• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija danas

27.06.2019

17:56

SRBIJA U BRISELU OTVORILA NOVO POGLAVLJE! Još jedan korak bliže EU!

Politika

SRBIJA U BRISELU OTVORILA NOVO POGLAVLJE! Još jedan korak bliže EU!

Podeli vest

Srbija je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila još jedno poglavlje u pristupnim pregovorima - devet, o finansijskim uslugama. Za deset godina pregovaranja otvoreno je 16 poglavlja, dva su odmah i zatvorena

U Briselu je počela Međuvladina konferencija, na kojoj je Srbija otvorila poglavlje 9 o finansijskim uslugama, u pristupnim pregovorima sa EU, i potpisala Instrument pretpristupne pomoći (IPA) za 2018. godinu u iznosu od 179,1 milion evra.

To poglavlje reguliše finansijski sistem - krvotok svake države. 

Oblast je izuzetno važna za sve učesnike finansijskog sistema i treba da donese niže kamate i bolje uslove kreditiranja.  

Delegaciju Srbije u Briselu predvodi ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 4 godine

Ja ne zelim u EU. To je brod koji tone i zasto bismo se cimali oko njih a realno gledano oni nas ni ne zele u toj organizaciji. Ima ko nas hoce... A i da nas prihvate u EU to ce biti da bi zabili k... Rusima, a ne zato sto su nas zavoleli.

Dragan

pre 4 godine

POGLAVLJA. IGRA ZMURKI A GLAVNO JE VESTACKI SAKRIVENO.

Hrvoje

pre 4 godine

braćo Srbi, za vas je Rusija i Azija. Nikada nećete u u Europu! Vi ste nomadi!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija