• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S/Informer

02.07.2019

12:22

(VIDEO) IZDALI SU TE MNOGI, A TVOJE PREGOLEMO LJUDSKO SRCE IZDALO JE SAMO TEBE! Održana komemorativna sednica u čast Momira Bulatovića

Politika

(VIDEO) IZDALI SU TE MNOGI, A TVOJE PREGOLEMO LJUDSKO SRCE IZDALO JE SAMO TEBE! Održana komemorativna sednica u čast Momira Bulatovića

Podeli vest

Danas je u Plavoj sali Srpske kuće u Podgorici održana komemorativna sednica povodom smrti bivšeg predsednika Crne Gore i premijera Savezne Republike Jugoslavije Momira Bulatovića, kojoj je prisustvovao veliki broj političara, državnika i građana

 

Porodici pokojnog Bulatovića obratio se direktor Srpske kuće Emilo Labudović koji je kazao da je Momir i danas sve okupio u prepunoj sali kao i pre neku noć kada je s istog mesta sve uveravao da nije sve izgubljeno i da ima nade.

- Ali, svi su o Momiru govorili i pisali u prošlom vremenu i svi su govorili i pisali o onome što je on bio. Ja danas neću i ne mogu. On je i jutros ovde sa nama i među nama, ova sala još uvek zrači sjajem njegove elokvencije, njegove dobrote, njegovog neodoljivog šarma i neizrecivog optimizma. Ovim svodom još uvek odjekuje njegov topao glas koji je u decibel bio jednak i kad hvali i kad prekoreva, kao odobrava i kad osporava. Kud god da se okrenem, vidim njegove oči pune juga, vidim njegov osmeh sa kojim je mogao stati pred haubicu, vidim njegove kovrdže i njegove brkove koji su ga činili jedinstvenim - rekao je Labudović.

BULATOVIĆEV ŽIVOT OBELEŽILA NAJSTRAŠNIJA TRAGEDIJA! Nikada nije preboleo smrt sina!

Ti si večan, dodao je Labudović, i zakoračuješ u večnost gde te čeka istaknuto mesto na najsvetlijoj stranici naše istorije.

- Ti si svime onim što si bio i što si radio nadvisio i izmakao se iz kaljuge ovog doba i čista lica i još čistije duše ušao u svet onih po kojima su nas, nezasluženo, poznavali  i dizali na mesta koja nam ne pripadaju. Čitam i od juče osluškujem glas naroda i najčešći komentar koji nepodeljeno izgovaraju kako oni koji su te sledili, tako i oni, kojima, u političkom smislu, nisi bio drag jeste da je otišao poslednji pošteni političar ovoga doba - kaže Labudović.

Istakao je i da oni koji su Bulatovića kleli i optuživali za sve, a najviše za njegovu navodnu nespremnost da se u ovom pljavom političkom ringu bori sa nedozvoljenim sredstvima, priznaju da je bio u pravu i da je samo takva politika časna.

- Ovaj ovozemaljski život obeležio si svojom hrabrošću i svojim dostojanstvom. Izdali su te mnogi, ti nisi nikog.  Uvredili su te oni, ti si se vazda čuvao teških reči. Lagali su te oni što su ti ljubili skute, ti si im odreda praštao, klevetali su te oni koje si vadio iz političkih budžaka, a ti si uvek nalazio razumevanja za njihove slabosti i praštao... Tvoje pregolemo srce izdalo je samo tebe - istakao je Labudović.

UMRO MOMIR BULATOVIĆ! Preminuo bivši premijer SRJ i jedan od najbližih saradnika Slobodana MIloševića!

Pored lidera opozicionih patrija komemeorativnoj sednici prisustvovao je i predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Sahrana bivšeg predsednika Crne Gore je danas u 15 časova u njegovom rodnom selu Raće u Kučima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlada

pre 4 godine

Malo je ljudi poput Momira Bulatovica, neka mu je vecna slava i hvala.

slađa

pre 4 godine

Znamo svi koliko je politički ring prljav i surov. Ali Srbija je srećna što među zvezdama može da upiše ime Momira Bulatovića, Srećna je što je on bio deo njene neraskidive viševekovne istorije. Plemenit čovek.

Krkan

pre 4 godine

Srpski fasizam jos ubija ljude po balkanu Laka mu zemlja otisao je za danasnje vrijeme relativno mlad Verovatno ga ubilo to sto je djavolima Düsu prodao

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17