• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2019

15:53

DRAMATIČNA SITUACIJA NA SEVERU KiM! Mleka nema već nekoliko dana, ZALIHE BRAŠNA PRI KRAJU!

Politika

DRAMATIČNA SITUACIJA NA SEVERU KiM! Mleka nema već nekoliko dana, ZALIHE BRAŠNA PRI KRAJU!

Podeli vest

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije mleka i pojedinih mlečnih proizvoda u prodavnicama nema već nekoliko dana, a pri kraju su i zalihe brašna, kaže predsednik Udruženja privrednika na severu KiM Radoš Petrović i napominje da je situacija veoma napeta među građanima i da će mnogi privrednici biti primorani da zatvore svoje prodavnice

 

Petrović je za Tanjug rekao da se poslednja dva dana oseća velika nervoza na severu KiM jer građani ne mogu da kupe osnovne životne namirnice koje ne stižu iz centralne Srbije pošto je Priština pre sedam meseci uvela takse.

Upozorio je da su pri kraju zalihe brašna u pekarama i da će, ako se nešto hitno ne preduzme, sve prodavnice za dva-tri dana ostati bez hleba.

- Nekoliko veleprodaja je zatvorilo svoje radnje, jer više nemaju robe. Dobavljači su obavestili bolnicu i Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici, obdaništa i sve ostale koje snabdevaju da više nisu u mogućnosti da im u punom kapacitetu dobavljaju robu - naveo je Petrović.

Dodao je da su vlasnici najavili da će zatvarati radnje jer ostaju bez robe i ne žele da rizikuju svoje živote.

- Poslednjih mesec dana na privrednike na severu KiM je pucano, hapšeni su, oduzimana im je roba... Poreska inspekcija ulazi u markete, piše novčane i krivične prijave, ljudi su uplašeni i sve češće odustaju od rada - rekao je Petrović.

Kaže da će se narod snalaziti, ali da će biti sve većih problema koji bi, upozorio je Petrović, mogli da dovedu do iseljavanja Srba sa severa KiM.

- Zamislite da ne možete da kupite deci mleko i hleb, a svako gleda da deci obezbedi što bolju budućnost - naveo je Petrović.

Kako kaže, zastrašivanjem privrednika Priština udara na ceo srpski narod na KiM.

- Cilj Prištine je da ovde napravi nenormalne uslove za život kako bi Srbi napuštali sever pokrajine, a oni što lakše osvojili ovaj prostor - kaže Petrović.

Upitan kakva je situacija sa lekovima, Petrović je rekao da su apoteke bile prve na udaru, da su pojedine zatvorene, dok je u nekima ostalo manjih zaliha lekova.

- Vlasnici se snalaze i pokušavaju da dopreme lekove, ali to su male količine jer na administrativnim prelazima otvaraju gepeke, detaljno pregledaju automobile i ne dozvoljavaju da se iz centralne Srbije unesu i najmanja količina bilo čega - naveo je Petrović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anti rusofil

pre 4 godine

Znaci pocelo je :Humanitarna Katastrofa"

Ljubo

pre 4 godine

Bitno je da Siptari imaju na jugu Srbije ,i po Srbiji vecu slobodu i bolji tretman imaju sve odbSrba iz bilo kog kraja ,ili od iredente sa Sandzaka .

EU

pre 4 godine

Zamislite imate albanskih trgovina koliko hoćete a vi umirete od gladi pa dabogda pomrli SVI.

UUU

pre 4 godine

Kada ćete početi kukati i kmečati i za slovo B zbog Oluje 95g i BRANITELJA pa to je bila isto velika trauma za čak 250 000 idita ispranog mozga koji sada ćute i trpe strah od B!?

rada tomasevic

pre 4 godine

pobogu zasto krave ne muzu baksuzi i debili nesposobni.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija