• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

29.06.2019

20:57

BRUKA I SRAMOTA JAVNOG MEDIJSKOG SERVISA! RTS objavio kartu Srbije bez Kosova!

Politika

BRUKA I SRAMOTA JAVNOG MEDIJSKOG SERVISA! RTS objavio kartu Srbije bez Kosova!

Podeli vest

Tokom prenosa ženske košarkaške utakmice Srbija - Belorusija RTS više puta emitovao grafiku sa mapom Srbije, ali bez južne pokrajine. RTS: Materijal nam je dostavila FIBA

Javni medijski servis napravio je strašan skandal pošto je u četvrtak uveče 'otcepio' Kosovo i Metohiju od ostatka Srbije!

Tokom prenosa utakmice Srbija - Belorusija na Evropskom prvenstvu u košarci za žene RTS je u više navrata emitovao grafiku sa mapom osakaćene države.

Bujke bez komentara

Iako bi nacionalna medijska kuća zbog ovog skandala morala momentalno da se izvini gledaocima koji svakog meseca finansiraju njen rad kroz TV pretplatu, od RTS-a je juče stiglo samo nemušto opravdanje da je posredi 'tehnička greška'!?! Prema ovom objašnjenju, grafiku sa mapom Srbije bez Kosmeta uz ostale promo-materijale Javnom servisu je dostavila FIBA.

"RTS, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na emitovanje EP u košarci za žene, dobio je paket špica, džinglova i ostalog promo-materijala za ovaj šampionat od strane FIBA. Emiteri su u obavezi da emituju samo taj promo-materijal, ali RTS neće emitovati materijale u kojima se nalazi mapa Srbije bez KiM. U prenosu utakmice Srbija - Belorusija, zbog nestanka struje u Zrenjaninu, više puta je došlo do prekida u dostavi signala od strane španske produkcije koja proizvodi i prosleđuje signal Evroviziji i svim emiterima, a koju je angažovala FIBA. Tokom tih prekida greškom je emitovan kadar promo-materijala u kome se videla grafika Srbije bez KiM", saopštio je RTS, dok se generalni direktor Dragan Bujošević juče nije oglašavao tim povodom.

Smetala im majica 'Nema predaje - Kosovo je Srbija'

Februara ove godine RTS je tokom emitovanja Jutarnjeg programa "blurovao" majicu anketiranog sagovornika na kojoj je pisalo "Nema predaje - Kosovo je Srbija"!

Foto: Informer DN


Tokom priloga, novinar RTS-a je zaustavio momka i devojku u Beogradu i pitao ih gde će ove godine ići na letovanje, a tokom emitovanja odgovora natpis na majici je bio skriven. I tada su se iz RTS-a pravdali da je reč o tehničkoj grešci urednika programa i zbog toga se izvinili javnosti, ali zbog te 'greške' niko nije kažnjen.

Ovo, nažalost, nije prvi put da Javni medijski servis otcepljuje Kosovo od Srbije. Sličan skandal desio se nedavno, kada su u Jutarnjem programu zamaglili majicu sagovornika na kojoj je bilo napisano 'Kosovo je Srbija'.

Komentarišući ovaj skandal, medijski stručnjak Uroš Piper kaže da sve više deluje da se RTS uređuje u Briselu.

- Javni servis evropske Srbije, kako vole sebe da nazivaju, kao da stvarno ima centralu u Briselu, a ne u Beogradu. Za odluku RTS-a da objavi mapu Srbije bez KiM neko bi morao da odgovara. Ovoga puta ne bi smelo da se sve završi samo izvinjavanjem. Ipak, siguran sam da se ništa neće dogoditi, već će sve biti opravdano tehničkom greškom. Do neke nove nazovigreške - upozorava Piper.

Greška, nadam se

I politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da neko mora da snosi odgovornost za ovaj propust.

- Želim da verujem da je greška slučajna, da je u pitanju previd, omaška režije. Međutim, i kao greška ovo je potpuno neprihvatljivo i jako opasno. I zbog toga neko mora da bude smenjen. Ko? Neka odluči UO i generalni direktor. Ako je namerno emitovana ovakva karta, onda je to skandal zbog kog svi treba da budu smenjeni! Trenutak je politički delikatan i zato ovakvi previdi liče na Haradinajevu diverziju. Nekada najgore stvari radimo sami sebi, neprijatelji nam maltene nisu ni potrebni - navodi Stanković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Bujošević je Bujošević,poznat vam je svima nemoj da se zavaravamo.

Smrad

pre 4 godine

Emituje se realno stanje. Ajde svi vi veliki junaci odite i popijte kafu i vičite kako je Kosovo Srbija usred Prištine. Ne bih rekao da žurite to da napravite

Igor

pre 4 godine

Lopovi i prodane duse RTS .Vucko debelo ih kazni.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17