD ZATRAŽI! Izuzetno važna poruka stigla nam je iz Moskve

Podeli vest

Konstantin Kosačov, predsednik Odbora za međunarodne poslove Saveta Ruske Federacije, potvrdio da je Vladimir Putin spreman da svim sredstvima brani Srbe u južnoj pokrajini

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin spreman je da svim, pa i vojnim sredstvima brani Srbe na Kosovu i Metohiji! Rusija će, ako to zvanični Beograd od nje zatraži, u najkraćem mogućem roku poslati svoje vojnike u južnu srpsku pokrajinu!

Ovo tvrdi Konstantin Kosačov, šef Odbora za međunarodne poslove Saveta Ruske Federacije, koji kaže da je Moskva potpuno spremna da Srbiji pruži podršku u osiguravanju bezbednosti i teritorijalnog integriteta. Prema njegovim rečima, prištinske vlasti namerno izazivaju krizu i to je krajnje opasna situacija, zbog čega je Rusija spremna da pomogne Srbiji.

Zapad gubi kontrolu

Kosačov ističe kako želi da veruje da Zapad potajno ne ohrabruje Prištinu da uđe u sukob sa Beogradom, ali kaže da se šiptarska vlast onda u dobrom delu izmakla kontroli svojih zapadnih pokrovitelja.
- To je sada već izuzetno opasna situacija. Nažalost, vlasti Srbije će opet morati da odluče da čiste posledice grešaka Zapada. Ne isključujem mogućnost saradnje Srbije sa vlastima Rusije ako dobijemo odgovarajući zahtev. Moskva može da pruži podršku Srbiji u osiguravanju bezbednosti - poručuje Kosačov.

Istovremeno, Rusija je zatražila od Ujedinjenih nacija da hitno pokrene opsežnu i temeljnu istragu povodom brutalnog upada šiptarskih specijalnih jedinica ROSU na sever Kosova, tokom kojeg su hapsili i prebijali Srbe, ali i ruske državljane. Mihail Krasnoščenkov, službenik misije UNMIK koji je tokom akcije uhapšen, teško povređen i u međuvremenu prebačen na VMA na lečenje, potvrdio je da bi istraga UN trebalo da utvrdi kako su jedinice ROSU postupale prema diplomatama i lokalnom stanovništvu.

Da Moskva od Ujedinjenih nacija traži da reaguju na nasilnu akciju šiptarskih ekstremista potvrđuje i Sergej Veršinin, zamenik šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.
- Moskva očekuje da UN preduzme odlučne korake nakon što je na Kosovu uhapšen ruski državljanin, zaposlen u UN, Mihail Krasnoščenkov. Rusija osuđuje njegovo hapšenje i očekujemo da će UN preduzeti najdinamičnije moguće akcije - podvlači Veršinin.

PUTIN NEĆE DOZVOLITI PROTERIVANJE SRBA S KOSOVA! Dačić kaže da Srbija u odbrani svojih interesa na Kosovu IMA APSOLUTNU PODRŠKU RUSIJE!

Kazne mora biti

Srđan Vulović, gradonačelnik Zubinog Potoka gde je situacija tokom upada jedinica ROSU na sever pokrajine bila najdramatičnija, naglašava da su privedeni Srbi prvo isprebijani, a posle toga ispitivani.
- Bila je to strašna brutalnost, lomili su im vilice, rebra, a onda ih terali da daju izjave. Osim toga, u akciji kosovske policije uništeno je 35 automobila, sedam kamiona, jedan restoran i pet kuća. Čak su skidali tablice sa KM i BG oznakama i automobilima lomili šoferšajbne. Formirana je komisija koja će utvrditi šta su sve jedinice ROSU uradile. Utvrdiće se sva rušilačka dejstva, kao što su lomljenje kola i kamiona, i proceniće se materijalna šteta. Građani su pretučeni, a potpuno su nevini i neko za to mora da odgovara. Trudićemo se da dođemo do pravde, ako treba, ići ćemo do Strazbura - poručuje Vulović.

AMERIKANCI OZBILJNO SHVATILI VUČIĆEVU ODLUČNOST: Tražimo formiranje Zajednice srpskih opština!

Krasnoščenko u Beogradu, ROSU pokušao da ga ubije!

Foto: A. Grbović

Službenik UNMIK, ruski diplomata Mihail Krasnoščenko prebačen je iz bolnice u severnoj Mitrovici za Beograd, gde će na VMA nastaviti lečenje. Krasnoščenko je trebalo da bude transportovan u sredu, ali je Priština to najpre zabranila.

Zlatan Elek, zamenik direktora KBC u severnoj Mitrovici, kaže da su Albanci pokušali da ubiju ruskog diplomatu!

- Krasnoščenko ima višestruke prelome vilice, jagodične kosti i lobanje, koji su mu naneti udarcima kundakom. Pripadnici ROSU su čak njegovom glavom udarali o kola. To se kvalifikuje kao pokušaj ubistva - ističe Elek, dodajući da je ruski diplomata pokazao legitimaciju, ali ga to nije spasilo batina.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ko

pre 4 godine

Ako je to istina, a nije, ne vidim zasto odmah koliko danas se ne uputi poziv da dodju ruski vojnici na kosovo i na adninistrativnu granicu, postoji neki problem da se to uradi? Verovatno taj sto ovo nije istina, a bas bi voleo da me demantujete.

Vatro Marx

pre 4 godine

Beograd ovu ponudi Russije treba da prihvatiti bez uslovno. Srpski narod bi ziveo mirno bez straha, i svi koji su izbegli vratit ce se na svoje ognjiste. Ovakva ponuda je nepropustljiva. Ovi divljaci iz Pristine uhvatili su zalet i nece stati dok sve Srbe, ne izbace sa Kosmeta.

laki

pre 4 godine

ma kakvi rosu, to su siptarski kriminalci ubice narko dileri, silovatelj a pre svega kukavice , jaki samo kad su u rulji kao pre neki dan kad du naoružani do zuba krenuli na goloruki narod. p...e koje se kriju ìza amerikanaca. kad tad ce platiti i haradinaj i taci i veselji i ostala zločinačka bratija.

Rasa

pre 4 godine

Rusku bazu je trebalo otvoriti odavno i traziti da na kosovo budu i ruski vojnici al se politicari sve nesto neckaju ko mlada pred prvu bracnu noc sve bi hteli da ne naljute Amerikance i nemce . SHVATITE VEC JEDNOM NECE NAS NIKAD CENITI oni cene samo silu i odlucnost druge strane a ne slabice i neodlucne

Saveznici

pre 4 godine

Kao pravi regionalni lider Hrvatska je uvežbavala vojske Slovenije i BiH i CG i Kosova i Albanije i RSM u vežbi sa porukom Srbiji koja se zove Brzi odgovor(u slučaju napada na RK) u Srbiji ćute eto nema kukanja ni kmečanja jer je očuto bila PORUKA JASANA? Ma sve bi dao da Vučić dobije "muda ko nojeva jajaj" i digne vojsku i napadne Kosovo pa da Tramp pošalje silu da opet bombararduje jedno 85dana i ne pišem to iz mjržnje nego samo da malo prsnem i zbog toga da gledam kako to i "pijani Putin" gleda.

Dragi

pre 4 godine

Čemu ovakav naslov? Da podigne moral, ali kome? Pa Rusi su bili na Kosovu u periodu 1999-2003, i...samovoljno otišli. Ni do danas se ne zna zašto. Ustvari zna se. Dogovor sa Amerima. I sad će navodno Rusi doći da brane Srbe?! Budimo ozbiljni, gospodo iz Informera. Neće doći, ne samo sada, nego nikada. Balkan je interesna zona Amerike.

Anarhista

pre 4 godine

Док су педери у Србији, нећете доћи сигурно.

Igor

pre 4 godine

Pa yrazi bre Vucicu sta cekas.Putin veci Srbin od tebe.sta se vise igras...

bbb

pre 4 godine

hahaha, samo vi cekajte pijane djikane ruse da vam pomognu, hahahaha

srdjanmargulan

pre 4 godine

Нормално да ће тражити, само луд човек то неби урадио. Тражити и то под хитно или ћемо нестати као народ. Па свима су ваљда јасне њихове намере, истребити и протерати Србр са КИМ а онда ду даље кроз Србиу. Па да ли им то треба дозволити.

Vns

pre 4 godine

Ako će doći/pomoći kao'99,onda bolje da ostanu kod kuće...

SRBA

pre 4 godine

OVAKVE VESTI MOGU DA ŠTETE SRBIJI . Samo lupetete, čak i da je tako, Rusi to nikad transparentno ovako ne bi saopštili.

Sloba

pre 4 godine

Što šta je beograd i srbija tražila i vapila za pomoć i dostojanstvo takoće i sad biti. Lipši magarče do zeleme trave

SS

pre 4 godine

Pa jedino ako smo budale pa ne peihvatimo,mada me ni to ne bi iznenadilo više.

Pitanjce

pre 4 godine

A kojim ce to putem Rusi doci na Kosovo ako ih pozovemo? Kako? Preko Madjarske, Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore? Kako? Da li zaista neko misli da ce NATO zemlje pustiti Ruse da se prosetaju kroz njihove teritorije? Da li mislite da ce Rusi rizikovati 3. svetski rat zbog Srbije? Zbog Ukrajine i Belorusije da, zbog Srbije NIKADA!!!! Ne zamlacujte narod vise...

XXL

pre 4 godine

A naši se prave blesavi dok šiptari oko sebe skupljaju svu bulumentu. I sad smo Mi umesto kada su sve karte pale, a Zapad i Amerika ih i ne kriju (otvoreni poker) nećkaju se oko realne ponude Rusije da stane u zaštitu Srbije.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17