• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/Informer.rs

14.06.2019

14:22

GENERAL KLARK U PANICI! PORED ONOLIKOG BONDSTILA PLAŠI GA RUSKI CENTAR KOD NIŠA: PUTIN samo čeka momenat da POKRENE KRIZU, u NIšu imaju komandu koja može da uradi - SVE!

Politika

GENERAL KLARK U PANICI! PORED ONOLIKOG BONDSTILA PLAŠI GA RUSKI CENTAR KOD NIŠA: PUTIN samo čeka momenat da POKRENE KRIZU, u NIšu imaju komandu koja može da uradi - SVE!

Podeli vest

Penzionisani američki general Vesli Klark, komandant NATO-a tokom rata na Kosovu 1999. godine, optužio je Rusiju da Balkan drži kao "krizu na čekanju", dižući uzbunu zbog jedne ruske humanitarne baze koja je u potpunosti okružena zemljama NATO!

Klark je ove nedelje bio u poseti lažnoj državi Kosovo zajedno sa drugim vodećim figurama iz vremena NATO bombardovanja SRJ, da bi obeležio 20. godišnjicu NATO okupacije srpske pokrajine, u ime terorističke "Oslobodilačke vojske Kosova".

Klark je tokom boravka na KiM upozorio da "pretnja Rusije lebdi nad regionom", objavilo je ruski informativni portal Raša tudej (RT).

- Ovde se radi o tome da gospodin Putin ima priliku… To je kao kriza na čekanju, to je prilika koju on stavlja na policu i kada mu zatreba, može da je započne - možda ovde, možda u Ukrajini, možda u Baltičkim zemljama - rekao je Klark za RTK, a preneo RT.

On je ukazao na rusku, kako je naveo, "bazu" u Nišu, humanitarni centar i centar za reagovanje u vanrednim situacijama koji, kako je ocenio, "ima komandu i kontrolu neophodnu da se uradi sve drugo što treba da se uradi".

Klark je podsetio i da je nedavno ruski predsednik Putin posetio Srbiju, kao i na kupovinu ruske vojne tehnologije od strane Srbije.

(VIDEO) SRPSKI OFICIR ODBRUSIO VESLIJU KLARKU! U 6 UJUTRU U GENERALŠTABU VJ ZAZVONIO JE TELEFON, BIO JE TO KOMANDANT NATO! O ovom događaju iz 1999. se malo zna!

 

RT podseća da je rusko-srpski humanitarni centar osnovan 2012. godine kao vatrogasni centar i radi pod ruskim Ministarstvom za civilnu odbranu i vanredne situacije (EMERCOM), a ne sa vojskom. Smešten je, navodi se, u skromnom, dvoetažnom preuređenom skladištu koje se nalazi odmah ispred niškog aerodroma.

RT dalje navodi kako Klark ni reč nije rekao o ogromnoj američkoj vojnoj bazi Bondstil podignutoj u avgustu 1999. godine. Za izgradnju objekta na 500 hektara američki inženjeri su bukvalno poravnali dva brda i ispunili dolinu između njih.

(VIDEO) KLINTONE, ŠTO DALJE OD SRBIJE, TVOJE DRUŠTVO I JESU TERORISTI! Bivši predsednik SAD u Prištini, hvali se ZLOČINOM koje su počinili ON I NATO!

Klark je u intervjuu koji je preneo RT, istakao da je Srbija “okružena NATO-om” (misleći verovatno na prošlogodišnje prijem Crne Gore i tekući proces sa Severnom Makedonijom), ali tvrdi da ne postoji "moguća pretnja Srbiji u ovom trenutku od NATO-a".

RT podseća da je NATO savez prekršio sopstvenu, ali i povelju UN, da bi pokrenuo rat protiv Jugoslavije 1999. godine. Nakon što je okupirao Kosovo NATO je nastavio s kršenjem većine odredbi rezolucije 1244 i nije uspeo da zaštiti živote i imovinu civila u pokrajini od militanata etničkih Albanaca, zaključuje RT.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Ameri muče muku sa novim pilotima.Niko više ne voli taj besmisleni poziv jer uglavnom bombarduju nejake države.Prvo ih ubede DA IDU DA SE BORE PROTIV ,,ZLOTVORA,, a posle ispadne da to nije tako.Hilari Klinton je po NAREĐENJU Blera naterala da unuci spašenih avijatičara bombarduju spasioce srbe.SRBIJA IM JE ZA VREME DRUGOG SVETSKOG RATA SPASILA 520 AVIJATIČARA DA NE PADNU U ČELJUSTI NEMACA I USTAŠA.

Nesa

pre 4 godine

Pa ne muce se mnog. Ameri su polu do nepismena nacija. Ustvari to nije ni nacija. To su potomci sumnjive populacije koja je naselila i izvrsila genocid na delu kontinenta. Ti mislis da oni znaju istoriju? Mislis da oni znaju pravo i pravdu? To su moroni kojima TV kaze sta ce da misle a znanje im je uglavno na nivou obdanista u Srbiji. Nebih se kladio da oni vise svojih drzava mogu da nabroje od prosecnog Srbina iz okoline, recimo, Vlasine. E to je njihovo znanje. Ali znaju da su oni posebni.

Rusiju boli k za srbe

pre 4 godine

Rusija je prema usa zemlja treceg sveta.

Vatro Marx

pre 4 godine

Odakle postice rasizam, embargo, droga velika nejednakosti. Svi dobro znamo da Engleska je postuplia prema narodu Indijancima, hteli su sa Venecuelom naj bogatijon zemljom crnog zlats da okupiraju.Zahvalnost, Russije i NR Kine nije im uapelo za rukom, i cuvaju da ne upadne agresor SAD kao Siptari na Kosmetu, uz pomoc SAD agresija i masakar. Kriza je vec pocela u SAD nemaju momentalno zarista, pa pocinju da provociranje Islamsku republiku Iran. No to im nece uspjeti, zato Irán se spremao i jos uvijek usavrsava tu je Izraei i Amerika, koji ne podnose Islamsku drzavu Irán. U nadi dace se Kosmet ubrzo osloboditi od agresora ubrzo.

nina

pre 4 godine

taj bi trebalo da se plaši rusa ali još više kletvi majki čiju je decu pobio!!!

kiza

pre 4 godine

Odlično, ajde na sledeću kriza da vojska Srbije preuzme kontrolu nad KiM a Rusi američku bazu.

Rasa

pre 4 godine

Jak mi je on general koju je on vojnu skolu ucio , osvajacku ,u odnosu na nase generale koji uce kako da odbrane svoju zemlju i slobodu taj placenik je obicna nula i takvi poput njega znaju za svoje kvalitete i zato sve vive i vise mrze Srbe .

srbo

pre 4 godine

Sramota , star čovek pa toliko laže.Nismo zaboravili da si nas ubijao kako bi se NATO prosirio,kako bi oteli i ono sto ne otmete upropastili.Sutra po ovakvoj laži treba da ti se i zahvaljujemo gade !

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija