• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2019

14:22

TAČI OPET PRETI! Ako Srbija ne prizna Kosovo ulazimo u opasnu zonu koja će destabilizovati ceo region!

Politika

TAČI OPET PRETI! Ako Srbija ne prizna Kosovo ulazimo u opasnu zonu koja će destabilizovati ceo region!

Podeli vest

Takozvani predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači izjavio je danas da je moguća destabilizacija regiona ako ove godine ne bude zaključen pravno obavezujući sporazum između Prištine i Beograda, koji on vidi kao uzajamno priznanje i dogovor koji je u nacionalnom interesu


- Želimo da jednom zauvek razjasnimo naš odnos kao države sa državom Srbijom, što se može postići samo kroz dijalog koji će imati jasne rokove, tačne ciljeve, garancije i međunarodnu podršku, pre svega SAD i EU. Ne sumnjam da ćemo, ako ove godine ne zaključimo pravno obavezujući sporazum između Kosova i Srbije, ući u opasnu zonu ovih odnosa koji mogu destabilizovati čitav region - preneo je RTK2 na srpskom jeziku Tačijeve reči sa konferencije "Glas naroda o "Velikom finalu".

Tači je ponovio da "nažalost, situacija i nedavni događaji nisu obećavajući i da se situacija ne menja" pa je poručuje da je," neophodno biti jedinstven u procesu"

"Uprkos nedavnim inicijativama za odblokiranje dijaloga, rezultat je nula. Nedostatak dijaloga i perspektive postizanja sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije je najveći potencijalni rizik za sigurnost i stabilnost Kosova - kaže Tači.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
uglesa

pre 4 godine

kreni da vas ovog puta sravnimo sa zemljom i da se zavrsi vise sa tom pricom mozda si upravu ovo je samo mrcarenje treba da se zna cije je kosovo i metohija

Ruskinja

pre 4 godine

Kako kriminalac preti jednoj drzavi. Kako to moze???Zasto on nije u zatvoru. Svi znaju sta je radio i sta radi!!!! Da li je uopste vazno sta on kaze, kad mi imamo Akejsandra, koji brine o Srbiji i uvodi sankcije tzv. samostalnom Kosovu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija