• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.06.2019

10:05

BAKIR BI DA PRISLUŠKUJE INFORMER! Bošnjački lider Izetbegović sve luđi i opasniji!

Politika

BAKIR BI DA PRISLUŠKUJE INFORMER! Bošnjački lider Izetbegović sve luđi i opasniji!

Podeli vest

Lider SDA zloupotrebljava tajne službe BiH u pokušaju da kompromituje Milorada Dodika i medije koji podržavaju Republiku Srpsku


Bivši član predsedništva BiH Bakir Izetbegović nezakonito je Obaveštajno-bezbednosnoj agenciji (OBA) naredio da prisluškuje novinare i urednike više medija, među kojima je i Informer!

Operacija 'Ušće'

Prisluškivanje medija poput Informera predstavlja nastavak opservacije države Srbije koja je započeta operacijom 'Ušće'
Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost

Ovo tvrdi predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji kaže da poseduje dokument OBA iz kojeg se jasno vidi da je ta agencija stavila pod prismotru više medija iz BiH i regiona.

Satanizacija protivnika

Cilj te akcije, prema ovim saznanjima, jeste da se satanizuju političari iz Republike Srpske, ali i oni među Bošnjacima i Hrvatima koji se protive politici Izetbegovića.


- Sada je jasno da se formiranje Saveta ministara blokira upravo radi zadržavanja kontrole nad OBA, koja je otrgnuti centar moći pod kontrolom Bakira Izetbegovića - rekao je Dodik, dodajući da je ova agencija, po Izetbegovićevom naređenju, stavila pod prismotru, pored Informera, i 'Dnevni avaz', 'Večernje novosti', RTRS, 'Dnevni list', 'Nacional' i 'Večernji list', sa ciljem 'da se pripremi inkriminacija pojedinih političara i to isporuči tužilaštvu i medijima lojalnim i naklonjenim Izetbegoviću i SDA'.

UNS: Tužilaštvo BiH da ispita ko je dao nalog za prismotru!

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je juče da sudske vlasti u BiH bez odlaganja saopšte javnosti da li je, ko i zašto izdao nalog Obaveštajno-bezbednosnoj agenciji (OBA) te zemlje za prisluškivanje sedam medija, među kojima su i dva srpska lista - 'Večernje novosti' i Informer.
"Ovo prisluškivanje je, posebno ovako velikog broja medija, težak oblik ugrožavanja njihove slobode i nezavisnosti, što je neprihvatljivo u civilizovanim i demokratskim zemljama", stoji u saopštenju UNS.

Stručnjak za bezbednost i terorizam Dževad Galijašević kaže da prisluškivanje medija u BiH i regionu predstavlja antiustavni čin jedne organizacije koja je ništa drugo nego 'politički Gestapo Bakira Izetbegovića'.

- Prisluškivanje medija u Srbiji poput Informera i 'Večernjih novosti' predstavlja samo nastavak opservacije države Srbije koja je započeta operacijom 'Ušće'. U okviru nje bilo je sprovedeno 14 operativno-obaveštajno-tehničkih mera, među kojima i postavljanje prislušnih uređaja. Dobijene informacije koriste se za najrazličitije namene, a sve sa ciljem prikupljanja dodatnih informacija koje bi kasnije mogle da budu iskorišćene za inkriminaciju političkih protivnika ili bilo koga drugog - objašnjava Galijašević.

Strašan skandal

Na drugoj strani, glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević poručio je da ga ne iznenađuje 'bolesna paranoja' sarajevskih političara.

- To što su Bakir Izetbegović i njegovi sarajevski džihadisti izdali nalog za prisluškivanje Informera i drugih medija u Srbiji i RS jeste strašan skandal, ali to je još jedna potvrda ispravnosti uređivačke politike naših novina - rekao je Vučićević i naglasio da Informer ne mogu da zaplaše nikakve akcije Izetbegovića.

- Šta god oni radili, prisluškivali, špijunirali, pretili ili šta već, mi ćemo nastaviti da pišemo i govorimo tačno onako kako mislimo... Hvala predsedniku Dodiku što je u javnost izneo informacije o Bakirovom 'medijskom udaru' - rekao je Vučićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 4 godine

Nije on pametan nego ima pametne savetnike sa zapada i istoka.a da mu je i babo bio makar malo inteligentan RATA NE BI BILO.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija