• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.06.2019

09:33

POPOVIĆ: NEMA VIŠE PRAŠTANJA I ĆUTANJA MILU ĐUKANOVIĆU! On je SRPSKI NEPRIJATELJ i prema njemu se moramo odnositi kao prema PRAVOM NEPRIJATELJU!

Politika

POPOVIĆ: NEMA VIŠE PRAŠTANJA I ĆUTANJA MILU ĐUKANOVIĆU! On je SRPSKI NEPRIJATELJ i prema njemu se moramo odnositi kao prema PRAVOM NEPRIJATELJU!

Podeli vest

"Snažno podržavam veliki narodni skup koji će se na Trojičin dan održati u Podgorici ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja", izjavio je Nenad Popović, ministar u Vladi Republike Srbije i predsednik Srpske narodne partije

"Verujući narod i njegova Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori okupljaju se tog dana da se usprotive otimanju hramova i manastira i najavi progona srpskog pravoslavlja iz ove stare srpske države koju danima najavljuju bezbožni glavari i kriminalci u Podgorici  pod rukovodstvom, pokazalo se sada, najvećeg zlotvora srpskog naroda Mila Đukanovića", ocenio je Popović i dodao:

"Taj montenegrinski režim po posledicama po srpski narod i njegovu Crkvu, ali i ukupno po srpske interese, pokazao se kao dostojni naslednik svojih istorijskih uzora, nacističkih ustaša, tih najvećih krvnika našeg naroda. Ne samo što je priznao nezavisno Kosovo i time pljunuo na svu istoriju Crne Gore, sazdanu na kosovskom zavetu i slavi Kneza Lazara i Miloša Obilića, već je počeo da proganja srpski narod iz državnih institucija, da zabranjuje njegovo pismo, njegove pisce, istoriju i kulturu."

Lider SNP naglašava, međutim, da ni takvo nasilje tom kriminalnom režimu nije bilo dovoljno, već sada najavom otimanja hramova Srpske pravoslavne crkve i stvaranju lažne crkve sastavljene od raskolnika, želi da protera i potre hiljadugodišnje prisustvo srpskog pravoslavlja u Crnoj Gori, kojem pripada najveći broj građana te države, nevezano za to da li se izjašnjavaju kao Srbi ili Crnogorci.

"On je nasrnuo na naše najveće svetinje u nameri da i manastir Ostrog preda raspopu i kriminalcu Mirašu Dedeiću, da bi skrnavio svete mošti Vasilija Ostroškog. Nikada u istoriji nisu bili gori odnosi dva bratska naroda i dve države i Srbija prema tome mora da se odnosi na odgovarajući način", kaže Popović.

(VIDEO) DIŽE SE VERNI NAROD U CRNOJ GORI! U Podgorici u subotu VELIKI SABOR ZA ODBRANU VERE I SRPSKIH SVETINJA!

On podseća da je, kada god je mogao, kriminalni režim Mila Đukanovića zabadao nož u leđa Srbiji i Srbima, podržavajući uvek i na svakom mestu naše neprijatelje.

"Ovo je poslednji trenutak da Srbija preduzme najenergičnije mere protiv kriminalnog i zlotvorskog podgoričkog režima, jer su ugroženi najdublji interesi našeg naroda, Crkve i države na prostoru gde živimo vekovima. Nema više praštanja i ćutanja Milu Đukanoviću, i ne može za to biti više nikakvog opravdanja. On je srpski neprijatelj i prema njemu se moramo odnositi kao prema pravom neprijatelju", rekao je Popović i pojasnio:

BRUKA DOVIJEKA! MILO ĐUKANOVIĆ OTVORENO PRETI SRBIMA: Oteraću Srpsku pravoslavu crkvu iz Crne Gore!

"U slučaju da "taj antisrpski, srbomrzački i bezbožnički režim u Podgorici usvoji najavljeni Zakon o slobodi veroispovesti, koji znači nasilno otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve, Vlada Srbije mora da prekine sve odnose sa Crnom Gorom, protera njenog ambasadora iz Beograda, a Mila Đukanovića i sve članove Vlade Crne Gore proglasi nepoželjnim osobama u Srbiji".

Popović je rekao da Srbija o ovom nasilju nad našim narodom i Crkvom u Crnoj Gori mora hitno da obavesti svu međunarodnu zajednicu i međunarodne institucije, kako bi se do kraja pred svetskom javnošću ogolio Đukanovićev kriminalni režim. 

"Takođe, svi mi ovde u Srbiji moramo čvrsto stati uz svoj stradalni narod i Crkvu u Crnoj Gori, uz jasnu poruku Milu Đukanoviću da mu Srbi neće dopustiti da uništi našu Crkvu, oskrnavi Ostrog i zatre hiljadugodišnje srpstvo Crne Gore", poručio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sasapg

pre 4 godine

Cudo ces ti napraviti ljudino. Nazivati neko svesteno lice kriminalcom, a sa druge strane imati osudjene pedofile u mantiji. Da ne pominjem drugi Sv. rat i sto su cinjeli popovi.

srbin iz srbije

pre 4 godine

Odlucnu ulogu treba da odigraju crnogorci koji zive u Srbiji.

Lala

pre 4 godine

Odmah pre 1 jula uvesti vize gradanima srbije pri ulasku u crnu goru

Dragi

pre 4 godine

A kako ćeš ga moj Popoviću zaustaviti da ne ostvari što je naumio? Silom ne može, oni su u NATO. Mirnim putem, ne može. E kako, moj dobri Popoviću?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija