• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2019

08:43

NE MOGU DA VERUJEM DA ĆE POSLATI POLICIJU DA ZAUZME OSTROG! Dačić o otimanju imovine SPC u Crnoj Gori!

Politika

NE MOGU DA VERUJEM DA ĆE POSLATI POLICIJU DA ZAUZME OSTROG! Dačić o otimanju imovine SPC u Crnoj Gori!

Podeli vest

Niko ko je udarao na crkve nije prošao dobro, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić komentarišući nameru vlade Crne Gore da donošenjem zakona o slobodi veroispovesti prisvoji imovinu Srpske pravoslavne crkve

 

- Ovo je posledica toga što Crna Gora, u želji da pokaže crnogorsku državnost, negira srpstvo - rekao je Dačić za "Kurir".

On je podsetio da se predsednik Aleksandar Vučić na veoma pristojan način obratio sa željom da se izbegnu mogući problemi u našim odnosima.

- Ne mogu da verujem da će neko poslati policiju da zauzme Ostrog. Ne mogu da verujem da će neki policajac da se ponaša kao komunisti 1945. da osvajaju crkvu - kazao je Dačić.

U Crnoj Gori, navodi, živi više od 30 odsto ljudi koji se izjašnjavaju kao Srbi i koji vekovima žive tamo.

- Kad je Makedonija priznala Kosovo rekli su da to moraju da urade, jer tamo živi 30 odsto Albanaca. U Crnoj Gori živi 30 odsto Srba pa su opet prizanli Kosovo. Šta to znači ? Kako god da okreneš samo da Srbi budu na šteti - rekao je Dačić.

Srba, dodaje, ima sedam ili osam odsto u državnoj administraciji u Crnoj Gori, a 30 odsto građana.

Kako kaže, Crna Gora ga interesuje sa aspekta prava Srba koji žive u toj zemlji.

- A da li će da budu posebna država ili ne, to je drugo pitanje. Uostalom, Srbija i Crna Gora su imale više različitih državnih formi u kojima su živele - kaže Dačić.

On dodaje i da je daleko od toga da kaže da Crnogorci nemaju pravo da se izjašnjavaju kao Crnogorci, ali da to izjašnjavanje nikad u istoriji nije značilo međusobno sukobljavanje i ratovanje.

- Ne verujem da u Crnoj Gori običan narod ima želju da se svađa sa Srbima - zaključio je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kurto

pre 4 godine

Drzavni intersi Dacicu. Kaosto su bili vazi da imate celu Jugoslaviju, Ali pogresni su vam bili proracuni. Sada prezivljavjte

Jug

pre 4 godine

Ako se osjecam kao crnogorac zasto ne mogu da se krstim kao crnogorac? Zasto me Anfilohije naziva ,,komunističkim kopiletom'' ? Zašto kune sve crnogorsko? Ništa nemam protiv Srba ali poštovanje mora da bude obostrano. Zamislite crkvu koju su gradili moji preci i đe se kopamo preko 200 g. Odlučuje neki Vulin !!!

Max

pre 4 godine

Tvoji preci su kao Srbi iz Crne Gore sagradili crkve i kao takvi su i sahranjeni,junaci.A ti se odričes njih zarad Mila.Kao i tvoji preci i Njegos je sebe nazivao Srbinom iz Crne Gore i vi ste ga se odrekli.To što su vam veća braća šiptari i muslimani od nas,vas je problem ali svetinje nam ne dirajte...Amfilohije je nazvao "komunističkim kopiladima"one koji hoće da prevrću kosti Crnogorskih junaka i da otimaju što nije njihovo.. A ja gubim vreme obraćajući se čoveku koji se odriče Njegosa

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija