• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

04.07.2019

21:41

ŠEŠELJ OTKRIO TAJNU KAKO SE IZBORIO SA KARCINOMOM DEBELOG CREVA:  Prirodni sokovi su mi pomogli da POBEDIM RAK!

Politika

ŠEŠELJ OTKRIO TAJNU KAKO SE IZBORIO SA KARCINOMOM DEBELOG CREVA: Prirodni sokovi su mi pomogli da POBEDIM RAK!

Podeli vest

Imao sam kancer debelog creva sa metastazama, ali sam zahvaljujući sokovima od aronije, cvekle, đumbira, peršuna i celera, kao i uz mnogo nara i smokava uspeo da se izlečim Pomogli su mi i vrhunski srpski lekari

Rak debelog creva sa metastazama pobedio sam prirodnim sokovima i voćem, ali i zahvaljujući vrhunskom timu srpskih lekara, kaže predsednik SRS Vojislav Šešelj. U  ispovesti za naš list, lider radikala otkriva da je tokom lečenja svakodnevno pio velike količine soka od aronije, cvekle, peršuna, đumbira, celera i kelerabe, kao i da je jeo puno nara i smokava.

Otpisali ga

U Hagu su mi rekli da ću umreti do 2015, a ja sam se vratio u život čim sam došao u Srbiju

 

Da boluje od kancera debelog creva saznao je 2012. godine dok je bio u Hagu, a najveći problem bio je jer mu je ovaj malignitet otkriven u poodmakloj fazi. Međutim, uprkos lošim uslovima i neadekvatnim terapijama, Šešelj je dočekao da stigne u svoju zemlju i jakom voljom, dobrom ishranom i medicinom pobedi ovaj kancer.

Podmukla bolest

Prema njegovim rečima, rak debelog creva je veoma podmukla bolest, koja se teško otkriva jer dugo vremena ne daje nikakve simptome.

Uzroci raka debelog creva

* starost
* genetika
* zapaljenske bolesti creva
* dijabetes
* gojaznost
* fizička neaktivnost
* pušenje
* alkohol

- Nisam imao nikakve tegobe, sve dok nisam primetio krv u stolici. Požalio sam se lekarima u zatvorskoj ambulanti, ali njima je trebalo godinu dana da me odvedu na pregled. Bolest je u međuvremenu napredovala i došla u poodmakli stadijum. Urađene su mi analize, a zatim i kolonoskopija, i tu je bilo jasno da imam kancer debelog creva i pet ili šest kancerogenih polipa.

Zakazana mi je operacija i uspešno je prošla. Preventivno su mi izvadili 20 limfnih čvorova, od kojih je pet bilo zahvaćeno rakom. Zatim sam krenuo na hemioterapiju koju sam dobro podneo. Ali, kako nisam imao dobre uslove, kvalitetnu ishranu i terapiju, prekinuo sam sa zračenjima i odbijao sve što su mi nudili - otkriva nam Šešelj i nastavlja da se priseća svoje agonije u borbi sa kancerom.

Foto: Informer DN

- Bio sam potpuno izolovan od ostalih zatvorenika, nalazio sam se u nekom bunkeru bez dnevne svetlosti. Imao sam navodno neku dijetalnu ishranu koja je bila užasna. Jednostavno ništa nisam imao što bi mi pomoglo da pobedim bolest. Nakon operacije, urađeni tumor-markeri su mi pokazali povećanu vrednost, a onda je ultrazvuk otkrio metastaze na jetri.

Jedna je bila pet milimetara, druga osam milimetara. Zatim su mi uradili pet skener da provere da li još negde ima metastaza, ali na sreću nije ih bilo. Međutim, ja i dalje nisam imao adekvatnu terapiju - priča lider SRS.

Dugo nema tegoba

Rak debelog creva se teško otkriva. Nisam imao nikakve tegobe, a onda sam samo primetio krv u stolici

 

Domaća hrana

On naglašava da je pravu borbu sa opakom bolešću počeo tek kada se 2014. vratio u Srbiju. Tada je uz pomoć srpskih stručnjaka i prirodne domaće kuhinje pobedio karcinom.

- Iako su mi u Hagu prognozirali da ću umreti na leto 2015. godine, ja sam uspeo da pobedim. Čim sam se vratio u svoju zemlju, čitav konzilijum lekara na čelu sa prof.dr Milovanom Bojićem otpočeo je moje lečenje. Imao sam par ciklusa hemioterapija. Pridržavao sam se svega što su mi govorili i uz njihovu stručnost dodao raznovrsnu i bogatu ishranu.

Svakodnevno sam konzumirao razne prirodne sokove od sezonskog voća i povrća, najviše od aronije, cvekle, peršuna, đumbira i kelerabe. Jeo sam i dva nara dnevno, ali mnogo smokava. Tu je bilo svih vrsta mesa, jaja, mleka, slanine, pršute, čorbica, vitaminskih napitaka. To mi je pomoglo, vratilo snagu i očistilo rak i metastaze iz mog organizma kao da ih nikada nije ni bilo - kaže Šešelj. 

Simptomi raka debelog creva

* nagli gubitak težine
* umor i iznemoglost
* grčevi u abdomenu
* krv u stolici
* promene u stolici

U decembru 2017. godine, Šešelj je dobio potvrdu da su se metastaze povukle i da je pobedio rak: 

- Moje iskustvo je bilo strašno, ali sam se izvukao. Zato svim ljudima savetujem da idu redovno na preglede, proveravaju krvnu sliku i vode kvalitetan život.

Bojić: Šešelj je fenomen, izlečio se i od metastaza

Vojislav Šešelj je zaista medicinski fenomen koji je, iako mu je kancer otkriven u poodmakloj fazi, uspeo da pobedi bolest, kaže za Informer dr Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje. On je bio na čelu Šešeljevog tima lekara i pratio je sve faze bolesti od povratka iz Haga do izlečenja.

- Prognozirali su mu svega godinu dana života, ali  zajedničkim snagama i zahvaljujući njegovoj volji, bolest je pobeđena. U operaciji koja mu je urađena, odstranjeno je oko 30 centimetara debelog creva i limfni čvorovi radi preventive.

Ali to nije bilo dovoljno, jer je nakon takve intervencije bio u lošim uslovima i nije imao potrebnu terapiju. Samim tim je i njegova klinička slika bila ozbiljna. Imao je sreću što je bio jak i što je uspeo da dođe u Srbiju. Uz njegovu ishranu i našu stručnost i terapiju, uspeli smo da ga vratimo u život. I zaista da bude jedan u nizu jedinstvenih pacijenata koji su pobedili takav stadijum kancera - objašnjava dr Bojić.

Na pitanje kakav je kancer debelog creva i koja je najbolja prevencija, on odgovara:
- To je podmukla bolest, ali i veoma opasna i često može duži period da ne daje nikakve simptome. Zato je jako bitna preventiva, pre svega zdrav i kvalitetan način života, bez alkohola i duvana, sa redovnim kontrolama i proveravanjem krvne slike i tumor-markera - kaže naš sagovornik. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goga

pre 4 godine

Seselj nije nikada ni imo karcinim to je laz bila da bi se srpsko djubre odoustilo iz Haga ja Sam dokror I garantujem da je to sve izmisljeno Covek koii dobije rak debelig creva smrsa kao djavo Ostane samo kost I koza kolko ja znam Cetnik nije nikad pao ispod kilaze koju sad ima A druga stvar rak debelig crijeva Sa metastazama se ne moze da izlujeci Posto su metastaze te Koje coveka ubiju metastaze ne mozes ubiti aronijom sipkom djumbirom persunom vec samo pokusati da ih pobijesk kemo terapijom

Saradžogla

pre 4 godine

Ajd da meni u oči kaže ovaj propali političar DA JE SVE TO ISTINA ,,KAKO SE IZLEČIO OD RAKA,,? Pio sokiće i vaskrsnuo!Aloooo,bato,nisi ti imao nikakav zdravstveni problem već su u Hagu ucapirali DA ŽELIŠ ŠTO DUŽE DA TAMO SE IZLEŽAVAŠ.Zato si namerno ponižavao sudije i umesto da tamo budeš tri do četiri godine ti si ostao DVANAEST? ... Idi,bre,s milim bogom i kaži da smo te pustili jer si boles'an! A onda davaj sokiće od svega po malo i ete mu ga zdravlje ki dren.A onda pravac u Skupštinu Srbije a ni u svom selu se nije kvalifikovao da ima predstavnike u Beogradu.Uskoro će biti republički izbori i to je kraj šešeljizmu!Ukoliko se prišljamči SNS eto i kraja za pomenutu partiju.Tražiće sve i sva i SNS ode u ,,trandariju,,?

PREPORUKA REDAKCIJI

pre 4 godine

Evo vam puno boljih naslova... Hranu iz narodne kuhinje svakog dana uzme 11.250 Beograđana Prosečna plata u Hrvatskoj skoro duplo veća nego u Srbiji Rekordan rast BDP-a: Hrvatska ima 4,7% najveći rast u EU MIGRACIJSKI PREOKRET Povratak Hrvata - lani kući došlo 26.000 ljudi ''Baby boom'' Najveći plus u zadnjih deset godina: Lani u Hrvatskoj rođeno 791 dijete više nego 2017. "PREKORAČENJE OVLASTI" Smijenjen biskup koji je zabranio misu na Bleiburgu NEZAKONITA ODLUKA Slovenski sud: Thompsonov koncert nije se smio zabraniti JAHTING ORGIJE NA JADRANU: Devojke iz Srbije i BIH tražene jer se prodaju i za KOMAD NAKITA, TORBICU ILI ODEĆU! Zarade i po 35.000 evra za noć, na palubama se šmrče kokain do besvesti, tablete viagre žvaću kao bombone... NEMA EMA TAKVOG NARODA: OVO JE TAJNA HRVATSKOG NARODA I po ovome smo jedinstveni u svijetu! SAVJEST NA NAPLATI? NITKO NIJE OBJAVIO?! ZLOČINAC SE RAZNIO BOMBOM USRED VUKOVARA: Bio je odgovoran za rušenje katoličke crkve u Borovu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija