• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.07.2019

13:32 >> 13:37

(FOTO) KAMIONI SA ŠIPTARSKOM ROBOM PONOVO NA SEVERU KOSOVA! Srbi bojkotuju Haradinajevu podmetačinu!

Politika

(FOTO) KAMIONI SA ŠIPTARSKOM ROBOM PONOVO NA SEVERU KOSOVA! Srbi bojkotuju Haradinajevu podmetačinu!

Podeli vest

Kamioni sa albanskom robom i danas su došli u Bošnjačku mahalu, u severnom delu Kosovske Mitrovice

Niko od Srba koji žive u severnom delu ne kupuje robu koja je u kamionima stigla oko 11 sati iz južnog dela Kosovske Mitrovice.

Kako prenose Novosti, vozači koji su dovezli kamione nisu želeli da kažu ko ih je i zbog čega poslao.

(VIDEO) HARADINAJEVO ŠVERCOVANJE ROBE NA KIM NEĆE PROĆI! Petković: Srbi ne reaguju na ucene!

U kamionima su, kao i juče, osnovne životne namirnice - brašno, ulje, so, flaširana voda i sredstva za higijenu.

Foto: Beta

Po najavi kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će otvoriti privremene veleprodaje zajedno sa kosovskim trgovcima, u Bošnjačku mahalu su juče popodne dovezena dva kamiona sa robom za prodaju.

BOJKOT HARADINAJEVE ROBE NA SEVERU KOSOVA: Srpske radnje zatvorene do daljnjeg - traži se ukidanje taksi

Raško-prizrenska eparhija organizuje pomoć narodu na KiM

Eparhija Raško-prizrenska apelovala je danas na sve eparhije Srpske pravoslavne crkve i humanitarne organizacije da organizuju prikupljanje pomoći za najugroženije stanovništvo na severu KiM zbog teške situacije izazvane taksama na robu iz centralne Srbije, kao i drugim restriktivnim merama Prištine.

Na dva punkta, kod hrama Sv. Dimitrija u Severnoj Kosovskoj Mitrovici i u manastiru Banjska u opštini Zvečan, uskoro će biti otvoreni humanitarni crkveni punktovi, gde će biti prebačene postojeće količine namirnica i druge robe iz rezervi eparhijskih narodnih kuhinja, navedeno je u saopštenju Eparhije.

Vladika Teodosije ocenjuje da situacija na severu KiM preti da postane alarmantna, posebno za najsiromašnije i socijalno ugroženo stanovništvo, koje nema načina da se snabedva skupljom robom sa juga Kosova, niti da putuje van pokrajine zbog kupovine robe.

Nudili su vodu, ulje, brašno, sredstva za higijenu, zadržali su se par sati, a prodavci na kamionima su rekli da Srbi nisu pokazivali interesovanje da trguju.

Foto: Beta

Sve srpske radnje na severu KiM su od juče zatvorene do daljeg, a privrednici su se na ovaj potez odlučili zbog toga što su onemogućeni da rade nakon što je Priština uvela takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije.

Foto: Beta

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija