• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.06.2019

18:57

ODITE NA CRNOGORSKO GROBLJE I SVE ĆE VAM BITI JASNO! Kako je Momir Bulatović objasnio ZAŠTO MILOGORCI NIKADA NEĆE PROTERATI ĆIRILICU IZ CRNE GORE!

Politika

ODITE NA CRNOGORSKO GROBLJE I SVE ĆE VAM BITI JASNO! Kako je Momir Bulatović objasnio ZAŠTO MILOGORCI NIKADA NEĆE PROTERATI ĆIRILICU IZ CRNE GORE!

Podeli vest

Bivši predsednik Crne Gore i premijer SRJ Momir Bulatović, koji je preminuo je danas od srčanog udara u 63. godini života, ostaće upamćen kao neko ko se na realan i argumentovan način protivio podelama koje je nametao milogorci režim u Crnoj Gori

Nedavno je, gostujući na jednoj beogradskoj televiziji u svega nekoliko rečenica "objasnio" zašto ćirilića, uprkos naporima srbomrzačkog režima u Podgorici, nikada neće biti proterana iz Crne Gore.

- U Crnoj Gori je ćirilica proterana svuda, osim sa jednog mesta, a to je groblje. Niko se od ovih savremenih Montenegrina - Crnogoraca ne sahranjuje, kada dođe njegova potonja ura, a da ne stavi ćirilicu. Ne možete, to je prosto pismo koje pripada Crnoj Gori, ne možete biti Crnogorac na latinici, tako da sve će to da prođe i doći na svoje - kazao je on i dodao da "mesto na kom neprikosnoveno pobeđuje ćirilica jesu nadgrobni spomenici".

UMRO MOMIR BULATOVIĆ! Preminuo bivši premijer SRJ i jedan od najbližih saradnika Slobodana MIloševića!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija