• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.07.2019

14:30

MARKOVIĆ: Grad ne otima nikome nikakvu imovinu!

Politika

MARKOVIĆ: Grad ne otima nikome nikakvu imovinu!

Podeli vest

Tokom rasprave po amandmanima na Predlog zakon o komunalnoj policiji, poslanici su raspravljali o Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović", a nakon što je poslanik Aleksandar Marković primetio da se tokom jučerašnjeg dana pojavila “histerija” na televiziji N1 po tom pitanju

 

Marković je naveo da je televizija N1 zlonamerno izveštavala kako grad otima nekakvu imovinu, kako je rekao, ugroženoj opštini Stari grad, a da je predsednik te opštine Marko Bastać optužio zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da “otima nekome nekakvu imovinu”.

- Nije u pitanju nikakvo otimanje imovine. Niko nikome ništa neće oteti. To je u krajnjem slučaju nemoguće - rekao je Marković i objasnio da su na prošloj sednici Skupštine grada Beograda usvojene dve odluke o osnivanju privrednog društva Mirko Sandić na Vračaru i privrednog društva “25. maj - Milan gale Muškatirović” u Starom gradu.

Istakao je da je u oba slučaja, kako na Vračaru, tako i u Starom Gradu višestruko kršen Zakon o javnoj svojini, te da je stoga, Grad Beograd, kao nosilac prava svojine doneo odluku o osnivanju privrednih društava.

Kako je naveo, Sportskim centrom “Milan Gale Muškatirović” do sada je “nedomaćinski upravljala opština Stari grad, koja je napravila dug od milion evra sa kamatama.

Dodao je i da je 2016. godine Bastać sa direktorom tog centra uzeo kredit banke u iznosu od 50 miliona dinara, kao i da je očigledno da se rate ne plaćaju, dugovi se ne servisiraju, a kamate sve više rastu.

- Imamo istu situaciju na Vračaru i Sportski centar Vračar će ubuduće biti kontrolisan od strane Skupštine grada Beograda, ali opština Vračar se nije oglasila kako je to uradila opština Stari grad. Nikoga nije optužila ni za kakvu krađu imovine, ni za kakvo otimanje, čak naprotiv, zahvalila se - kazao je Marković.

Poslanik Vladimir Orlić kazao je da je cela Srbija juče mogla da vidi “nezrelo ponašanje” rukovodstva opštine Stari grad, koja je angažovala momka da pozove medije i napravi prilog o novoj sezoni kupanja na bazenu.

- I šta on uradi? Ponaša se normalno do momenta kada se uključi kamera, a onda ne priča o sezoni kupanja, nego pokušava da na najsiroviji način plasira prljavu političku propaganda usmerenu protiv Beograda, a za račun tog Bastaća i tog opskurnog sastava koji je devastirao sportski centar - kazao je Orlić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija